Develi Ailesinden Gaziantep'e 24 Derslik Okul - Son Dakika
Güncel

Develi Ailesinden Gaziantep'e 24 Derslik Okul

Develi Ailesinden Gaziantep\'e 24 Derslik Okul

Gaziantep'te başlatılan okul yaptırma kampanyasında hayırseverler birbiri ile yarışıyor.

19.09.2013 18:46

Gaziantep'in yetiştirdiği iş adamlarından Arif Develi yirmi dört derslik bir okul yaptırmak için protokol imzaladı.

Gaziantep yemeklerini İstanbullulara sevdiren Arif Develi Şahinbey İlçesinde Bağlarbaşı mevkiinde bulunan arsaya 24 derslik okul yaptıracak. Okul yapımına karşılık Güvenevler mahallesinde devam eden okula Sevil-Arif Develi Ortaokulu ismi verilecek.

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen protokol imza törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, hayırsever İşadamı Arif Develi ve eşi Sevil Develi katıldı.

İstanbul'daki Gaziantep mutfağını tanıtan restoranları ile bilinen Gaziantepli İşadamı Arif Develi, Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen toplantıda Vali Erdal Ata ile protokol imzaladı. İmzalanan protokolle Güvenevler Mahallesi'nde yapılmakta olan 33 derslikli ortaokula 'Sevil-Arif Develi Ortaokulu' ismi verilecek. Buna karşılık olarak hayırsever İşadamı Arif Develi, Mavikent mevkiinde 24 derslikli ilkokul yaptıracak. Eğitimine verdiği desteklerinden dolayı Develi Ailesi'ne teşekkür eden Gaziantep Valisi Erdal Ata, "Bildiğiniz gibi dünde burada böyle bir protokol imzaladık. Gaziantepli hayırseverlerimiz sağ olsunlar eğitime büyük önem gösteriyor. Sevil hanıma ve Arif beye Gaziantep eğitimine verdikleri bu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gaziantep'te okul yaptırmak için arsa bulmakta bulmak da zorlandıklarına değinen Erdal Ata Gaziantep'te başlatılan "Geleceğimize Bir Tuğlada Sen Koy" okul yaptırma kampanyasında arsa bağışını kabul ettiklerini belirtti. Gazianteplilere seslenen Erdal Ata okula müsait olan arsaların hayırseverlerden bağışını beklediklerini belirtti.

Hayırsever Arif Develi imza töreninde " İstanbul'da ticaretle uğraşıyoruz ama her zaman eğitimin içerisinde olduk. Bazı okullarda dernek başkanlığı yaptım. Eşim özel bir kolejin gelişmesinde destek olmuştur. Ben inanıyorum ki cehaletin olduğu yerde her zaman felaket olur. Okulumuz Gaziantep'e hayırlı olsun." dedi.

Hayırsever Arif Develinin eşi Sevilay Develi'de okul yaptırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Sevil Develi "Dilerim devamı gelir. Çocuklarımızda bunu devam ettirir "dedi.

Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da imza töreninde " Arif beyler akrabamız olması yanında Gaziantep mutfağını hem Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtan birisi. Gaziantep'ten İstanbul'a giden öğrenciler Arif beyden hem harçlık alır hem de yemek yerlerdi. Onlar sayesinde çok sayıda öğrenci eğitim gördü." dedi.

İl Milli Eğitim müdürü Ekrem Serin okul yaptıran tüm hayırseverlere, Develi ailesine, Protokolün imzalanmasında katkıda bulunan Halil Mazıcıoğluna teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Develi Ailesinden Gaziantep'e 24 Derslik Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement