Dereköy Sınır Kapısı'ndaki Yenileme Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Dereköy Sınır Kapısı'ndaki Yenileme Çalışmaları

Dereköy Sınır Kapısı\'ndaki Yenileme Çalışmaları

KTSO Başkanı Çetintaş: "Dereköy Sınır Kapısı'nın yenilenmesiyle Kırklareli'nin ihracatı artacaktır''

03.07.2014 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce yenilenerek tır trafiğine açılması planlanan Dereköy Sınır Kapısı'nın, ihracatı arttıracağını söyledi.

Çetintaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır kapısındaki yenileme çalışmalarıyla ilgili projenin hazırlandığını belirtti.

Sınır kapısının modernize edilmesi ve tır trafiğine açılması için 25 yıldır mücadele ettiklerini ifade eden Çetintaş, "Artık bu süreç gerçekleşme safhasına geldi. Yıllardır sınır kapısının açılması için mücadele ediyorduk. Şimdi ise kot farkının giderilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yer tahsisi yaptı" dedi.

Çetintaş, Dereköy Sınır Kapısı'nın, Türkiye'nin batıya açılan bir kapısı olduğunu, kapının yenilenmesinin ardından modern bir görünüme kavuşacağını vurguladı.

Sınır kapısının Kırklareli'ne olumlu katkı yapacağına inandığını dile getiren Çetintaş, "Dereköy Sınır Kapısı'nın yenilenmesiyle Kırklareli'nin ihracatı artacaktır ancak global ihracatı etkilemez. Sınır kapısının modernize edilmesinin akabinde ise ülkemize turist giriş ve çıkışlarında da artış olacaktır. Ayrıca ulaşım kolaylaşacağı için de ticari ilişkileri olumlu yönde etkileyecektir" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dereköy Sınır Kapısı'ndaki Yenileme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement