Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

(13.5.ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Kibar, Türkiye'de her 100 bin kişiye 237 ebe ve hemşirenin düştüğünü söyledi.)

13.05.2013 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(13.5.2013, FOTOĞRAF)

///////////

Her 100 bin kişiye 237 ebe ve hemşire düşüyor

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Türkiye'de her 100 bin kişiye 237 ebe ve hemşirenin düştüğünü söyledi. ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu'ndaki Ebelik- Hemşirelik Haftası etkinlerine katılan Rektör Kibar, kişi başına düşen hemşire ve ebe sayısını değerlendirirken "Bu rakam, hemşire sayısı bakımından ülkemizin dünya ülkelerinin çok gerilerinde bulunduğunu göstermektedir" dedi. Hemşire sayısının azlığının hem sağlık hizmetlerini sunan hem de alanlar için büyük sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Rektör Kibar, bundan en çok hemşirelerin etkilendiğini vurguladı.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Kemal Kiraz ise yaptığı konuşmada sağlığın süreklilik isteyen bir hizmet olduğunu vurgularken "Sağlık, hayatın her anında sürekli önemini koruyan bir ihtiyaç. Bu nedenle sağlık çalışanlarının kesintisiz hizmet sunmak gibi çok önemli bir görevleri bulunuyor. Bu bakımdan, sağlık hizmeti sunumunda hekimlerle birlikte hemşireler, toplumun sağlık ihtiyaçlarını ekip çalışmasıyla karşılayan, hastalar arasında fark gözetmeyen, her insana sevgi ve saygı duyan, onlara yardım eden meslek mensuplarıdır" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer de sağlık hizmetlerinde ekip çalışmasının önemine dikkat çekti. Özer, "Hastaların sizi gördüğündeki heyecanlarını sizler de fark ediyorsunuzdur. Merhamet, bağlılık ve özveriyle işinizi yapıyorsunuz. Zor şartlarda hizmet veriyorsunuz. Herkes hayatında bir kere de olsa ebe ve hemşireye ihtiyaç duyar. Siz ne hasta bakıcı, ne de doktor yardımcısısınız, sizler tek başına bir öznesiniz" dedi.

Konuşmaların ardından meslekte 20 yılını dolduran hemşirelere plaket verildi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(13.5.2013, FOTOĞRAF)

//////////

Domates fiyatı düştü

MERSİN'in Erdemli ilçesinde, domates fiyatının düşmesi üreticiyi ve komisyoncumadı üzdü.

Erdemli Komisyoncular Derneği'nde bir araya gelen Erdemli Hali komisyoncuları ve ihracatçılar domates piyasasını değerlendirdi. Toplantıda konuşan Erdemli Komisyoncular Derneği Başkanı İsmet Topçu, mutfağın vazgeçilmezi olan domateste yaşanan fiyat düşününün kendilerini olduğu kadar üreticiyi de üzdüğünü belirtti. Topçu "Domates fiyatları her geçen gün biraz daha aşağıya iniyor. Geçen hafta 1.5 TL'ye satılan domatesin kilosu bugün 50 kuruşa düşmüş durumda. Domates fiyatlarının düşmesinde en büyük faktör rekoltenin fazla olmasıdır. Havaların sıcak gitmesi ile birlikte sera domatesleri günlük hasat edilmeye başlandı. Rusya ve Ukrayna'ya ihracatımız devam ediyor. İç piyasada satışlar sürüyor ama domates fazla olunca fiyatlarda düşüş yaşanıyor. Şu anki durum üreticiyi üzüyor. İnşallah bu fiyatlar zamanla düzelir" dedi.

Piyasa toplantısında domatesin kilosu 50 kuruş olarak belirlenirken, üretici olan Elif Doğan ise, "Domates fiyatları bu yıl çok iyi gidiyordu. Şimdi 50 kuruşa düşmüş durumda. Ben ailemle birlikte 3 dönüm serada domates yetiştiriyoruz ama bu fiyatlar masrafımızı dahi kurtarmaz" diye konuştu

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(13.5.2013)

//////////

Sosyal güvenlik etkinlikleri

MERSİN'de Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Gülpak ile beraberindeki Vali Hasan Basri Güzeloğlunu ziyaret etti. SGK'nın çalışmaları hakkında bilgi veren Müdür Gülpak, hafta kapsamında sosyal güvenlik bilincinin yayılması amacıyla çeşitli etkinlikler yapılacağını söyledi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin ekonomide dünya çapında önemli sonuçlar elde eden bir ülke olduğunu vurguladı. Sosyal güvenlik alanında Türkiye'nin 2008 yılında büyük bir dönüşüme konu olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, 3 kurumun sosyal güvenlik alanında tek çatı altında birleşmesinin kayıtlı istihdamın gelişmesini, kayıtlı iş gücünün ekonomik ve sosyal olarak her açıdan daha güçlü bir konumla buluşmasını sağladığını dile getirdi. Vali Güzeloğlu, hafta nedeni ile sosyal güvenlik bilincinin artmasına ilişkin sürecin hız kazanacağına inandığını sözlerine ekledi.

MERSİN, (DHA)

(13.5.2013)

//////////////

Annelerin anlamlı buluşması

MERSİN'de 'Anneler Günü' nedeni ile TED Koleji Anaokulu'nun minik öğrencileri annelerine kutlama programı hazırladı. Annelerini okula davet eden minikler günlerdir hazırlandıkları programı sundu. Okulda gerçekleşen etkinlikte minikler önce anneleri ile dans etti. Minikler gösterilerindeki başarıları kadar, kostümleri ile de dikkat çekti. Gösteriye izleyenlerden tam not alan minikler, hazırladıkları İngilizce-Türkçe şarkıları seslendirdi. Programın sonunda, katılımcı annelere hediyeler verildi.

MERSİN, (DHA)

(13.05.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////

Sarı güven tazeledi

MERSİN'in Erdemli İlçe Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinden mevcut başkan Orhan Sarı yeniden seçildi. Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri toplantı salonunda yapıldı. Seçimlerde 880 üyenin 719'u oy kullandı. 9 meslek grubunun 8'inde Orhan Sarı'nın listesi 438, diğer aday Orhan Türker'in listesi ise 277 oy aldı. Seçimde 4 oy geçersiz sayıldı.

ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(13.5.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement