Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Bakan Özhaseki : Pesilvanya'daki manyak emir veriyor, insanları bombalıyorlarÇevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yahyalı'da doğalgaz temel atma töreninden sonra Yeşilhisar ilçesindeki doğalgaz temel atma törenine katıldı.

04.08.2017 16:38

Bakan Özhaseki : Pesilvanya'daki manyak emir veriyor, insanları bombalıyorlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yahyalı'da doğalgaz temel atma töreninden sonra Yeşilhisar ilçesindeki doğalgaz temel atma törenine katıldı. Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile davalık olduğu konuya da değinerek, "CHP Genel Başkanı'nın yalan ve iftiralarına karşı davalar açtım ve hepsini de kazanmaya başladık. O davalardan kazandığım paralarla da sucuk alıp sizlere dağıttım. Ancak, Pensilvanya'daki şizofren, manyak adam emir verdi ve onun emrindeki hakimler, birden aleyhime kararlar vermeye başladılar. Ey vicdansızlar, ey adalet yoksunları, masum bir insan hakkında nasıl haksız, hukuksuz bir karar verirsiniz? Yine o şizofren, manyak adamın emriyle askerleri, masum halkın üzerine kurşun sıktılar, bombaladılar.Allah'a şükür bu belalardan kurtulduk" dedi.

FETÖ ile mücadelenin aralıksız sürdüğünü de vurgulayan Özhaseki, örgütün haberleşmede kullandığı ByLock sistesiyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Devlette özel haberleşme diye bir şey olamaz. Ama bunlar kendi aralarında bir sistem geliştirmişler, ByLock diye bir program kullanarak haberleşiyorlar. Sen devlette düz bir öğretmensin, düz bir memursun. Ne özel haberleşmesi? Ne var burada? Devletten ne saklıyorsun? Bunları yapanları da işten uzaklaştırıyoruz. İtiraz olursa değerlendiriyoruz, göreve iade edilmesi gerekenleri iade ediyoruz."

Görüntü Dökümü

---------------

-Bakan Özhaseki'nin açıklamaları

Haber-Kamera: KAYSERİ

======================================

Bakan beddua etti, vatandaş 'amin' dedi

ERZURUM'da 592 milyon yatırım bedelli 38 tesisin toplu temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah terör örgütlerine destek veren devletleri de kahruperişan eylesin. Yarabbi onların hilelerini ve desteklerini onların başlarına geçir" diye beddua etti, vatandaş da  "Amin" dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu temel atma törenine katıldı. Ağdağ ve Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 592 milyon lira yatırım bedelli 38 tesisin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, önümüzdeki 3 yılın Erzurum için yatırımlarda hamle yılı olacağını söyledi. Bakan Eroğlu, Erzurum'a pozitif ayrımcılık yaparak 12 hayvan içme suyu göleti yapacaklarını kaydetti.

'ONLARI TARİH SAHNESİNDEN SİLİVER'

15 Temmuz akşamı bütün Erzurum'un dimdik ayakta olduğunu vurgulayan  Bakan Veysel Eroğlu şöyle konuştu:

"Dolayısıyla sizlerle gerçekten gurur duydum. Allah sizlerden razı olsun. Hatta onu ben twitterdan paylaştım, ne muhteşemdi ya. İşte vatanına, milletine, bayrağına, devletine bağlı yiğit, Dadaşlar diyarı Erzurum size bu yakışır. Allah terör örgütlerine destek veren devletleri de kahruperişan eylesin. Yarabbi onların hilelerini ve desteklerini onların başlarına geçir. Yarabbi onların, özellikle terör örgütlerine verdikleri silahları kendilerine yönelt ve onları da tarih sahnesinden siliver. Yarabbi senin her şeye gücün yeter" diye beddua etti. Veysel Eroğlu'nun bedduasına, temel atma törenine katılan vatandaşlar hep bir ağızdan "Amin" diye katkıda bulundu.

ÜCRETSİZ 3 BİN FİDAN DAĞITILDI

Temel atma töreni sonrası Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından zerdali, leylak, ahlat, karaağaç ve sarıçam türlerinden oluşan toplam 3 bin fidan vatandaşa ücretsiz olarak dağıtıldı. Fidanların dağıtımı sırasında izdiham olurken, görevliler sıkça vatandaşları uyardı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM, -

=============================================

Muş Hava limanının termeli atıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş havalimanı terminali ve apronunun temelini attı.

Temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, bürokratlar, partililer ve vatandaşlar katıldı. 15 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde ülkenin her yerinde kalkınma seferberliği olduğunu işaret eden Bakan Arslan, yatırımlar sonucu 26 olan havalimanı sayısını 55'e çıkardıklarını, yılda 35 milyon iç ve dış hat yolcusu yerine şimdi 180 milyon yolcuya hizmet eden ülke haline gelindiğini bildirdi. Ahmet Arslan, "Havayoluyla uçmayan kalmayacak, dediki ve Türkiye'yi havacılık merkezi haline getirdik" diye konuştu.

Vali Aziz Yıldırım, havalimanının 1992 yılında sivil trafiğe açıldığını, haftada 52 sefer düzenlendiğini hatırlattı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Funda Ocak da, hızlanan küreselleşme itibariyle havayolu ulaşımının özel bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Muş Havalimanı Terminali ve apronunun temeli atıldı.

Haber: MUŞ, -

=========================================

Yangında ölen 2 çocuğun cenazesi teslim edildi (2)

ÇOCUKLAR TOPRAĞA VERİLDİ

Silifke İlçesi'ne getirilen Durdu Yapal ve Hasan Umut Karakan'ın cenazeleri ardından Şehir Mezarlığı'na getirildi. Ailesi ve yakınlarının katıldığı törende küçük çocuklar için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Anneleri  Sevgi Karakan ve Güney Yapal'ın güçlükle ayakta durduğu namazın ardından Durdu Yapal ve Hasan Umut Karakan gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kardeşi ve diğer çocuğu kurtarmak isterken yoğun dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan Ümmühan Yapal'ın tedavisi ise devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cenaze aracının evin önüne gelmesi

Yakınlarının ağlaması

Cenazenin omuzlara alınarak götürülmesi

Cenaze evine gelenlerin görüntüsü

Ölen kardeşlerın fotoğrafları

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/(SİLİFKE)MERSİN,

=============================================

Kamyon sürücüsü "Beni kurtarın" diye feryat etti

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde mermer yüklü TIR'a arkadan çarpan kamyonun sürücüsü hasar gören araçta sıkıştı. Yaralanan kamyon sürücüsü Cemil Yalçın "Beni kurtarın" diyerek feryat ederken, araçtan çıkarılarak tedavi altına alındı.

Kaza öğle saatlerinde, D-650 Karayolu Gökyüz Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Adapazarı istikametine gitmekte olan Cemil Yalçın idaresindeki 26 M 393 plakalı kamyon yol kenarındaki mermer fabrikasına girmek için yavaşlayan Turan Işık idaresindeki 11 BB 322 plakalı mermer yüklü TIR'a arkadan çarptı. Kazada hurdaya dönen kamyonda Cemil Yalçın sıkıştı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Pamukova İtfaiye Amirliği ekibi ve 112 Acil ekibi Cemil Yalçın'ı araçtan çıkarmak için çabaladı. Cemil Yalçın "Beni kurtarın" diye feryat ederken, araçtan çıkarıldı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Cemil Yalçın tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kurtarma çalışmalarından görüntü

Yaralı sürücünün çıkarılması

Yoldan görüntüler

Haber-Kamera: İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya), -

===========================================

Yatak odasında yakalanan hırsız boğazını kesti

ADANA'da hırsızlık için girdiği evin yatak odasında yakalanan 20 yaşındaki Kadir Y., sağlık kontrolünden geçirilirken masa üzerindeki bardağı kırarak boğazını kesti.

Olay, merkez Seyhan İlçesi Pınar Mahallesi'nde meydana geldi. Balkondan tırmanarak 2'inci kattaki evin yatak odasına giren Kadir Y., çantayı ve askıdaki pantolonu karıştırmaya başladı. Odadan ses gelmesi üzerine içeri giden ev sahibi A.Ç., hırsız ile karşılaştı. Zanlıyı yakalayan A.Ç., polis çağırdı. Gözaltına alınan Kadir Y., sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirildi.  Kadir Y., muayene edildiği sırada masa üzerindeki su bardağını kırarak, boğazını kesti. Polislerin müdahale edip kelepçelediği Kadir Y., tedavisinin ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis aracının gelişi

Zanlının Adili Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracının gidişi

Haber: Çağlar ÖZTÜRK   -Kamera: ADANA,

==========================================

(ÖZEL) - Gaz kaçıran tüp borusu alev aldı: 2 yaralı

GAZİANTEP'te, bir yardım kuruluşunda yemek pişirilirken gaz kaçıran tüp borusunun alev almasıyla 2 kişi yaralandı.

Olay, öğleden sonra Kozanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Bir yardım kuruluşunda ihtiyaç sahipleri için yemek pişirilirken gaz kaçıran mutfak tüpünün borusu alev aldı. Alevleri görenlerin ihbarıyla olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Meydana gelen yangını söndürmeye çalışan yardım kuruluşunda görev yapan adı öğrenilemeyen 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar ilk müdahalenin ardından tedavi için hastaneye götürüldü.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Toplanan kalabalık

Yanan eşyalar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet Soydoğan - Kamera: Mustafa KANLI GAZİANTEP-DHA)

================================================

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

ADIYAMAN'da, otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu meydana kazada 7 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Adıyaman- Çelikhan karayolunun 25'inci kilometresinde meydana geldi. Abuzer Özataş yönetimindeki 02 D 3003 plakalı minibüs, karşı yönden gelen Adem Demirel yönetimindeki 06 HG 097 plakalı otomobil bilinmeyen nedenle çarpıştı. Kazada sürücüler ile araçlarda bulunan Mahmut Armut, Dilek Turan, Mahmut Dönmez, Meryem Armut ve Ebubekir Özateş yaralandı. Yaralılar, kazayı görenlerin çağırdığı ambulanslarla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan otomobil sürücüsü Adem Demirel'in hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ambulansların acil servise girişi

Yaralılar ambulanslardan indirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement