Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

(ÖZEL)1)MAGANDANIN YORGUN MERMİSİ LİSELİYİ YARALADIDENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'nde, bir magandanın tabancasından çıkan, uzaktan atıldığı için 'yorgun mermi' olarak adlandırılan mermi liseli 17 yaşındaki Furkan Köroğlu'nun sağ bacağına isabet etti.

30.06.2017 09:56

(ÖZEL)

1)MAGANDANIN YORGUN MERMİSİ LİSELİYİ YARALADI

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'nde, bir magandanın tabancasından çıkan, uzaktan atıldığı için 'yorgun mermi' olarak adlandırılan mermi liseli 17 yaşındaki Furkan Köroğlu'nun sağ bacağına isabet etti. Silahla yaralandığını anlamayan, kanama üzerine gittiği hastanede durumu öğrenen Köroğlu ile yakınları, şaşkınlık yaşadı.  Olay, geçen salı günü, Aktepe TOKİ Konutları 3. Etaptaki 2390 Sokak'taki parkta meydana geldi. TOKİ konutları içindeki parkın yanında bulunan pidecinin önünde oturan ve arkadaşlarıyla sohbet eden Gülay Kaynak Meslek Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Furkan Köroğlu, art arda silah seslerinin ardından sağ bacağının diz ile kalça arasının üst kısmında büyük bir acı hissetti. Önce cep telefonunun bataryasının patladığını sanan Köroğlu, elini bacağına götürdüğünde kan gördü. Bunun üzerine ailesi tarafından hemen Denizli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çekilen röntgen filmi ve yapılan kontrolde, Köroğlu'nun bacağına kurşun isabet ettiği ortaya çıktı. İlk müdahale yapıldı, ancak mermi çekirdeğinin daha sonra ameliyatla çıkarılmasına karar verildi. Köroğlu, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Evinde bacağına isabet eden mermi çekirdeğiyle bekleyen Furkan Köroğlu, maganda kurşununa hedef olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımla oturmuş sohbet ediyorduk. Akşam 21.30 sıralarında uzaktan silah sesleri duyduk, o sırada bacağımda büyük bir acı hissetim. Önce cep telefonu bataryası patladı sandım. Bacağıma elimi götürdüğümde kanamayı gördüm. Hastaneye gittik, bacağıma kurşun isabet ettiğini öğrendik. Kurşunun nereden geldiği belli değil. Benim yaşadıklarımı başkaları yaşamasın, ben sadece arkadaşlarımla oturuyor ve sohbet ediyordum. Bu magandanın bulunmasını istiyoruz" dedi. Oğlunun ölümden döndüğünü söyleyen mermer işçisi baba Nadir Köroğlu, "Magandalar ülkemizin kanayan yarası. Benim oğlum nereden geldiği belli olmayan kurşunla vuruldu. Devlet bu magandalar için önlem almalı. Bacağına isabet eden kurşun ameliyatla çıkarılacak. Bizi sevindiren kurşunun bacağına isabet etmesi, başına gelse belki oğlumu toprağa verecektik" dedi.

MAGANDA ARANIYOR

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bölgede inceleme yaptı. Silah sesinin geldiği yeri araştıran polis ekipleri, Furkan Köroğlu'nu kimin yaralandığını belirleyip, yakalamak için çalışıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Yaralı Furkan Köroğlu'ndan detay

Bacağından detay

Furkan'ın ailesi tarafından taşınması

Furkan ile röp.

Babası Nadir Köroğlu ile röp.

Furkan'ın hastaneye götürülmesi

Olay yerinden görüntüler

Anons

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

======================================================

2)MEMLEKET DÖNÜŞÜ EŞLERİ TRAFİK KAZASI AYIRDI

İZMİT'te, memleketlerinden dönen ailenin bulunduğu otomobil TEM Otoyolu'nda yoldan çıkarak dere yatağına uçtu. Otomobil sürücüsü ağır yaralanırken, eşi araçtan fırlayarak yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 06.30 sıralarında TEM Otoyolu İzmit geçişi Bekirdere viyadüğünde meydana geldi. Giresun'dan İstanbul'a dönen Hasan Ilgın idaresindeki 34 PV 8308 plakalı otomobil sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Otomobil ağaçlara çarptıktan sonra 30 metre ilerideki dere yatağına uçtu. Otomobilin ağaçları çarptığı sırada kapısının yerinden çıkması sonucu Naime Ilgın otomobilden dışarı fırladı. Yoldan geçen sürücülerin haber vermesi üzerine 112 Acil ve itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Naime Ilgın'ın öldüğü belirlendi. Dere yatağında yan yatan otomobil içerisinde sıkışan Hasan Ilgın ise itfaiye ekiplerince araçtan çıkarıldı. Ağır yaralanan sürücü yapılan ilk müdahalenin ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Olay yerinden görüntüler

Kurtarma çalışmaları

Ağaçlardan görüntü

Yaralının ambulansa götürülmesi

Yerdeki cesetten görüntü ve cesedin taşınması

Vesikalık fotoğrafları

(Haber-Kamera: Faruk KIYAK-İZMİT(Kocaeli), -

===================================================

3)KÖYDE UYUŞTURUCU OPERASYONU

SİVAS'ta jandarma ekiplerinin ihbar üzerine bir köyde yaptığı operasyonda bir miktar esrar, kenevir bitkisi ve tohumu ele geçirildi.

Sivas İl Jandarma Komutanlığı ekipleri alınan ihbar doğrultusunda Zara ilçesi Eymir köyü mülki sınırları içerisinde yapılan ev ve eklentiye yönelik operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 4 kilo 830 gram kubar esrar, 680 gram toz esrar, 3 bin 485 adet kök kenevir bitkisi ve 20 gram kenevir tohumu ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Ele geçirilen malzemeler

Haber: SİVAS, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement