Deutsche Post Anketi Almanya'daki Göçmenler Mutlu - Son Dakika
Güncel

Deutsche Post Anketi Almanya'daki Göçmenler Mutlu

Deutsche Post Anketi Almanya\'daki Göçmenler Mutlu

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'de yayınlanan habere göre, bir kamuoyu araştırma şirketine 'Mutluluk Atlası' araştırması yaptırıldı.

25.11.2013 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'de yayınlanan habere göre, bir kamuoyu araştırma şirketine 'Mutluluk Atlası' araştırması yaptırıldı. Ankete katılan göçmen deneklerin, yüzde 49'u ekonomik durumlarını Almanlar'dan daha iyi gördüklerini söyledi. Almanlar'da mutlu olduklarını ifade edenlerin oranı yüzde 45 olarak çıktı. Göçmenler, ülkelerinden uzakta yaşamalarından kaynaklanan büyük sıkıntılarla karşılaşmalarına göre genellikle mutlu olduklarını söyledi. Ankete katılan göçmenlerden Almanya'da doğanlar, sonradan göç etmiş olanlara nazaran kendilerini daha mutlu hissettiklerini söyledi.

Ankete katılan ve iyi derecede Almanca konuşanların kendilerini daha fazla mutlu hisseden kesimde yer aldığı belirtildi. Göçmenlik Sosyal Psikiyatrik Bilgi Merkezi yöneticisi Arif Ünal, göçün, bazen bir sağlık önlemi olarak da görülebileceğini belirtirken, 'Birçokları için göç; hayatlarını kurtaran ve bu şekilde onları mutlu kılan bir adım dedi.

AYRIMCILIK, MEMNUNİYETİ AZALTIYOR

Deutsche Post'un anketinde göçmenlerin Almanya'da karşılaştıkları ayrımcılığın yaşamlarındaki memnuniyetini azaltan bir faktör olduğu görüldü. Ankete katılan göçmenlerin yarıya yakın bölümü geldikleri yer nedeniyle haksızlığa uğradığını belirtti. Özellikle Türkiyeden gelenler bu sorunla mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Bremen Jacobs Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Jan Delhey, iyi bir hayat için gerekli koşullar yerine geldiği zaman mutluluğun ortaya çıktığını anlatırken, 'Burada üç önemli koşul özellikle önem taşır Sahip olmak, sevmek ve olmak. Sahip olmak, insanın maddi ihtiyaçlarını anlatır, yani gelir ve yaşam standardını. Bunun yanında sevmek önemlidir, bu da insanın sosyal ilişkilerini kapsar. Olmak; hayatımızda hangi işlere giriştiğimiz, ne kadar aktif olduğumuz ve değerlerimizle ilgilidir. Aktif olan ve ilgi duyduğu şeyleri elde eden insanlar prensipte hayatlarından son derece memnundur.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deutsche Post Anketi Almanya'daki Göçmenler Mutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement