Dha İstanbul- Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda Darbe Girişimi İddianamesi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul- Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda Darbe Girişimi İddianamesi Tamamlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, 65. Hükümet ile Türkiye Büyük Millet Meclisi "davacı" olarak yer aldı.

05.05.2017 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, 65. Hükümet ile Türkiye Büyük Millet Meclisi "davacı" olarak yer aldı.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

15 Temmuz darbe girişiminde Yalova Hava Meydan Komutanlığı'ndan İstanbul'a asker sevkiyatı yapan 10'u tutuklu 16 rütbeli asker hakkındaki soruşturma tamamlandı. Darbeciler hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca hazırlanan iddianame 259 sayfadan oluşuyor. İddianamede, Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda kamp ve eğitim için bulunan öğrenci askerleri İstanbul'daki kalkışmaya götüren 10'u tutuklu 16 rütbeli asker "şüpheli" sıfatıyla yer alıyor.

BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ DE DAVACI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, 65. Hükümet ile Türkiye Büyük Millet Meclisi ise "davacı" olarak yer aldı.

YALOVA'DAN İSTANBUL'A DARBECİ TAKVİYESİ YAPILDI

İddianamede, şüphelilerin Yalova Hava Meydan Komutanlığı ve İstanbul Yeşilköy Hava Harp Okulu Komutanlığı personeli olduğu belirtildi. Darbeci askeri kanadın İstanbul'daki fiili hakimiyetini sağlamak amacıyla Hava Meydan Komutanı Metin Yıldırım'ın talimatı ve yönledirmesiyle, Hava Harp Okulu öğrencilerinden bir grubu otobüslerle bindirerek İstanbul'a gönderdiği belirtildi. İkinci grubun ise darbe girişiminin başarısız olması nedeniyle gidemedikleri ancak hazır bekletildikleri vurgulandı. Yine şüphelilerden pilotlar Tuncay Yıldırım ve Haşan Kaya'ın silahlı ve teçhizatlı helikopterle İstanbul içerisinde darbe girişimine katılan personellerin naklini gerçekleştirdikleri ifade edildi. İddianamede söz konusu nakil eylemlerinden birinin ise suçtan zarar gören Beşiktaş Jimnastik Kulübü Demeği'ne ait Vodafone Arena Stadı olduğu belirtildi.

İSTENEN CEZALAR...

İddianamede aralarında değişik rütbelerde olan 10'u tutuklu 16 darbeci asker hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Şüpheliler hakkında ayrıca, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile bazı şüphelilere, "Gece vakti iş yeri dokunulmazlığının ihlal" suçundan ise 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul- Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda Darbe Girişimi İddianamesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement