Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)VARTO'DA 2 ODALI PKK SIĞINAĞI ORTAYA ÇIKARILDIMUŞ'un Varto İlçesi'nde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda iki odalı sığınak ortaya çıkarıldı.

16.07.2017 10:58

1)VARTO'DA 2 ODALI PKK SIĞINAĞI ORTAYA ÇIKARILDI

MUŞ'un Varto İlçesi'nde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda iki odalı sığınak ortaya çıkarıldı. Muş Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Taşlıyaka Köyü Hotan Deresi Bölgesi'nde 'Şehit Piyade Uzman Çavuş Bekir Anıl Erdal 2017-32 Operasyonu' düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, arazi arama tarama faaliyeti sırasında terör örgütü PKK/KCK'ya ait 2 odalı bir sığınak ortaya çıkarıldığı belirildi. Açıklamaya göre, sığınakta şunlar bulundu:

"12 kilogramlık 5 tüp, 14 piknik tüpü, 80 metre hortum, akü, 2 seyyar lamba, 7 el feneri, 4 adet dörtlü pil bloku, 2 el radyosu, 2 hesap makinesi, bir çift mekap ayakkabı, Kalaşnikof şarjörü, 2 kürek, 2 kazma, testere, 2 halıfleks, 19 konserve ve muhtelif mutfak malzemesi.

Fatih ÇELİK/VARTO(Muş), -

======================================================

2)KARS'TA KAMYON KÖPRÜDEN UÇTU: 1 KİŞİ ÖLDÜ

KARS'ta kontrolden çıkan kamyon köprüden Kars Çayına uçtu. Kazada araç sürücüsü 34 yaşındaki Şaban Güneşsu (34) hayatını kaybetti.

Şaban Güneşsu idaresindeki 36 FS 002 plakalı kamyon dün, Ardahan'dan Kars istikametine seyir halinde iken Mezra köyü yakınındaki köprüden geçerken virajı alamayan sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu korkulukları kırarak köprüden Kars Çayşına uçtu. Kazayı gören diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine olay yerine 112, AFAD, trafik polisi ve jandarma ekipleri geldi. Polis ve Jandarma ekiplerinin yol güvenliği tedbirlerini almasının ardından AFAD ekipleri Kars Çayına uçan araca ulaşma çalışmaları başlattı. Ekipler, kaza yapan araç içerisinde Şaban Güneşsu'nun cansız bedenine, güçlükle ulaştı. Güneşsu'nun cesedi ambulansla Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza yapan araç çekici ve vinç yardımıyla Kars Çayından çıkarıldı.

Bu arada yoğun araç trafiğinin yaşandığı köprü üzerinden geçerken merakla yolda durup kaza yerine bakan meraklı vatandaşları jandarma ve polis güçlükle uzaklaştırdı. Bazı meraklılar ise 20 metre yüksekliğindeki köprüye gelip aşağı bakması ise yürekleri ağızlara getirdi. Polis ve jandarma ekipleri bir yandan yolda duran sürücü ve yolcuları uyarırken diğer yandan da virajlı köprüden hızlı seyreden sürücülari uyardılar.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Kaza yeri

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

165 MB – 2 DK 55 SN -

====================================================

3)YEDİĞİ ARMUDUN ARDINDAN RAHATSIZLANAN KÜÇÜK ESRA, HASTANEDE ÖLDÜ

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, akşam yemeğinden sonra yediği armudun ardından rahatsızlanıp, hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki Esma Topçu, yaşamını yitirdi.

Dalaklı Mahallesi'ndeki evlerinde, dün (Cumartesi) saat 20.00 sıralarında, babası Muhammet Topçu, annesi Pınar Topçu ve ablası Emine Topçu ile  armut yiyen Esma Topçu, bir süre sonra rahatsızlanıp, kusmaya başladı. Bunun üzerine küçük kız, ailesi tarafından Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Boğazı tahriş olduğu belirlenen Topçu'ya serum takıldı. Ancak, buna rağmen hayati foksiyonlarının kötüye gitmesi üzerine çocuk doktoru çağrıldı. Doktorun müdahalesine rağmen küçük Esma, yaşamını yitirdi. Esma'nın ani ölümü, ailesi ve acı haberi alan yakınlarını yasa boğdu. Pınar Topçu'nun "Ne olur minik kızımı bana gösterin. O ölmedi. Kızımı istiyorum" diyerek ağlayıp, ağıtlar yakması yürekleri dağladı. Yakınları Esma'nın ölümünde ihmal olduğunu ileri sürüp, doktor ve hastane yetkililerinden şikayetçi olacaklarını söyledi.

Topçu'nun cesedi, savcının hastane morgunda yapmış olduğu ön otopsinin ardından kesin ölüm nedeninin tespiti için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yaşamını yitiren Esma Topçu'nun fotoğrafı

-Acı haberi alan küçük kızın yakınlarının hastanede gözyaşlarına boğulması

-Gözü yaşlı baba Muhammet ve anne Pınar Topçu'nun görüntüsü

-Küçük Esma'nın ablası Emine Topçu'nun görüntüsü

-Genel ve detaş görüntüler

(Haber-Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

====================================================

4)AHLAT'TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Ulu Camide kılınan yatsı namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, yukarı çarşıya kadar ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüdü. Tekbir getirip slogan atan vatandaşlar buradan da çarşı meydanına geldi. Günün anlam ve öneminin belirtildiği şiirin ardından Kuran okunup dua edildi.

Yapılan duanın ardından Ak Parti Ahlat ilçe Başkanı Oğuz Atılgan ve İl Genel Meclis Üyesi Erhan Akarsu birer konuşma yaptılar. Daha sonra konuşan Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, "Düşman bu sefer ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin içine sızdı. Oradan birilerini buldu. Oraları lekelemek gibi bir ahlaksızlığa kalktı. Ama millet ordu oldu. 15 Temmuz'un zaferinin sebebi bu millettir. Bu milleti kutluyorum" dedi.

Ardından konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, herkesin 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü kutlayarak, "FETÖ'nün isimlerine bakın. Koza diyorlar hakikaten koza gibi 40 yıl boyunca ördüler. İçinden kelebek değil yarasa çıktı. Bunların sızıntı diye bir dergisi vardı. Hakikaten devlete sızdılar, TSK ve Emniyet güçlerimizin içine sızdılar. Bu milletin çocuklarını kandırdılar. Bu millete karşı kurşun sıktırdılar. Zaman diye bir gazeteleri vardı. Hep o zamanı beklediler. Zamanı geldiği zaman bunlar tuzak kurdular ya 'Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır' bu tuzağı aldı ve bunların başına geçirdi. Ne sayesinde bu millet sayesinde. Allah bu millet için fedakarlık gösteren başta canlarını teslim eden şehitlerimize rahmet etsinö dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program slayt ve video sunumları ile devam etti.

Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), -

==================================================

5)FİNİKE'DE MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı.

Finike'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Milli Birlik Yürüyüşü Orman İşletme Müdürlüğü önünden başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüşe Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yakup Alagözoğlu, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Berrin Pehlivan, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, daire amirleri, partililer, muhtarlar, çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 500 metrelik mesafeyi bayraklarla yürüyen protokol ve vatandaş 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Finike Ömer Halisdemir Ortaokulu ile İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan şiir ve gösterilerle devam etti. Günün anlamına ilişkin şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Protokol konuşmalarının ardından çeşitli etkinliklerin yer aldığı program demokrasi nöbetiyle sabaha kadar sürdü. Etkinlikler 15 temmuz Demokrasi Meydanı'nda sabah namazıyla sona erdi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yürüyüşten ve alandan görüntüler

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü'nün konuşması

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun konuşması

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ'ın konuşması

HABER- KAMERA: Suat SÖĞÜT/FİNİKE,

====================================================

6)SAMSUNLULAR MEYDANA AKIN ETTİ

SAMSUN'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümünde, vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na akın etti.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Ellerinde Türk bayrakları ile meydana akın eden yaklaşık 10 bin Samsunlu ilk olarak Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından alana alınmadan önce arandı. Yoğun tedbirler altında gerçekleşen yıl dönümünde dualar edildi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması meydana kurulan dev ekrandan izlendi. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Valisi Osman Kaymak, katılan vatandaşlara teşekkür ederek sabahın ilk saatlerine kadar demokrasi nöbeti tutacaklarını söylediler. Sabahın ilk saatlerine kadar sürecek olan etkinlikte vatandaşlar türküler, marşlar ve 15 Temmuz videoları eşliğinde temsili nöbet tutulacak, konuşmalar yapılacak.

Görüntü dökümü

--------------

-Duaların edilmesi

-Alandan detaylar

-Samsun valisi Osman Kaymak'ın konuşması

(Süre: 02.10 DK) - (Boyut: 69.69 Mb)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

===================================================

7)KİRAZ ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ 15 YIL SONRA GÜLDÜ

AFYONKARAHİSAR'ın Sultandağı İlçesi'ndeki kiraz üreticisinin yüzü, 15 yıl aradan sonra ilk kez güldü. Bu yıl hasat sezonu sonuna gelinmesine rağmen kilosu 10 liradan alıcı bulan Napolyon kirazı ve yüksek rekolte üreticiyi mutlu etti.

Sultandağı İlçesi'nde yetiştirilen ve büyük bölümü Avrupa ülkelerine ihraç edilen Napolyon cinsi kiraz hasadında sona gelindi. Almanya, Rusya ve Irak başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen kirazda bu yıl oluşan 9- 10 liralık alım fiyatı üreticinin yüzünü güldürdü.

Sultandağı'na bağlı Yakasenek Köyü'ndeki kiraz üreticisi Ali Yıldız, sabahın ilk ışıklarıyla başlanan kiraz hasadının zorlu olduğunu söyledi. Yıldız, "Bölgemizde bu yıl kiraz rekoltesi oldukça iyi oldu. 2001- 2002 yılından bu yana ilk kez yüzümüz güldü ve ürettiğimiz kirazdan para kazandık. Bazı bölgelerde rekolte düşüktü ancak bu yıl alım fiyatları 9- 10 liraya kadar yükseldi. Hasadın sonuna gelmemize rağmen alımlar 10 liradan devam ediyor" dedi.

DİREKT İHRAÇ EDİLİYOR

Yakasenek Soğuk Hava Tesisleri işletmecisi Mevlüt Kurtulmuş, Sultandağı bölgesindeki kirazın organik olduğunu anlatırken, 50 kişinin çalıştığı tesiste yapılan şoklama ve paketlemenin ardından kirazların direkt ihraç edildiğini kaydetti. Bahçelerden toplanarak gelen kirazların tesislerde anında 2 dereceye kadar soğutulduğunu belirten Kurtulmuş, "Burada hazırlanan kirazlarımızı başta Almanya ve Rusya olmak üzere Irak'a gönderiyoruz. Burada yapılan şoklamanın ardından kirazlarımız derecelere ayrılarak paketliyor ve direkt sevkiyatını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Ünlü Napolyon kirazlarının bahçelerinde toplama işlemlerini yapan işçiler ise günlük 60 lira yevmiyeyle çalışıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan kiraz toplama işlemi gün batımına kadar sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------

Napolyon kirazı

Kiraz bahçesi genel detaylar

Kiraz toplama ve çalışanlardan detaylar

RÖP 1: Ali Yıldız (Kiraz üreticisi)

Çalışan kadın konuşması

Şoklama tesislerinden detaylar

Kirazların ayrışmaları ve paketlenmesi

Soğuk hava deposundan detaylar

RÖP 2: Mevlüt Kurtulmuş (Soğuk Hava Deposu İşletmecisi)

Napolyon kirazı

140 MB/// 04.23"

HABER-KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

==================================================

8)TATİLCİLER HAVUZ AKTİVİTELERİYLE SERİNLEDİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde sıcaktan bunalan yerli ve yabancı tatilciler havuz aktivitelerinde serinledi. Sörf tahtasına çıkıp birbirlerini düşürmeye çalışan tatilciler 'havuza en güzel atlama' yarışmasında eğlendi.

Hava sıcaklığının 40 derece civarında hissedildiği Kemer'de yerli ve yabancı tatilcileri serinletebilmek için deniz ve havuzlarda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kemer merkezde bulunan Asdem Park Otel'deki animasyon ekipleri müşterilere yönelik havuz aktiviteleri yaptı. Sörf tahtalarına çıkan erkek ve kadın tatilciler 'makarna' adı verilen süngerlerle birbirlerine vurarak suya düşürmeye çalıştı.

Oyunlarda kazanan ekiplere çeşitli hediyeler verilirken, havuz oyunları bunlarla sınırlı kalmadı. Havuza atlayarak en fazla su çıkarma ve estetik atlama oyununa katılanlar hem yarışmacıları hem de izleyenleri güldürüp eğlendirdi.

Görüntü Dökümü

--------------

Sörf tahtası üzerinde makarna savaşı bayanlar

Havuz kenarındaki bayan detay

Sörf tahtası üzerinde makarna savaşı erkekler

Havuzda erkek arkadaşının omuzlarında duran kız detay

Sörf tahtası üzerinde makarna savaşı bayanlar

Havuza atlama için jüri detay

Havuza atlamalardan detaylar

114 MB 03: 35"

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/ KEMER(Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement