Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

3 defa evini soyan hırsıza kapısına astığı mektupla seslendi ANTALYA'da 87 yaşındaki Şükriye Altındağ, 15 günde 3 kez evine giren ve kirası olan 200 lira, bozuk para ve 2 teneke sıvı yağını çalan hırsıza mektupla seslendi.

28.07.2017 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 defa evini soyan hırsıza kapısına astığı mektupla seslendi

ANTALYA'da 87 yaşındaki Şükriye Altındağ, 15 günde 3 kez evine giren ve kirası olan 200 lira, bozuk para ve 2 teneke sıvı yağını çalan hırsıza mektupla seslendi. Altındağ, kapısına astığı mektupta, "Üzme beni daha fazla ömrümün şu son günlerinde" dedi.

Antalya'nın en eski mahallerinden biri olan Balbey Mahallesi'nde yaşayan Şükriye Altındağ'ın başı hırsızlarla dertte. Geçen yıl hırsızların anneler gününde alınan boncuklu çantayı çaldığını belirten Altındağ, son 15 günde hırsızın 3 defa evine girmesinden yakındı. Hırsızların 2 hafta önce evine girdiğinde ev kirası olarak sakladığı 200 lirasını çaldığını anlatan Dalkılıç, geçen hafta da bozuk paralarının çalındığını kaydetti. Önceki gün ise hırsızın iki teneke sıvı yağını çalmasının ardından Altındağ, soluğu Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu'nun yanında aldı.

Muhtara tansiyonunu ölçtüren Şükriye Altındağ, destek istedi. Altındağ, "Kapıyı ite kaka açmışlar. Kulaklarım ağır duyduğumdan fark etmedim. Yiyecekleri bile toplayıp götürmüşler. Hırsızın Allah belasını versin. Üç günlük ömrümü bana zindan etti. Üç aydan üç aya 705 lira alıyorum, onu da kirama yatırıyorum. Yardımlarla geçinme savaşı veriyorum. Hırsız aldıklarını getirsin, sevineyim" dedi.

MEKTUBU KAPISINA ASTI

Muhtarla birlikte hırsıza mektup yazan ve bunu evinin kapısına asan Altındağ, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Hırsız aklını başına al. Ben 90 yaşında yaşlı bir kadınım. Bu evime üçüncü girişin. Kuldan utanmıyorsan Allah'tan kork ve utan. Benim evimde 3- 5 lira ekmek parası ya vardır ya yoktur. Üzme beni daha fazla ömrümün şu son günlerinde."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, -

===========================================

Beyler Konağı'ndaki restorasyon çalışmaları sürüyor

NEVŞEHİR'in Camicedid Mahallesi'ndeki tarihi Beyler Konağı'nda Belediye tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Belediyenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği halinde yürüttüğü Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel  Dönüşüm Projesi kapsamında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu  bölgede yer alan ve 19. Yüzyıl'a tarihlenen Beyler Konağı'nın geçen yıl içerisinde dış duvar bölümlerinde restorasyon çalışmaları tamamlanmıştı. Nevşehir Kalesi ve çevresinde 11 mahalleyi içine alan bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile Belediye'nin öncülüğünde devam ettirilen temizleme çalışmaları devam ederken, Camicedid Mahallesi'ndeki iki katlı tarihi  eyler Konağının aslına uygun şekilde restorasyonu ve konservasyonuna yönelik çalışmalar da aralıksız  olarak sürüyor. Beyler Konağı'ndaki restorasyon ve konservasyon çalışmalarının 6  ay süre ile devam etmesi planlanıyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Sinan KORKMAZER/ NEVŞEHİR, -

========================================

Mersin'de yazlık sinema keyfi

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde sinemaseverler arabalarından inmeden sinema keyfi yaşadı.

Mezitli Belediyesi Yazlık Sineması'nda klasik araba tutkunları, motorcular ve bisiklet severlerin araçlarında Derya Alabora, Onur Uysal gibi sanatçıların yer aldığı Yeşim Ustaoğlu'nun yazıp yönettiği Pandora'nın Kutusu adlı filmini izledi.

Nostalji dolu bir gece yaşayan sinemaseverler, film arasında sürpriz evlik teklifine de şahitlik ettiler. Mersin Volkswagen Otomobil Sevenler Derneği üyesi Mehmet Uyan Çıkarak, kız arkadaşı Gökçe Çifçi'yi davet ederek evlilik teklifinde bulundu. Alkışlar arasında önüne diz çöken erkek arkadaşının parmağına taktığı yüzükle neye uğradığını şaşıran Gökçe Çifçi, yapılan bu sürpriz teklife 'Her zaman evet' yanıtı verdi. Genç çift, sahnede alkışlar arasında dans ederken bazı konuklar da duygusal anlar yaşadı.

Filmi izleyenler arasında olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Hayata geçirdiğimiz yazlık sinema ise sosyal belediyeciliğin ve bütünleşmenin önemli bir örneğidir. Bu anlayış ile ilerleyeceğiz ve halkımızın kültürel gelişimlerine katkıda bulunacağız. Yazlık sinema eğlencesi her yıl vazgeçilmez bir hale geldi. Bu tarz etkinlikler sevgiyi çoğaltır" dedi.

Başkan Tarhan, yazlık sinemada film gösterimlerinin eylül ayına kadar devam edeceğini ve yerli filmlerin sinemaseverlerle buluşacağını da sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Sinemanın girişi

Sinemanın tabelası

Sinemaya giren motorcular ve klasik otomobiciler

Sinemanın içindeki motor ve otomobillerin görüntüsü

Sinemeda oturanlar

Otomobilde oturanlar

Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın konuşması

Filmden görüntü

Evlilik teklifi yapılması

Çift konuşurken

Çift dans ederken

Başkan Tarhan bir motorsiklette fotoğraf çektirirken

Genel ve detay görüntü

SÜRE: 04'42"  BOYUT: 366,96 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement