Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN YILDIRIM 15 TEMMUZ ŞEHİTLİĞİ'NDE (2)Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: Güven USTA - İbrahim AKTÜRK / İstanbul DHACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekilerle Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret ediyor.

11.07.2017 13:42

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN YILDIRIM 15 TEMMUZ ŞEHİTLİĞİ'NDE (2)

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: Güven USTA - İbrahim AKTÜRK/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekilerle Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitlerini anmak üzere Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ne geldi. Erdoğan'ı şehitlik girişinde Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valsii Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler 15 Temmuz Şehitliği'nde kabirleri ziyaret etti. Şuanda da 15 şehidin bulunduğu şehitlikte dualar ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki anmanın ardından Şehzadebaşı Camii'ne geçecek.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi

-Başbakan Yıldırım'ın gelişi

-Vali Vasip Şahin, Kadir Topbaş ve Selim Temurci'nin Erdoğan'ı karşılaması

-Şehitlik çevresinde bekleyen vatandaşlar

-Erdoğan ve beraberindekilerin şehitliğe girişi

-Genel ve detaylar

11.07.2017 - 13.06 Haber Kodu : 170711071_

========================

2-  KILIÇDAROĞLU KARAYOLUYLA ANKARA'YA GİDİYOR

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Ankara'dan İstanbul'a yaptığı yürüyüşü geçtiğimiz gün tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dönüşü uçak yerine karayolu ile yapıyor.

Kılıçdaroğlu, saat 11.00 sıralarında Ataşehir'den haraket etti. Makam aracıyla  Ankara'ya ilerleyen Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş yaptığı yolu görmek istediği ve ev sahibi yapanlara teşekkür etmeyi planladığı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Kılıçdaroğlu'nun makam aracının D-100'de ilerlemesi

11.07.2017 -  12.36 Haber Kodu : 170711063

==================================

3- FETÖ'NÜN BİLİŞİM YAPILANMASINA OPERASYON : 105 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI…

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 'nün bilişim yapılanmasına yönelik soruşturmada 105 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün bilişim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 105 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda, İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılan 105 kişinin TÜBİTAK, Sürat Bilişim ve Türk Telekom'da bilgi işlem personeli olarak çalıştığı öğrenildi.

Şüphelilerin Bylock kullandıkları da kaydedildi.

===========================

4-  FİKRET HAKAN HAYATINI KAYBETTİ

Haber: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Türk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan hayatını kaybetti.

Asıl adı Bumin Gaffar Çıtanak olan Fikret Hakan bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.   Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 02.00 sıralarında ölen Fikret Hakan 83 yaşındaydı.

Görüntü Dökümü:

-------

-Hakan'ın arşiv görüntüsü

11.07.2017 - 09.29 Haber Kodu : 170711023_

================================

5- 249 TAKSİCİ, 249 ŞEHİDİN ANISINA KONVOY OLUŞTURDU

Haber-Kamera: İstanbul DHA

Bağcılar Belediyesi, "10 Temmuz Dünya Taksiciler Günü"nde 15 Temmuz Şehitleri anısına 249 taksi konvoyu oluşturdu. 15 Temmuz şehitlerini unutturmamak amacıyla düzenlenen etkinlik Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyesi 249 taksici esnafı, Bağcılar Kirazlı Metrosu Etkinlik Alanı'nda bir araya geldi.

249 taksici ve konvoya katılan vatandaşlar, Bağcılar'dan hareket ederek Basın Ekspres üzerinden 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yayını durdurmak için basılan CNN Türk ve Kanal D binalarının olduğu yere gelerek Doğan Medya önüne karanfil bıraktılar.

"TÜRK MİLLETİ, VATANI İÇİN CANINI SEVE SEVE FEDA ETTİ"

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Tankın önüne yatabilen hatta tankın altına yatıp kalktıktan sonra yine tankın altına giren bilen başka bir millet var mıdır bilmiyorum. Ancak Çanakkale ruhuna sahip vatanı, milleti ezanı, bayrağı için canını seve seve feda eden Türk milletinde olur" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı o gece Şehit olan taksici Akın Serçelik'in eşi Sema Sertçelik darbe girişimindeki o gecenin önemini "Şehit eşi olmak gurur ve onur verici. Tek derdimiz evlatlarımızı bu vatana hayırlı yetiştirebilmektir. İnşallah son şehitlerimiz olurlar. Allah bir daha o günleri yaşatmasın" sözleriyle anlattı.

"15 TEMMUZ'U UNUTMA"

Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne de karanfil bırakan 249 taksici konvoyu rotasını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çevirerek son bulurken Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi taksisinin durak başkanı Volan Dabanlı, "Hem taksiciler gününü hem de 15 Temmuz gecesinin 1'inci yıl dönümünü anmaya geldik" diye konuştu.

40 Taksici araçlarıyla '15 Temmuz' yazdığı programına Bağcılar Kaymakamlığına vekalet eden İstanbul Vali yardımcısı Osman Ateş, AK Parti ilçe teşkilatı başkanı İsmet Öztürk, ve 15 Temmuzu kum sanatıyla anlatan Ömer Faruk Elmas katıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırı ve konvoya eşlik eden vatandaşlar Doğan Medyadan geçtikten sonra, Vatan Caddesi İstanbul Emniyet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'  de gören yapan polislere karanfil verdi.

Görüntü dökümü:

-----------

-Taksicilerin toplanması

-Türk bayraklarıyla süslenmiş taksilerden görüntü

-Çağırıcı'nın bir taksiye binmesi

-Konvoydan görüntü

-DTV önüne gelen konvoy

-Kornalar çalınması

-Genel ve detaylar

11.07.2017 - 11.27 Haber Kodu : 170711040

=======================

6 - HAKAN ŞÜKÜR HAKKINDA YAKALAMA KARARI…

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabı Twitter üzerinden hakaret ettiği iddia edilen Hakan Şükür hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

HAKAN ŞÜKÜR DURUŞMAYA KATILMADI

Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya bu davanın tutuksuz sanığı Hakan Şükür katılmadı. Şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise duruşmada avukatı Ferah Yıldız temsil etti.

DURUŞMADA TANIK DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen Bekir Savran kendisine ait twitter hesabı olduğunu, sanık Hakan Şükür'ün de kendi Twitter hesabı üzerinden mesaj yoluyla ileti yolladığını anlattı.  Hakan Şükür'ün söz konusu mesajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili hakaret içeren videoları kendisine gönderdiğini anlatan tanık Savran, Hakan Şükür'ün kendisine de hakaret ve iftira içerikli mesajlar gönderdiğini söyledi. Tanık Savran "Ben de bu hususu gerekli yerlere ihbar ettim. Ben Cumhurbaşkanımızı devletin temsilcisi olarak gördüğüm için ihbar etme gereği duydum" dedi.

"ŞİKAYETÇİYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Ferah Yıldız da şikayetçi olduklarını söyledi. Suçtan zarar görme ihtimaline binaen müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya taraf olarak katılma talebini kabul eden mahkeme,  Ferah Yıldız'ın da müdahil avukatı olarak duruşmalara kabulüne karar verdi.

DURUŞMALARA KATILMADI, ADRESİNİN TESPİTİ MÜMKÜN OLMADI

Sanığın davetiye tebliğine rağmen duruşmalara katılmadığını, Amerika'ya taşındığı bildirildiğinden adres tespiti için müzekkere yazıldığı ancak adres tespitinin mümkün olmadığının anlaşıldığını belirten mahkeme, sanık Hakan Şükür hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için Kasım ayına ertelendi.

İDDİANAME

İddianamede göre olay şöyle oldu:  İhbarcı Bekir Savran avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda 12 Şubat 2015'te şüpheli Hakan Şükür'ün  Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu hakkında paylaşımlarda bulunduğunu belirtti. Hakan Şükür de  savcılığa dilekçe sunarak sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek söylemediğini belirtti.  İhbarcının beyanı ile sunduğu sosyal paylaşım dökümlerinde, konunun hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgisinin bulunduğu ve Şükür'ün kullandığı söz konusu kelimenin kastının da açık bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan  olduğu tespit edildi. İddianamede, Hakan Şükür'ün "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

==========================

7 - İSTANBUL HAVA KARGODA HONG KONG'U GEÇECEK

Haber-Kamera: Tolga ÖZBEK - Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL,

HİZMETE 2018'de girmesi planlanan üçüncü havalimanı için 6 şirket ile kargo ve yer hizmetleri için 250 milyon Euro'luk imza atıldı. Toplam 1,4 milyon metre kare alanda 25 yıl boyunca MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik, Kargo Şehri'nde, MNG, Çelebi Hava Servisi ve HAVAŞ ise Yer Hizmetleri Kampüsü'nde yer alacak.

SÖZLEŞMELERİN YÜZDE 50'Sİ TAMAMLANDI

Yapılan rekor anlaşmanın ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, " Türkiye'nin stratejik konumu, Türk Hava Yolları'nın kargo alanında yaptığı ciddi yatırımlar ve ülkemizin gelişen ekonomisi, Türkiye'nin hava kargo taşımacılığında her geçen gün daha da önemli bir merkez haline gelmesini sağlıyor. İGA olarak kiralanabilir alanların yüzde 50'sinin sözleşmesini tamamladıkö dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda kargo hizmetleri için 1,4 milyon metre kare, yer hizmetleri için toplam 150 bin metrekarelik alan ayrıldı. Bu büyüklük, 200 adet uluslararası standartlardaki futbol sahasına eşit. Kargo Şehri'ne aynı anda 35 adet geniş gövdeli kargo uçağı yük alıp indirebilecek.

HEDEF HONG KONG'U GEÇMEK

Hüseyin Keskin, DHMİ rakamlarına göre 2016'da Atatürk Havalimanı kargo kapasitesinin 918 bin ton olduğunu belirterek "Havalimanımız açıldığında 2,5 milyon ton kargo kapasitesine sahip olacak. Şu an dünyanın en büyük kargo hareketine sahip havalimanı, 4,5 milyon tonun biraz üzerinde bir hacme sahip Hong Kong. İstanbul Yeni Havalimanı ise tüm fazları tamamlandığında 5,5 milyon ton kapasiteye sahip olacakö diye konuştu.

DUTY FREE İMZALANDI

Üçüncü Havalimanı'nda geçen yıl gümrüksüz satış mağazaları konusunda Alman Heinemann ile anlaşma yapılmıştı. Yeme içme alanlarında ise sözleşmenin kısa süre içinde tamamlanması öngörülüyor. Eylül ayında da havayolları ile anlaşma gerçekleştirilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İmza atacak 6şirket yetkilisinden genel görüntü

-Basın ve katılımcılardan görüntü

-İga İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin konuşması

-Ayakta şirket yetkililerinden görüntü

11.07.2017 - 12.37 Haber Kodu : 170711064

=========================

(ÖZEL)

8- ŞİLE YOLUNDA KAZA; YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞAN KADIN ÖLDÜ, SÜRÜCÜ KAÇTI

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN - İstanbul, DHA

Şile yolu Çekmeköy mevkiinde yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadın,  otomobilin çarpması sonucunda hayatını kaybetti. Kadına çarpan sürücü olay yerinden kaçtı

Kaza, Şile yolu Şile istikameti Çekmeköy Çamlık mevkiinde saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Yolun karşısına geçmek isteyen39 yaşındaki Dilet Temur'a bir araç çarptı.

KADINA ÇARPAN SÜRÜCÜ KAÇTI

Kadın yolun kenarına savrulurken sürücü ise hızla kaçtı Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 sağlık ekibi geldi. Sağlık görevlileri Temur'un hayatını kaybettiğini belirledi. Polis çevrede güvenlik önlemi alarak Şile yolunun un1 şeridi trafiğe kapattı.

Ceset olay yeri polisleri ve savcı incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis, kadına çarpan aracı tespit etmek için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Görüntü Dökümü

-----------

-Hayatını kaybeden kadının cesedi

-Trafikten görüntü

-Polis ve sağlık ekipleri

-Yolun 1 şeridinin kapatılması

-Görgü tanığı ile röportaj

-Genel ve detay

11.07.2017 - 09.05 Haber Kodu : 170711020

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement