Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

MİLLETVEKİLİ AKDOĞAN TUTUKLANDIHakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında bugün öğlen saatlerinde gözaltına alınıp, Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklandı.

07.11.2016 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİLLETVEKİLİ AKDOĞAN TUTUKLANDI

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında bugün öğlen saatlerinde gözaltına alınıp, Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklandı. Milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Selma Irmak da geçtiğimiz Cumartesi günü tukulanması ile birlikte Hakkari'nin 3 milletvekili de tutuklanmış oldu.

HAKKARİ

============================================

FETÖ'ye destek operasyonu: 13 esnaf adliyede (2)

5 KİŞİ TUTUKLANDI

İzmit'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte üye ve örgüte finansal destek olmak suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 13 esnaftan 5'i tutuklandı. 8 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

HABER-KAMERA: Selda Hatun TAN

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------------

-Tutuklananların adliyeden çıkarılmaları

==================================

15 Temmuz şehitleri türkülerle anıldı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanlar, Sivas'ta Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen konserde türkülerle anıldı.

Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Bir Milletin Uyanışı' isimli konsere, Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy ve bazı il protokol üyeleri ile birlikte yaklaşık 500 kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, tarihe not düşen unutulmaz olaylar olduğunu ve bu olayların unutulmaz kahramanları olduğunu belirterek, "Bizim tarihimize not düşeceğimiz ve nesilden nesile aktararak asla unutturmayacağımız olaylardan birisi de hiç şüphesiz 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi olarak zikredilsede bu girişimin ülkemizi darbe ile işgal süreci olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un geçmişte 'Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela' sözleri ile tarif ettiği azgın güruh 15 Temmuz gecesi tekrar sahneye çıkmış, hain planlarını uygulamaya kalkmışlardır. Bu hain darbe teşebbüsü sadece devletimize değil milli irademize de yapılmıştır. Bu darbe girişimi bizim temel hak ve özgürlüklerimizi ve bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdir. Dış güçlerin desteği ile gözünü kana bürümüş hainler kendi milletine namlu doğrultmuştur. Fakat bu hainler milletimize namlularını doğrulturken Ömer Halisdemir'i, Münir Murat Ertekin'i, Recep Gündüz'ü ve ismini sayamadığımız daha nice yiğidi hesaba katmamışlardır. Bu yiğitler tanklarla, toplarla ve çelik zırhlı duvarlarla karşılarına dikilen hainlere 'iman dolu göğüsleri' ile karşı koymuş, serhat olmuş ve şehadet mertebesine erişmişlerdir." dedi. Konuşmanın ardından bağlama öğretmeni Umut Yaymak'ın koro şefliğinde türküler seslendirilerek 15 Temmuz gecesi şehit olanlar anıldı. Konser esnasında sinevizyona 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları yansıtıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------------------------------

-Salondan görüntü

-Milli Eğitim Müdürü Altınsoy'un konuşması

-Konserden görüntü

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

==============================================

Adıyaman'da kavga: 1 ölü, 2 yaralı

ADIYAMAN'da iki grup arasında alacak meselesinden çıkan kavgada ateşlenen tüfekten çıkan saçmalara hedef olan 1 kişi öldü, 2 kişi ise yaralandı.

Olay, akşam Kapcami Mahallesi'nde meydana geldi. Aralarında alacak meselesi bulunan Mehmet Göksu, Mehmet Göksu, Zülfikar Göksu, Ali Gürsoy ve Ferhat Kaya arasında tartışma çıktı. Tartışmada kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, gruba pompalı tüfekle ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Mehmet Göksu, Ferhat Kaya ve Zülfikar Göksu yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Mehmet Göksu, doktorların müdehalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Mehmet Göksu'nun cenazesi otopsi yapılmak üzere morga konulurken, tedavileri süren diğer yaralıların da hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, kavga sonrası kaçan ölenle isim berzerliği bulunan Mehmet Göksu'yu gözaltına alırken, diğer şüpheli Ali Gürsoy'un yakalanması için de çalışma başlatıldı. Özel harekat polislerinin güvenlik önlemi aldığı olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Olay yeri

Polislerin önlem alması

Boş fişekler

Özel hareket polislerin önlem alması

Polislerin inceleme yapması ve delil toplaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement