Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Ankara'da bir işçi göçük altında kalarak can verdiKeçiören ilçesi Osman Gazi mahallesi, Sinan Paşa sokakta meydana gelen olayda, edinilen bilgiye göre, 58 yaşındaki Yakup Özbek isimli işçi, internet hattı döşemek için iş makinesi ile kazılan çukura girdi.

23.07.2017 18:50

Ankara'da bir işçi göçük altında kalarak can verdi

Keçiören ilçesi Osman Gazi mahallesi, Sinan Paşa sokakta meydana gelen olayda, edinilen bilgiye göre, 58 yaşındaki Yakup Özbek isimli işçi, internet hattı döşemek için iş makinesi ile kazılan çukura girdi. Özbek'in hat döşemek için çukurda bulunduğu esnada göçük meydana  geldi. Özbek bir anda toprağın üzerine yığılmasıyla göçük altında kaldı. Çalışma arkadaşlarının göçük altında kaldığını gören diğer işçilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, 112 sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Yakup Özbek'in hayatını kaybettiğini tespit etti.

Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin çalışmalarının ardından Özbek'in cansız bedeni göçük altından çıkarılarak Adli Tıp Morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Olay yeri

- İtfaiye ve Sağlık Ekipleri

-Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin çalışmaları

-Vatandaşlardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

HABER: MUHAMMET BAYRAM-ANKARA,

==============================

Denizde boğularak can verdi

ÇANAKKALE Şehir İskelesi'nden denize düştüğü sanılan 41 yaşındaki İbrahim Işık, suda boğularak yaşamını yitirdi.

Bugün saat 16.00 sıralarında, Çanakkale Şehir İskelesi'nde balık tutan vatandaşlar, suyun içinde bir kişinin çırpındığı görüp, durumu polise bildirdi. Ağzından köpükler geldiği görülen kişi, bir süre sonra suya batıp, gözden kayboldu. Olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı SAGET-7 botu ile Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı deniz polisi sevk edildi. Yaklaşık 15 dakika süren arama çalışmalarının ardından görgü tanıklarının verdiği bilgi doğrultusunda iskeleden 5 metre açıkta İbrahim Işık'ın cesedine ulaşıldı. Işık'ın suyun 7 metre dibindeki cesedi, dalgıç polisler tarafından 15 dakikalık bir çaba sonucu çıkartılıp, bota alındı. Işık'ın cesedi eski Kilitbahir Feribot İskelesi'ne getirildi. Sedye ile kıyıya çıkartılan Işık'ın cesedi, ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Işık'ın denize düşüp, öldüğü sanılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Vatandaşların polise İbrahim Işık'ı suda çırpınırken gördükleri yeri göstermesi

-Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi'nin arama kurtarma çalışmalarından görüntü

-Denizin dibinden çıkarılan cesetten görüntü

-Cesedin ambulansa konularak morga götürülmesinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==============================

Kavşakta otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2'si çocuk 8 yaralı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, kavşakta otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı, 2'si çocuk 8 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 16.00 sıralarında Yeni Mahalle'de Eski Kervan Yolu ile Türkmen Sokağın kesiştiği kavşakta eydana geldi. Türkmen Sokak yönünden gelen

Müjdat İzci'in (32) kullandığı 20 ACF 37 plakalı otomobil ile Eski Kervan Yolu'ndan gelen Osman Ekmen (22) yönetimindeki 45 ZC 2150 plakalı hafif ticari araç  çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan hafif ticari araç bir inşaatın duvarına çarparak durabildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada, otomobil sürücüsü Müjdat İzci eşi Gamze İzci, çocukları Ceylin İzci (1), diğer araç sürücüsü Osman Ekmen ile yanındaki Esra Alkış (18), Sadiye Alkış (32), Hasan Ali Alkış (3) ve Serpil Alkış (25) yaralandı. Araçta sıkışan hafif ticari araç sürücüsü Osman Ekmen, itfaiye ekipmleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılı, tedaviye alındı. yaralıların, sağlık durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hafif ticari araç sürücüsü Osman Ekmen'in itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarılması

-Kaza yapan araçların görüntüsü

-Olay yerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

==============================

Kuşköy'de kuşdili ile haberleştiler

Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy Köyü'nde gerçekleştirildi. Yöre sakinlerinin birbirleri ile ıslık çalarak haberleştiği Kuşköy'de renkli görüntüler yaşandı.

Geleneksel ıslıkla haberleşme yöntemi olan kuşdilinin gelecek nesillere aktarılması ve unutturulmaması amacıyla düzenlenen festivale, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. UNESCO tarafından, İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne aday olan ıslıkla haberleşme yöntemi, ilginç haberleşme yöntemi kuşdilinin gelecek yıllara taşınması için düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu.

Kuşköy köyünde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, kuşdili uygulamasının  yörede  yüzyıllardır kullanıldığını belirterek, bu kültürün sonsuza kadar devam etmesini istedi. "Bu topraklarda, yöre insanlarının yaşadığı günden bu yana var olan geleneğin şenliğin havasına bürünmüş halidir festivalö diyen Başkan Kasım, "Önceden yaşam tarzının bir yansımasıydı. Şimdi cep telefonlarıyla sadece gösteri amacıyla kullanılıyor. Gelecek nesillere aktarılması noktasında biraz sıkıntı çekilen bu dünyanın kültürel miras bakımından en olağanüstü varlıklarından biridir kuşdili. Umarım bu gelenek bu coğrafyada sonsuza kadar devam eder. Gökyüzünde ıslık seslerimiz her daim yankılanır, gelecek nesillere aktarılırö dedi.

Konuşmanın ardından yöre halkı tarafından kuşdili ile konuşma gösterileri yapıldı. Köylüler birbirlerine, 'Bu akşam bize gel', 'yarın çay toplamaya gidelim', 'oyun oyna', 'şapkanı çıkar' ve 'dereden karşıya geç' gibi cümleleri ıslıkla birbirlerine anlatmaya çalıştı.

Yöre halkı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival yerel sanatçıların konserleriyle devam etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Festivalden görüntüler

-Birbirleri ile ıslıkla haberleşenler

-Başkanın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement