"Devrimci Bir Gelenekten Geliyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Devrimci Bir Gelenekten Geliyoruz"

"Devrimci Bir Gelenekten Geliyoruz"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Aydınlanmacı bir ruhumuz var bizim. En karanlık dönemlerde bile mücadele etmeyi görev sayıyoruz."

03.07.2012 07:04  Güncelleme: 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OdaTV davasında tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın tarafından cezaevine girmeden önce hazırlanan ve Sivas katliamını anlatan 'Menekşe'den Önce' adlı belgeselin gösterimine katıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Her zaman her yerde cesaretimizi göstermekten, aydın sorumluluğu içinde bedel ödemekten korkmayacağız, dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben CHP genel başkanı olarak söylüyorum; Devrimci bir gelenekten geliyoruz. Aydınlanmacı bir ruhumuz var bizim. En karanlık dönemlerde bile mücadele etmeyi görev sayıyoruz. Bir bedel ödenecekse, başta ben, bütün CHP'liler ödemeye her zaman hazırdır' dedi.

OdaTV davasında tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın'ın, cezaevine girmeden önce çekimlerini ve kurgusunu bitirdiği, müziklerini Fazıl Say'ın yaptığı, Sivas katliamını anlatan 'Menekşe'den Önce' adlı belgesel, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gösterildi. Belgeseli başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Bihlun Tamayligil, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak olmak üzere CHP'liler, sanatçı Tarık Akan, Rutkay Aziz ve çok sayıda davetli izledi.

SONER YALÇIN'IN MEKTUBUNU OKUDU

Gösterimden önce, tutuklu yargılandığı OdaTV davasından 18 Haziran 2012'de tahliye edilen Müesser Yıldız, Soner Yalçın'ın yazdığı mektubu okudu. Salondan büyük alkış alan mektubun okunmasının ardından Sivas katliamında yaşamlarını yitiren halk ozanı Nesimi Çimen'in oğlu Mazlum Çimen, yazar-şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok ve Berrin Sülari'nin yeğeni Edibe Sülari sahneye çıktı. Altıok, Çimen ve Sülari'nin birbirlerine sarılması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

SONER YALÇIN'A MİNNETTARIZ

Kemal Kılıçdaroğlu gösterimden önce yaptığı konuşmada, belgeselin bir döneme tanıklık ettiğini belirterek, 'Bu belgeselin yönetmeni Soner Yalçın 17 aydır hapiste. Suçu gazetecilik. Müziklerini yapan dünyaca ünlü müzisyenimiz Fazıl Say, hapis cezası ile yargılanıyor. Suçu düşüncelerini açıklamak. Soner Yalçın'a minnettarız. Bu toplum için, insanlık için, yüreği yanan gerçek bir aydının sorumluluğunun ne olması gerektiğini hepimizi gösterdi. Soner Yalçın ve onun gibi aydınlar hapiste iken, bu ülkenin vicdanı da hapiste demektir. Bu belgesel onun eseri. Bir aydının tutsak edilmesinin bir ülke için ne kadar maliyetli olduğunu bu belgesel gösteriyor. Soner Yalçın hapise atıldığı için bu belgeseli tamamlayamadı. Fakat dostları, arkadaşları onun eksikliğinin topluma ödettiği maliyeti azalmak için insan üssü bir çaba göstererek bu belgeseli tamamladılar' dedi.

UMUTSUZLUĞA ASLA KAPILMAYACAĞIZ

Kılıçdaroğlu, Soner Yalçın'ın mektubunu dinledikten sonra umutsuzluğa azla kapılmaması gerektiğini gördüğünü belirterek, 'Umutsuzluk ulusal kurtuluş savaşı vermiş bir topluma asla yakışmaz. Her zaman her yerde cesaretimizi göstermekten, aydın sorumluluğu içinde bedel ödemekten korkmayacağız. Az önce Müeser Yıldız'ı dinledim. Oda aydın sorumluğu içinde. Bedel ödedi, ama yılmadı, teslim olmadı. Aydının sorumluluğu budur, aydın korkmam olmamalıdır. Aydın, elinde meşaleyle topluma örnek olmak demektir. Aydın, toplumun en umutsuz koşulları yaşadığı dönemde, toplumun sesi ve sözü olmak zorundadır. Hep beraber cesurca, yüreklice ayağa kalkacağız ve korkmayacağız. Mücadelemizi özgür Türkiye için, sonuna kadar götüreceğiz. Ben CHP genel başkanı olarak söylüyorum; Devrimci bir gelenekten geliyoruz biz, aydınlanmacı bir ruhumuz var bizim. En karanlık dönemlerde bile mücadele etmeyi görev sayıyoruz. Bir bedel ödenecekse, başta ben bütün CHP'liler ödemeye her zaman hazırdır. Onların mahkemeleri, savcıları, valileri kaymakamları kim olursa olsun, aydınlanmadan yanaysa bir sorunumuz yok, adaletten yanaysa bir sorunumuz yok, özgürlükten yanaysa bir sorunumuz yok. Ama karanlıktan yanaysa elimizde bir meşale, toplumu aydınlatmak için nefer olarak yola çıkacağız diye sözlerini tamamladı.

Konuşması sırasında sık sık alkışlanan Kılıçdaroğlu ardından belgeseli izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Devrimci Bir Gelenekten Geliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement