Devlet Tiyatroları Anadolu Turnesinde - Son Dakika
Güncel

Devlet Tiyatroları Anadolu Turnesinde

Devlet Tiyatroları beş ilde üç farklı oyunla seyirci karşısına çıkacak.

29.03.2014 09:23  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları beş ilde üç farklı oyunla seyirci karşısına çıkacak. Altı gün sürecek turnede 10 temsil tiyatroseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 1 Nisan Salı günü başlayacak turnede Devlet Tiyatrolarının hedef kitlesi tiyatroya hiç gitmemiş seyirci olacak.

Tiyatro kültürünü yerleştirme ve seyircilere alışkanlık kazandırmanın amaçlandığı turne boyunca Ödemiş, Burdur, Çankırı, Karabük ve Bartın tiyatroyla buluşturulacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımları, Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı ve Gürol Tonbul'un oyunlaştırıp yönettiği "Masallar, İnsanlar Bir De Türküler" 1-5 Nisan tarihleri arasında Ödemiş'te seyirciyle buluşurken, Samed Behrengi'nin yazdığı, İlknur Özdemir'in dilimize çevirdiği, Günay Ertekin'in oyunlaştırdığı ve Özer Tunca'nın yönettiği çocuk oyunu "Küçük Karabalık" 3 Nisan Perşembe günü Çankırı'da, 5 Nisan Cumartesi günü Karabük'te ve 6 Nisan Pazar günü Bartın'da perde açacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı, Şahin Örgel'in yazdığı ve Murat Bölük'ün yönettiği çocuk oyunu "Barış Çiçeği" ise 1 Nisan Salı günü Bartın'da sanatseverleri selamlayacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Devlet Tiyatroları Anadolu Turnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement