Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "AK Parti Türkiye'de darbeler dönemine son verdi.

28.05.2011 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "AK Parti Türkiye'de darbeler dönemine son verdi. Artık hiç kimse böylesine bir kötülüğü yapmayı aklından geçiremez. Bugün darbe hayali kuranların artık son dönemidir, bitti bu iş. Artık darbecileri koruyacak hiçbir hüküm kalmadı" dedi.

Arınç, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'nde düzenlenen

"Nokta Mitingi'nde, önceki yıllarda her gün ülkede darbe yapılacak mı diye korkuyla yaşandığını ifade ederek, "Bugün günlerden 27 Mayıs Cuma. Geçmişte darbeler Cuma günü yapılırdı. Cuma günü sabah bir bakardınız, Hasan Mutlucan türkü çığırmaya başlar, sonra tok sesli bir adam, 'Ordu yönetime el koydu' derdi. 61 sene evvel Demokrat Parti iktidarını darbeyle devirdiler. 27 Mayıs'ta darbe yaptılar, kan döktüler, 1980'de darbe yaptılar, kan döktüler, aralarda muhtıralar verdiler, hükümetleri devirdiler" diye konuştu.

Arınç, şöyle devam etti:

"Şimdi 61 yıl sonra bugün, 12 Eylül'de Anayasa'nın 26 maddesini toptan değiştiren şu güzel millet öyle bir karar verdi ki, bundan sonra darbe yapmayı kimse aklının ucundan bile geçiremiyor. Artık 8-10 tane cuntacı bir yerde toplanıp da şu hükümetleri ne yapsak devirsek, bunlar ülkeyi iyi yönetemiyorlar, bunları alaşağı edelim, biz işbaşına gelelim, onları bir adaya tıkalım, uyduruk bir mahkeme kuralım idam sehpasına gönderelim, diye hülyalar kuramıyorlar. AK Parti Türkiye'de darbeler dönemine son verdi. Artık hiç kimse böylesine bir kötülüğü yapmayı aklından geçiremez. Bugün darbe hayali kuraların artık son dönemidir, bitti bu iş. Artık darbecileri koruyacak hiçbir hüküm kalmadı. "

Arınç, "Seçimden sonra siz bize yetki vereceksiniz, biz bu darbe anayasasının geri kalan maddelerini de bir kenara koyacağız. Artık birey, insan odaklı bir anayasa yapacağız, herkesin darbeyle değil, Meclisten yapılmış bir anayasaya gönül verdiğini biliyoruz" dedi.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement