Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Tüp dolu kamyon TIR'a çarptı, faciadan dönüldüMERSİN'in Tarsus İlçesi'nde dolu mutfak tüpü taşıyan kamyon TIR'la çarpıştı.

14.07.2017 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüp dolu kamyon TIR'a çarptı, faciadan dönüldü

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde dolu mutfak tüpü taşıyan kamyon TIR'la çarpıştı. Yola savrulan tüplerin patlamaması olası bir faciayı önledi.

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nden  mutfak tüpü yükleyen Ahmet Toprak (55)  yönetimindeki  33 FD 619 plakalı kamyon aynı güzergahta giden Erdal Kozak'ın (50) kullandığı mucur yüklü 33 N 2730 plakalı TIR'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyon sürücüsü Toprak kamyonun şoför mahalinde sıkışırken, mutfak tüpleri de otoyola saçıldı. Yapılan ihbar ile kazanın meydana geldiği yere gelen Tarsus Bölge Trafik ve Karayolları ekipleri otoyolun 2 şeridini trafiğe kapatarak çevre güvenliği aldı.

Kaza sırasında kamyonun içinde sıkışan Ahmet Toprak arama kurtarma ekiplerinin çabası ile çıkarılırken, 112 ekipleri tarafından Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Toprak'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, otoyola saçılan tüpler kazayı haber alarak olay yerine gelen diğer şirket çalışanları tarafından toplandı. Meydana gelen kazayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaza yapan tüp kamyonu

Yola saçılan tüpler ve kamyonun ön kısmı

Kaza yerindeki itfaiyenin görüntüsü

Kamyondan saçılan tüplerin yoğunluğu

Öndeki tır'ın lastiklerine kadar fırlayan tüpler

Arkadan çarpılan tır

Trafik ekiplerinin çalışması

Tek şeritten işleyen otoyol

Tüplerin toplanması

Kaza yerinde bekletilen itfaiye

Çevreden toplanan tüplerin bir araya getirilmesi

SÜRE: 02'03"   BOYUT: 65,5 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(MERSİN),

===================================

Sevan Nişanyan, izinli çıktığı cezaevine dönmedi

İZMİR'in Selçuk İlçesi Şirince Mahallesi'nde imara aykırı ev yapmaktan mahkum olan dil bilimci-yazar Sevan Nişanyan, hükümlü bulunduğu Foça Açık Cezaevi'nden bugün sabah izinli çıkıp, akşam dönmedi.

Nişanyan, twitter hesabından 'Kuş uçtu, darısı geride kalan 80 milyonun başına' yazılı tweet attı.

Sevan Nişanyan, Şirince'de SİT alanındaki araziye iki kez mühürlenmesine karşın inşaat yaptığı gerekçesiyle 9 ayrı suçtan 11 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Görüntü Dökümü (ARŞİV)

------------------------

-Sevan Nişanyan'ın çocukları ve eski eşiyle cezaevi önüne gelmesi

-Sevan Nişanyan'ın açıklamaları

-Nişanyan'ın ailesiyle cezaevi önünde poz vermesi

-Arsen Nişanyan ile röp.

-Nişanyan'ın cezaevine girerken görüntüsü

Haber: İZMİR,

===================================

Gölette kaybolan çocuğu arama çalışmaları sürüyor

TOKAT'ta  gölete balık tutmaya giden ve serinlemek için girdiği gölette kaybolan 13 yaşındaki Mert Yiğit'i arama çalışmaları sürüyor.

Olay dün merkeze bağlı Güryıldız beldesinde yaşandı. Beldede oturan 30 yaşındaki Şuayip Güney ve Mert Yiğit birlikte Yeşilırmak'ın eski kanal yatağında oluşan gölette balık tutmaya gitti. Bir süre sonra Şuayip Güney motosikletine benzin almak için 3 kilometre uzaklıkta bulunan akaryakıt istasyonuna gitti. Benzin aldıktan balık tuttukları yere dönen Şuayip Güney, su kenarında Mert Yiğit'in elbiselerini gördü. Bir süre balık tuttukları alanda Mert'i arayan Şuayip Genç durumu arkadaşlarına bildirdi. Jandarma ve Tokat İl Acil Afet Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri suya girdiği tahmin edilen Mert Yiğit'i kanal yatağında 3 saat boyunca aradı ancak sonuç alınamadı.

Bugün sabah saatlerinde AFAD ekipleri tarafından kayıp çocuğu bulmak içi yeniden arama çalışması başlatıldı.Ekipler gölettin içerisine girerek su içerisinde Mert Yiğit'i aradı. Yaklaşık 8 saat süren arama çalışmalarına rağmen Yiğit'in izine rastlanmadı. Harun ve Asiye Yiğit çiftinin 6 çocuklarından en küçüğü olan Mert Yiğit'i arama çalışmalarını yakınları da endişeyle izledi. Annesi Asiye Yiğit geletin kenarında tek başına oturarak çalışmaları izledi. arama çalışmalarının yarın da devam edeceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Arama çalışmalarından görüntüler

-Ekiplerin su içindeki çalışmaları

-Yakınlarının izlemesi

-Annesinin arama çalışmalarını takibi

-Çocuğun fotosu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

===================================

Anadolu Üniversitesi'nde 15 Temmuz etkinliği

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliği düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampusu Öğrenci Merkezi Salon 2016'da gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof.Dr. Naci Gündoğan, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu istiklal Marşı'nın ardından Anadolu Üniversitesi Camii İmamı Salih Koçyiğit Kuran-ı Kerim okudu. 15 Temmuz darbe girişimi ilgisi sinevizyon gösterisinden sonra konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, darbe girişiminde bulunanlara hak ettikleri cezaların verilmesini istedi. Gündoğan şöyle devam etti:

"Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz 2016 gecesi, milletimize, devletimize, demokrasimize, seçilmiş hükümetimize ve toplumsal barışa karşı haince gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünü birinci yıldönümünde huzurunuzda bir kere daha nefretle kınıyor, sorumluların hak ettikleri cezaları almalarını temenni ediyorum. Türkiye'nin seçilmiş, meşru hükümetini devirmeye kalkışmayı, sayın Cumhurbaşkanımızın canına kastetmeyi ve yüzlerce vatandaşımızı öldürmeyi göze almış hain terör örgütünün girişimi, yüce milletimizin o gece ortaya koyduğu sağlam irade ve sergilediği benzersiz cesaret sayesinde durdurulmuştur. Bu hain saldırıya karşı başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, Hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, ordumuzun devletine bağlı unsurları ve kahraman milletimiz emsali az bulunur bir dirayetle karşı koymuş, Fetullahçı teröristlerin gasp ettikleri silahların karşısında ellerinde bayraklarla direnen halkımız eşsiz bir kahramanlık destanına imza atmıştır. Bu şanlı direniş, milletimizin hiçbir saldırı karşısında pes etmeyeceğini ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Her zaman millet iradesine bağlı ve demokratik değerlere saygılı olmuş, büyük medeniyet mirasımızdan aldığı güçle ülkemizin yarınlarını inşa edecek nesilleri yetiştirme gayreti içinde olan Anadolu Üniversitesi olarak biz de ilk andan itibaren bu hain girişimi kınadık ve milli iradenin ortaya koyduğu meşru hükümetimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade ettik.  Bu hain darbe girişimi karşısında tepkisini ilk andan itibaren koyan Anadolu Üniversitesi; çalışanları, öğrencileri ve mezunlarıyla milletine ve onun iradesine sahip çıkmıştır."

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Etkinliğe katılanların,

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan,

-Kuran-ı Kerim okunması,

-Rektör Prof.Dr.Naci Gündoğan'ın konuşmasından çekilen görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

===================================

PAÜ'de 15 Temmuz Anıtı açıldı

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ), 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin isimlerinin yazılı olduğu anıtın açılışı yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında PAÜ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, 15 Temmuz darbe girişimi konulu bir panel düzenlendi. Prof. Dr. Kasım İnce, Prof. Dr. Aliyar Demirci, Prof. Dr. Süleyman İnan ve Doç. Dr. Güven Çeğin, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin sürecini ve perde arkasını ele aldı. Ardından kampüs alanında bulunan amfide, şehitler için Kuran'dan dualar okundu. Sonrasında ise anıtın açılış törenine geçildi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler açılışa katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Meydanı adı verilen alanda, ay-yıldızlı Türk bayrağıyla kaplanan anıt, kurdele kesimiyle açıldı. Törenle açılan 15 Temmuz Anıtı'na vatandaşlar yoğun ilgi göstererek anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anıtın projesini hazırlayan Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü Öğretim Üyesi Barış Bozok, "Proje Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın talebiyle başladı. Talep üzerine bende projeyi hazırladım. Anıtta 248 şehidimizin isminin tamamı yer alıyor. Proje aşaması 1 hafta sürdü. Yapım aşamasını da 17 günde tamamladık. Anıtımız mermer malzemeden yapıldı. İşlemeleri ise polyester şeklinde rölyeften oluşuyor. Anıtımız 3 metre uzunluğa, 5 metre genişliğe sahip" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Panelden görüntü

Kuran-ı Kerim okunmasından görüntü

Anıttan açılışından görüntü

Barış Bozok röp.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

======================================

Kırkpınar rekor sayıda pehlivanla başladı (2)

71 KİLO AĞIR RAKİBİNE YENİLDİ

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 kilo ağırlığındaki pehlivan Caner Garip aynı boyda kendinden 71 kilo ağır olan 111 kilo ağırlığındaki Berke Oğuz'a yenildi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Teşvik-2 boy kategorisi rakiplerin denksizliği ile dikkat çekiyor. Çayırda ilk tur rakibini yenen 15 yaşındaki Ordulu genç pehlivan Caner Grip, kendinden 1 yaş küçük 71 kilo ağır ve neredeyse yarı boy uzunluğunda, Antalyalı 111 kilo Berke Oğuz ile eşleşti. Eşleştiği rakibinin kendisinden ağır ve uzun olmasına üzülen Caner Garip, "Ben minder  güreşlerinde böyle frklı rakiplerimle güreşmiyorum. Rakibimi yenmem çok zor. Haksızlık diye düşünüyorum" dedi. Kendisinden 71 kilo hafif rkip çıkmasının normal olduğunu belirten Berke Oğuz'da, "Burası Er meydanı. Bana da kendimden ağır rakipler çıkıyor. Benim için rahat bir tur olacaködedi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Er Meydanında devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Rakiplerin el bağlaması

-Genel detay

-Caner Grip ile röp

-Berke Oğuz ile röp

-Pehlivanların çayıra çıkması

-Güreşmeleri

-Berke Oğuz'un rakibini yenmesi

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

====================================

Foça'da engelileri buluşturan plaj

İZMİR'in turistik İlçesi Foça'nın Kumburnu mevkiinde bulunan ve her yaz sezonunda 1 günü, yoğun talep halinde ise 3 günü ücretsiz olarak engellilerin kullanımına ayıran Rota Kafe Plajı, İzmirli engellileri dördüncü kez misafir etti. Sığ sahili ve kolay girişi dolayısıyla rampa gerektirmeyen plajda gün boyu yüzen, yemeklerini yiyen, eğlenen 25 engelli evlerine mutlu döndü.

İzmir Rehabilitasyon ve Spor Kulübü Derneği ile Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin birlikte organize ettikleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin lojistik destek verdiği buluşmaya Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve Konak ilçelerinden engelliler katıldı. Konukları kafe sahibi Rakip Günay ile Foça Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyesi Sinan Kılıç karşıladı.

Denize girmeleri, duş almaları ve yiyecek, içeceklerini rahatça tüketebilecekleri şekilde yapılan düzenlemelerden son derece memnun olduklarını belirten İzmir Rehabilitasyon ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ramazan Kaymaz, "Burayı dört yıl önce engellilere hizmet verdiğine ilişkin levhasından görerek öğrendik, mekana gelip sahipleriyle tanıştık. Biz aslında engellilere Karşıyaka Kazım Dirik İlkokulu Ek Binası'nda verdiğimiz eğitimlerle kendi hayatlarını idame ettirmelerini sağlamayı amaçlamış bir derneğiz. Kendi el sanatları ürünlerini yapıp satarak bunu büyük ölçüde de hayata geçirdik. Ancak işin sosyal ve tatil boyutu olunca, özel vatandaşlarımızın özel işletmelere ihtiyaç duyduğu gerçeği var. İşletme sahibi Rakip Günay bize bu olanağı sağlıyor" dedi.

Kendilerine büyük destek anlamına gelen bu tür işletmelerin çoğalmasını dilediklerini belirten Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nilgün Öztürk ise "Karşıyaka'da 400 engeli üyemiz var. Onlara kent içinde çeşitli kolaylıklar ve olanaklar sağlamak için çabalarımız sürüyor. Sınırlı sayıda üyemizi bu kavurucu yaz sıcaklarında bir günde olsa serinlettiğimiz ve güzel bir gün geçirttiğimiz için mutluyuz. Dört yıldır geldiğimiz bu mekanda ücretsiz olarak bizi ağırlayan ilgililere teşekkür ediyoruz" dedi.

İşletme sahibi Rakip Günay da toplumda gönüllülüğe dikkat çekmek, engelliler arasında ulusal ve uluslararası düzeyde iletişim ortamı yaratmak ve kendilerine destek verecek işletme sayılarının artmasında örnek olmak istediklerini söyledi. Günay, bölgenin SİT alanı olması nedeniyle yapamadıkları engelli tuvaleti ve duşları içinse yetkililerden yardım istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Denize giren ve yüzen engellilerden görüntü

-Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nilgün Öztürk ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement