"Depremin Yapılar Üzerindeki Etkisi" Semineri - Son Dakika
Yerel

"Depremin Yapılar Üzerindeki Etkisi" Semineri

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Hakan Türker, depremin her zeminde farklı hareket ettiğini belirtti.

09.03.2012 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Türker, depremin her zeminde farklı hareket ettiğini belirtti.

İskenderun Belediyesi meclis salonunda, "Depremin Yapılar Üzerindeki Etkisi" konulu seminer düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Türker, Türkiye'nin büyük bölümünün deprem tehdidiyle karşı karşıya olduğunu bildirerek, özellikle Hatay bölgesinin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını ifade etti.

Türker, bu anlamda bölgedeki binaların sağlam olması gerektiğine işaret ederek, "Her yapının kendine ait bir yapılış periyotu vardır. Binaların kolan ve kirişleri büyük önem taşımaktadır. Bu konuda binalar yapılırken mutlaka bir uzman gözetiminde yapılmalıdır. Van'daki ikinci depremde yıkılan binalar daha çok kısa kolondan yıkıldı" diye konuştu.

Türker, konuşmasının ardından simülasyon cihazıyla deprem etkisini anlattı.

Seminere İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Gökmeydan Belediye Başkanı Necim Bozkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Arlı, İskenderun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Seküçoğlu, belediye meclisi üyeleri, inşaat mühendisleri ve mimarlar ile ilgili personel katıldı.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Depremin Yapılar Üzerindeki Etkisi' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement