Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni" - Son Dakika
Güncel

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz gecesi can verdik ama istikbalimizden asla ve asla vazgeçmedik.

18.01.2018 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz gecesi can verdik ama istikbalimizden asla ve asla vazgeçmedik. Bir karış toprağımızı dahi kimseye vermedik, vermeyeceğiz. Bizim için canını veren her bir şehidimiz, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır." dedi.

Bakan Kaya, Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"nde yaptığı konuşmada, gazilerin ve şehit yakınlarının gösterdiği vakur duruşun, istiklal mücadelesinin en önemli ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde işgale ve saldırıya boyun eğmediğini söyleyen Kaya, "Milletimiz onurlu ve dik duruşunu, aziz şehitlerimizden aldığı bu cesaretli duruşa borçludur. Jeopolitik açıdan önemli bir bölgede yaşıyoruz. Bu bölgedeki güçlerin hain ve sinsi planları bitmedi. Bundan sonra da bitmeyecek. Ülkemiz bölgesinde büyük ve güçlü bir ülke. Bu anlamda bizim üzerimizdeki sorumluluk, üzerimizdeki yük de bir o kadar büyük." diye konuştu.

Türkiye'ye karşı yapılan tüm hain planların milletin azmi karşısında engellendiğini kaydeden Kaya, bu ülkede ve bu bölgede vesayet hayalleri kuranların hayallerinin 15 Temmuz'da suya düştüğünü dile getirdi.

"15 Temmuz gecesi can verdik ama istikbalimizden asla ve asla vazgeçmedik. Bir karış toprağımızı dahi kimseye vermedik, vermeyeceğiz. Bizim için canını veren her bir şehidimiz, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. Şehitlerimiz, inandığı kutsal değerler etrafında en değerli canından vazgeçmiştir." ifadesini kullanan Kaya, Türkiye'nin terörle mücadelede önemli mesafeler kat ettiğini vurguladı.

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurt dışında, sınırlarımızda birlik ve beraberliğimizi tehdit eden terör odaklarını dağıtıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. PKK, PYD, FETÖ ve DAEŞ adı ne olursa olsun, istikbalimize yönelen her türlü tehdidi etkisiz hale getirmeye kararlıyız."

"45 gaziye ve 13 şehit yakınına madalya verildi"

Ankara Valisi Ercan Topaca ise Bala, Şereflikoçhisar, Gölbaşı, Haymana, Polatlı, Beypazarı ve Bala ilçelerindeki 45 gaziye ve 13 şehit yakınına madalya verildiğini kaydetti.

Topaca, "Ülkemiz, bulunduğu konum, etrafındaki ülkeler itibariyle çıkar çatışmasının olduğu bir bölgedeyiz. İmanı, ihlası, vatan sevgisi güçlü bir nesile ihtiyaç var. Bugün vereceğimiz bu madalyalar milletimizin geçmişle bağını sağladığı gibi gelecekle ilgili güzel duyguların, inançların filizlenmesine, yeşermesine katkı sunacak önemli bir değer. Ona sahip olmak herkese nasip olmaz." diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da şehitlik makamının çok özel bir makam olduğunu belirterek, şehitleri şükranla andı.

Konuşmaların ardından şehit ailelerine ve gazilere madalyaları takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement