Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Adana'da Bağımsız Meclis Üyesi Mustafa Tuncel, yeniden 1'inci Meclis Başkan Vekili seçildi.

12.04.2011 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Aytaç Durak'ı koltuğundan eden adam olarak anılan, sıra dışı söylem ve eylemleriyle tanınan Bağımsız Meclis Üyesi Mustafa Tuncel, yeniden 1'inci Meclis Başkan Vekili seçildi. 34 üyeli Meclis'te CHP ve MHP grubunun ve bağımsızların destek verdiği Mustafa Tuncel 21 oy alırken, AK Partili rakibi Hayri Haköver 12 oyda kaldı. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönettiği oturumda belediye ve siyasi çevrelerde merakla beklenen Meclis Başkan Vekilliği seçiminde iki liste yarıştı. 12 Ak Parti, 10 CHP, 8 MHP ve 4 bağımsız üyenin katıldığı seçimde 1'inci ve 2'inci Meclis Başkanvekillikleri için Mustafa Tuncel ve CHP'li Halil Tüm ile AK Partili Hayri Haköver ile Sıtkı Polat yarıştı. Gizli oylamada Mustafa Tuncel 21, Halil Tüm 17, Hayri Haköver 12, Sıtkı Polat 3 oy aldı, 1 oy da boş çıktı.

Zihni Aldırmaz, seçim sonuçlarını açıklarken "Adana'ya hayırlı olsun" temennisinde bulundu. Mustafa Tuncel ise oturduğu yerden "Meclise olsun da, Adana'ya niye hayırlı olsun?" diye karşılık verdi. Tuncel'in bu yorumu Meclis üyelerini gülümsetti. Meclis katip üyelikleri için yapılan seçimde de CHP-MHP ittifakı AK Parti'ye karşı yarıştı. CHP'li Necmi Özcanlı ile MHP'li Ömer Seyfettin Turan 21 oy alıp seçimi kazanırken, AK Partili Murat Türk ve Levent Özveren 13 oyda kaldı. Adana Bossa TAŞ çalışanları, Kızılay'ın 'İnsanımız için kan. Sürekli kan bağışçısı olmaya' sloganıyla yürüttüğü kampanyaya destek amacıyla kan bağışında bulundu.

Dış giyim tekstil işletmesinde yapılan kan bağışı kampanyasına, işçilerle birlikte Bossa Çalışma İlişkileri Müdürü Regaip Baykal da destek verdi. Çalışanlarıyla birlikte geleneksel hale getirdikleri kampanyada 300 ünite kan bağışlamayı planladıklarını kaydeden Baykal, 23 yıldır Kızılay'la iş birliği yaparak kan bağışı yaptıklarını söyledi. İşçilere bağışlarından dolayı teşekkür eden Baykal, "Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında kurumumuz çalışanları gönüllülük esasına dayalı kan veriyor. Halkın da bu kampanyaya destek olmasını bekliyoruz. 23 yılda Kızılay'a yaklaşık 8 bin ünite kan bağışında bulunduk" dedi. Kızılay'ın kan alma ekibinin başında bulunan Dr. Ümit Toksöz ise, kan vermenin sağlık açısından birçok faydasının olduğunu belirterek, 18-65 yaş arası sağlıklı herkesin 3 ayda bir kan verebileceğini bildirdi. Kan bağışladıktan sonra vücutta yeni kan hücrelerinin yapılandığını, kandaki yağ oranının düştüğünü ve kemik iliğinin yağlanmasının önlendiğini kaydeden Toksöz, "Böylece her sağlıklı insan 3 ayda bir bağışladığı kanla, başkalarının hayatını kurtardığı gibi daha sağlıklı birey oluyor. Kampanyamıza destek veren Bossa çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Lojistik sektörünün en önemli markalarından biri olan TNT Ekspres, geçen yıl Adana ve bölgesinde yaptığı çalışmalarla yüzde 17'lik büyüme sağladı. Hilton Oteli'nde TNT Türkiye Pazarlama Müdürü Sinan Türel ile TNT Ekspres Adana Bölge Müdürü Yaşar Yiğit bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bir sunum yapan Yaşar Yiğit, İstanbul Operasyon Merkezi'nin 2010 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da hizmet vermeye başlamasıyla teslimat performanslarının daha da arttığını belirtti. TNT Ekspres'in geçen yıl Erzurum ve Diyarbakır acentelerinin açılmasının bölgedeki büyümede önemli rol oynadığını belirten Yiğit, önümüzdeki yeni acentelikler açabileceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Müşterilerimize ekspres kurye servisinin yanında Hava Kargo ve Karayolu Servisiyle hizmet veriyoruz. TNT Ekspres Adana, bugün bir paketten, 20 tonluk kargoya kadar tüm ihracat ve ithalat gönderilerini, dünyanın her yanına TNT'nin gelişmiş havayolu ve karayolu hizmetleri ile mümkün olan en kısa sürede teslim ediyor. Adana bölgesinden en çok tekstil, makine halısı, otomotiv, metal sanayi, elektronik, kimya, gıda ve mermer sanayi sektörlerinin gönderileri yapılıyor. Gönderilerin yapıldığı ülkelerin başında da Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, ABD ve Hollanda geliyor. Adana bölgesinde 12 lokasyon ve 65 çalışanıyla hizmet veren TNT Ekspres Adana, 30 araç ile haftada dört bin gönderi taşıyor. Geçen yıl Adana ve bölgesinde yaptığımız çalışmalarla yüzde 17 büyüme sağladık. "

Adana PTT Başmüdürlüğü ile Adana Filatelistler Derneği işbirliğiyle 'Türkfila II. Pul Sergisi' Adana'da açıldı. Adana Kültür Sanat Merkezi'ndeki serginin açılışına Adana Valisi İlhan Atış, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, PTT Adana Başmüdürü Hakkı Altuntaş ile çok sayıda pul koleksiyoneri katıldı. Açılışta desteklerinden dolayı Vali Atış'a bir plaket ve pul koleksiyonu hediye edildi. Filatelistler Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Arda, açılan sergide başta Atatürk, Osmanlı tarihi, Adana pulları, Mevlana Konya pulları, tıp, satranç, deniz fenerleri, olimpiyatlar, ülkeler olmak üzere toplam 34 çeşit koleksiyonda pullar sergilendiğini söyledi. Sergide 31 koleksiyonerin 100 panoda pulları izleyenlerin beğenisine sunuldu. Vali Atış ve beraberindekiler, sergiyi gezip Muzaffer Arda'dan pullar hakkında bilgi aldı. Serginin açılışında konuşan Arda, pul koleksiyonculuğunun çok öğretici olduğunu belirterek, Adanalıları sergiyi gezmeye davet etti.

Adana'da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından '1. Geleneksel El Sanatları Yarışması'nda başarılı olanlara ödülleri törenle verildi. Enstitünün konferans salonunda düzenlenen törene katılan Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen, başarının hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin olduğunu söyledi. Olgunlaşma Enstitüsü'nün başarılı çalışmalarına her geçen yenisini eklediğini vurgulayan Gelen, kurumun, faaliyetleriyle Adana'ya sığmaz bir yapı haline geldiğini kaydetti. Enstitü Müdürü İkbal Kalın ise Adana yöresi boncuk ve iğne oyalarının, tüm Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "İlerleyen yıllarda daha büyük yarışmalar yapacağız. El sanatlarımızın unutulmaması için gündemde tutmaya çalışacağız. Kadınlarımızı geleneksel sanata yönlendirmek, onları teşvik etmek için de böyle bir yarışma yaptık. Gördüğümüz ilgi bizi sevindirdi" dedi. Konuşmaların ardından birinci olan Ayten Çolak, ikinci olan Meryem Güllü ile üçüncü olan Selma Şengüleroğlu'na ödülleri verildi. Ayrıca yarışmaya katılan Sebiha Atilla, Feride Ulu, Pınar Özbaykal, Harbiye Füsun Karakılçık, Kübra Yılmaz, Fatma Akçay ve Tevhide Karacan da başarılı çalışmaları nedeniyle teşvik ödülüne layık görüldü.

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi, ISO 9001 Kalite Belgesi'ni aldı. Belge törenine Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, meclis üyeleri, muhtarlar ve çalışanlar katıldı. Belgeyi alan Başkan Çelikcan, kalite belgesi bayrağının belediye binası önünde dalgalanacağını söyledi. Çalışmanın yaklaşık 1. 5 yıldır devam ettiğini belirten Çelikçan, "Yüreğir Belediyesi olarak belediye hizmetlerinde kaliteyi artırabilmek ve halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla kalite yönetim sistemi çalışmalarına 2 yıl önce başlamıştık. Hazırlanan eğitim programı doğrultusunda çalışanlarımıza birçok konuda uzman kişiler tarafından eğitimler verildi. Yüreğir Belediyesi olarak ISO 9001: 2008 standartları doğrultusunda istenen tüm şartlar yerine getirildi ve yetkili kurum URS denetçileri tarafından aralık ayında yapılan denetimi başarıyla geçerek ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Kalite Belgesi ile sertifikalandırıldık" dedi.

Sertifika çerçevesinde hizmet kalitesini daha çok geliştireceklerini kaydeden Çelikcan, "Halkımızın refah ve mutluluğunu artıracak yeni projeler üretmek, belediyeyi halkımızla ve paydaşlarımızla birlikte yönetmek, Yüreğir halkına daha iyi ve güler yüzlü hizmet verebilmek amacıyla personellerimizi sürekli eğitmek, Yüreğir'i her geçen gün daha modern, çağdaş ve kent kültürü gelişmiş örnek bir ilçeye dönüştürmek kalite politikamızdır" diye konuştu. URS Baş Denetçisi Sadullah Kısacık ise kalite belgesini almak kadar devam ettirmenin de önemli olduğunu belirterek, belediyeyi çalışmalarından dolayı kutladı.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement