DHA Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Güncel

DHA Adana Bürosu Bölge Haberleri

DHA Adana Bürosu Bölge Haberleri

Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesi'nde kapalı otopark olarak yapılan bina, hastane oteline dönüştürülüyor

01.01.2012 17:04  Güncelleme: 14:59

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Yerleşkesi'nde kapalı otopark olarak yapılan bina, hastane oteline dönüştürülüyor.

"Projemizin ortalama 8 ay sonra tamamlanmasını bekliyoruz. Hastanenin kapasitesi arttığı için proje kapsamında yapılan 3 katlı binanın ilk katı hastanenin döner sermaye işletmesi için ayrılacak. Burada büyük ihale salonları da yer alacak. İki ve üçüncü katında ise tek ve çift kişilik odalar bulunacak. Hemşirelerimizin kaldığı lojmanlar çok kötü. Yaşanamayacak halde. O nedenle onları bir süre burada misafir edeceğiz. Diğer yandan hastanenin döner sermayesiyle lojmanlar yenilecek. Ardından hemşirelerimizi lojmanlara yerleştirilecek."

Hemşire lojmanlarının yenilenmesinin ardından, iki ve üçüncü katta bulunan odalardan doktor, asistan ve hasta yakınlarının yararlanacağını ifade eden Akınoğlu, şöyle devam etti: "Uygun ücretlerle kiraya verilecek ikinci kattaki 100 kişi kapasiteli odalardan asistanlar ve şehir dışından gelen doktorlar, yine 100 kişilik kapasiteye sahip üçüncü kattan ise şehir dışından gelen hasta yakınları yararlanacak."

Çilem ANITKAN/ Adana, (DHA)

(01.01.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Sarıkamış şehitlerine anma

Niğde Üniversitesi'nde Sarıkamış Harekatı'nın 97'nci yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Niğde Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi'nde 1914-1915 tarihli fotoğraflardan oluşan "Sarıkamış Destanı Fotoğraf Sergisi" açılacak. Serginin açılışı 2 Ocak'ta saat 11.00'de yapılacak. 4 Ocak saat 19.00'da ise Derbent Kültür Salonu'nda 'Sarıkamış Destanı' adlı program gerçekleştirilecek. Sarıkamış Harekatı'nı anlatan belgeselin gösterileceği etkinliğe, sanatçı Recep Ergül de türküleriyle katılacak.

Niğde,(DHA)

(01.01.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////

44 yıllık ekmek teknesini törenle kapattı

Mersin'in Erdemli ilçesinde 44 yıl önce açılan mahalle bakkalı törenle kapatıldı. Merkez Mahallesi'nde bulunan 'Şafak Bakkaliyesi'nin kapanması nedeni ile tören düzenlendi. Törene AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı, Erdemli Esnaflar Odası Başkanı Halil Metil, bakka işletmecisi Mehmet Barut (78), eşi Hayriye Barut (74) ve komşu esnaflar katıldı.

44 yıl önce açtığı işyerini dükkanını kapatmanın verdiği üzüntüyü yaşadığını belirten Mehmet Barut, "3 çocuğumu, köylerden ve mahallelerden getirilen süt, peynir ve tereyağları satarak okuttum. Ben bakkalımda köylünün ürünlerini satarak değerlendiriyordum. Dükkanımı kapatmanın üzüntüsünü yaşıyorum" dedi.

Milletvekili Bozkurt ise, çocukluğunun bakkalının kapanmasına çok üzüldüğünü ifade ederek, "Çocukluğumuzda oyun sonrası en iyi içeceğimiz olan gazozu Mehmet Barut amcadan alırdık. Mehmet Amcanın babası çok güzel keman çalardı, keman çalarken herkes ağlardı. Şimdi de oğlunun esnaflıktan ayrılmasına ağlıyoruz. Çünkü böyle dürüst çalışkan kanaatkar insanlar az bulunur. Kendisine kalan yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmalarında ardından Mehmet ve Hayriye Barut çiftine AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve ETSO Başkanı Orhan Sarı tarafından plaket verildi.

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(01.01.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement