Dha Yurt Bülteni - 5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 5

Tavaklı Sahili'nde ele geçen 1.5 ton esrara 2 tutuklamaÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi Tavaklı Sahili'nde ele geçirilen 1 ton 528 kilo esrarla ilgili 2 şüpheli, jandarma tarafından yakalandı.

03.08.2017 14:37

Tavaklı Sahili'nde ele geçen 1.5 ton esrara 2 tutuklama

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi Tavaklı Sahili'nde ele geçirilen 1 ton 528 kilo esrarla ilgili 2 şüpheli, jandarma tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı. Operasyon kapsamında 9 kişinin daha arandığı belirtildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen 25 Temmuz'da, Ezine'nin Tavaklı Sahilinde uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik operasyon yaptı. Bir Zodyak botla bölgeye getirilen 46 kilosu toz, diğer bölümü kubar olmak üzere 1528 kilo esrar ve 3 bot motoru ele geçirildi. Jandarma ekipleri olayın şüphelilerinin yakalanması için çalışma yaptı. Alınan ifadeler ve bölgede bulunan kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen iki araç ve 3 şüpheli şahıs tespit edildi. Araştırmaların derinleştirilmesi sonucunda tespit edilen 2 aracın İstanbul'dan geldiği, bölgedeki kameralar ve PTS kayıtlarından belirlendi. Yapılan takip sonucu 26 Temmuz'da olayla bağlantısı olduğu tespit edilen araçlardan biri Ezine İlçesi Körüktaşı Köyünde yapılan operasyonu sonucu araç içerisindeki şüpheli H.N.K. ve V.Ç. isimli şahıslar ile birlikte yakalandı. Yakalanan şahıslardan H.N.K'nin Ezine İlçesinde bulunan bir dinlenme tesisinde farklı isim ile kayıt yaptırarak konakladığı belirlendi. Yakalanan 2 şüpheli, geçen pazar günü sevk edildiği adliyede tutuklandı.

PKK'YA FİNANSAL DESTEK İÇİN SATILACAKTI

Olayda ele geçen Zodyak bot ve arkasında takılı 3 bot motoru ile ilgili yapılan araştırmada bahse konu motorların İtalya'nın Lecce şehrinde İtalyan uyruklu C.C. isimli şahıs tarafından 10 Mayıs 2017 tarihinde satın alındığı tespit edildi. C.C. hakkında yapılan araştırmada 2015 yılında İtalyan polisi tarafından uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 91 kişi arasında adının geçtiği belirlendi. Jandarma söz konusu uyuşturucunun PKK bölücü terör örgütüne finansal destek sağlamak amacıyla Arnavutluk üzerinden ülkemizde piyasaya sürülmek üzere deniz yoluyla getirildiğini değerlendiriyor.

ARANAN 9 ŞÜPHELİ VAR

Soruşturmanın genişletilmesi neticesinde araştırmalar, alınan ifadeler ve kamera görüntülerinden organize uyuşturucu madde kaçakçılığıyla bağlantılı 1'i İtalyan uyruklu 9 şüpheli tespit edildi. Şahısların yakalanmasına yönelik aramalarda ise şüphelilerden birinin evinde 70 bin lira ele geçirildiği öğrenildi. Firari 9 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Jandarma tarafından çekilen görüntü

Bir evde yapılan arama

Evde bulunan av tüfeği ve paladan görüntü

Çeşitli malzemelerden görüntü

Tutuklanan 2 kişinin Ezine adliyesine getirilmesinden görüntü

Yakalanan 1,5 ton esrardan görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE;

=====================================================

Bursa'da 2 milyon liralık uyuşturucu operasyonu: 18 gözaltı

BURSA'da Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekiplerinin düzenlediği  operasyonda piyasa değeri 2 milyon lira olan 9 kilogram metamfetamin, 100 bin lira, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve 2 lüks otomobil ele geçirildi. Operayonda gözaltına alınan 18 şüpheli yoğun güvenlik önlemleri ile adliyeye sevk edildi.

Bursa İl Emniyet Müdürülüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri, 1 ay süren teknik takip ve fiziki izleme çalışma sonucu İstanbul'dan Bursa'ya yüklü miktarda uyuşturucu madde ve silah getirecek bir uyuşturucu çetesinin izine ulaştı. Şüphelilerin otomobillerini takibe alan polis ekipleri, aracı merkez Osmangazi İlçesi'ndeki bir eve kadar takip etti. Özel Harekat ekiplerinin de desteği ile eve operasyon düzenleyen polis, 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ev ve otomobillerinde yapılan aramalarda piyasa değeri 2 milyon lira olan 9 kilogram metamfetamin ile Ecstacy hap, esrar, 5 ruhsatsız tabanca, çok sayıda dolu fişek, 100 bin lira nakit para ve 2 lüks otomobil ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin en az 10 bin genci zehirleyebileceği bildirilirken, Bursa'da yapılan en kapsamlı uyuşturucu operasyonu olduğu belirtildi. 18 şüpheli, Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan nefes kesen operasyon polis kameralarına da yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Evlere baskın yapılması

-Uyusturucu maddenin bulunması

-Şüphelilerin gözaltına alınması

-Uyuşturucudan silahlardan ve paralardan görüntüler

-Şüphelilerin adliyeye sevk olması

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

===========================================

Yaylada kaçak yaptığı evini kendisi yıktı

BOLU'da oturan 43 yaşındaki Hüsamettin Biçer, yaylada yaklaşık 50 bin TL harcayarak kaçak yaptırdığı 2 katlı ahşap evini, yıkım kararı alınması üzerine kendi imkanlarıyla yıktı.

Özel bir güvenlik şirketinde asgari ücretle güvenlik görevlisi olarak çalışan 3 çocuk babası Hüsamettin Biçer, 2 yıl önce Kartalkaya Kayak Merkezi yolu üzerinde bulunan Düvenlik Yaylası'nda 2 katlı ahşap ev yaptı. Bolu Valiliği İl Özel İdaresi, 'Bolu İli Mera ve Yaylakları Koruma ve Kullanma Usul ve Esasları Yönergesi'ne aykırı kaçak yapıldığı belirlenen evi geçen 20 Haziran'da mühürledi. Hüsamettin Biçer'e, kaçak yapı yaptığı gerekçesiyle 3 bin TL para cezası uygulanırken, evi yıkması için de süre verildi.

Verilen sürede evi yıkmayan Biçer'i arayan İl Özel İdaresi yetkilileri, jandarma eşliğinde binanın yıkılacağını, yıkım ücretinin de kendisinden tahsil edileceğini bildirdi. Bunun üzerine Biçer, yaklaşık 50 bin TL harcayarak yaptırdığını söylediği evini traktörle yıktı. Biçer, binanın taşıyıcı kolonlarına çelik halat bağlayıp traktörle çekerek yıkımı gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi görevlileri, jandarma ve 112 sağlık görevlileriyle gelerek yıkımın gerçekleştiğini saptayıp tutanak tutarak ayrıldı.

Biçer, altı ahır olan 2 katlı ahşap evin yönergeye uygun olduğunu savunarak, "Bizim evimiz yayla evine uygundu. Ama bizi şikayet ettiler. Çevremde daha buna benzer çok ev var. Benimkinden çok çok üstün villalar var. Biz hayvancılıkla uğraşıyoruz. Yazın buraya geliyoruz hayvanlarla, kışın köydeyiz. Ama yıkım kararı verildi. Kendim yıktım. Gariban olduğumuz için bizim evimiz yıkıldı. Allah razı olsun herkesten. Köyümüzde ikamet etmemesine rağmen buralara villa yapan insanlar var. Biz garibanız, arkamızda dayımız yok. Ben zorluk çıkarmadım. Evimi kendim yıktım. 'Gelmeyin, iş makinesi getirmeyin' diye sabah telefon ettim. 'Ben kendim yıkayım, bir de o masrafı bana yazmayın' dedim. İlgili yerlere başvuracağız, izin çıkarsa tekrar yapacağız" dedi.

Görüntü dökümü:

-----------------------------

-Evin yıkım görüntüsü(amatör kamera)

-Amatör kamera diyaloglar

-Yıkılan evin görüntüleri

-Ev sahibi Hüsamettin Biçer ile röportaj

-Ev sahibi ve yakınlarının yıkık evle fotoğraf çektirmesi

-Alınan güvenlik önlemleri

-Detaylar

Süre: 05.52 Boyut: 196.2 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===========================================

(ÖZEL) - Gaziantep'te sıcaklık bunaltıyor

GAZİANTEP'te, 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Gaziantep'te hava sıcaklığının gölgede 40 dereceyi bulması nedeniyle bunalan vatandaşlar, kapalı mekanlar, park ve camilerde dinlenmeyi tercih ediyor. Öğle saatlerinde etkisini arttıran sıcak nedeniyle caddeler ve sokaklar boş kalıyor. Güneşin etkisini arttırdığı saatlerde vatandaşlar soğuk su ve meşrubat tüketerek serinlemeye çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Parkta bulunun vatandaşlar

Güneşli hava

Genel ve detay görüntüler

Haber- Metin Faruk TAMER- Kamera: Mustafa KANLI GAZİANTEP-DHA

===========================================

Sel ve erozyonu önlemek için 6 milyon lira harcanacak

KAHRAMANMARAŞ'ta sel ve erozyonu önlemek amacıyla 6 milyon TL bütçeli Ahir Dağı Yeşilkuşak Keklikdere Projesi hayata geçirildi. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, dünyanın en büyük sel derelerinden biri olan Keklikdere çevresinde yapılan taş duvarlar, çitler, teraslar ve eşiklerle sel ve erozyonu önlemeyi hedeflediklerini belirterek bölgeye 1 milyon fidan dikeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş, 1972'nin nisan ayında 50 dakika süren şiddetli yağmur ile tarihinin en büyük sel felaketini yaşadı. 3 kişinin hayatını kaybettiği olayda sel sularıyla birlikte şehir merkezinde yaklaşık 2 metre boyunda rusubatlar oluştu. Can ve mal kaybına yol açan selin en büyük nedenlerinin Ahir Dağı'ndaki Akdere ve Keklikdere'den gelen sular olması, yetkililere harekete geçirdi ve 1990'da bölgede ağaçlandırma ve erozyonla mücadele için bir proje hazırlandı. Ancak proje 27 yıl sonra 2007'de hayata geçirilebildi.

37 KİLOMETRE ÇİT ÇEKİLDİ

Proje kapsamında Keklikdere'de hummalı bir çalışma başlatıldı. İş makinelerinin dahi çalışmakta zorlandığı 8 bin 850 dekarlık sarp bir arazide yağmur sularını durdurmak, erozyonu önlemek amacıyla 500 orman köylüsü ile taş duvarlar, teraslar ve eşikler yapılıp yamaçlara çakılan demir kazıklar yardımıyla meşe ve mahlep dalları kullanılarak 37 kilometre çit çekildi.

1 MİLYON FİDAN DİKİLECEK

6 milyon TL'lik bir bütçe ile hayata geçirilen projede bölgeyi tamamen ağaçlandırma adına 1 milyon fidan dikilecek. Fidanlar, 661 bini sedir, 260 bini badem, 50 bini kuşburnu, 13 bini mahlep, 12 bini ahlat ve 4 bini ceviz olmak üzere orman köylülerine gelir getirici türlerden olacak. Fidanların dikiminde de yine orman köylüleri istihdam edilecek.

ALTINDAŞ: 2018'DE BİTİRİYORUZ

Bölgede çalışmalar devam ederken, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş da Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu ve kentte görev yapan gazetecilerle birlikte bölgeye giderek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şehrin geleceği açısından Ahir Dağı Yeşilkuşak Keklikdere Projesi'nin çok önemli olduğunu ifade eden Altındaş, "Bu saha 2 senedir benim hayalim olan bir sahaydı. En sonunda bu sahayı bu sene yapmaya karar verdik. Çok ciddi emek sarf edilen çok güzel çalışmalar yaptık ve bitirme aşamasına geldik. 2017 ve 2018 yılı içerisinde biz bu sahanın tamamını bitireceğiz. Bu sahada kafes tel, eşikler, teraslar ve kuru taş duvarlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. benim için bu saha çok önemliydi, yapmamız gereken bir sahaydı" diye konuştu.

SOĞUK: DÜNYA NORMLARININ ÜZRİNDE BİR ÇALIŞMA

Ağaçlandırma Mühendisi Levent Soğuk da Keklikdere ve Akdere'nin dünyanın en büyük sel dereleri olduğunu söyledi. Su toplama havzası 885 hektar olan Keklikdere ile bin 125 hektarlık su toplama havzasına sahip Akdere'nin Dereli Mahallesi'nde birleşip suların şehir merkezine gittiğini ifade eden Soğuk, kent için açık bir tehdit olan derelerde yürütülen çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çekti. Soğuk, çalışmalar hakkında şunları söyledi:

"Burada yapılan çalışma, tamamen seli ve erozyonu durduracak tarzda yapılarla birlikte yapılıyor. Yamaçlarda ekskavatörlerin yaptığı seki teraslar, yan derelerde bu dereye inen suyun hızını kesecek taş duvarlar, akıntılı yamaçlarda 90 santimetrelik demir kazıklar yamaca çakılıp araları da dallarla örülerek örme çitler yapılıyor. Yani burada dünya normlarının üzerinde erozyon kontrol ve sel tedbirlerinin en üst düzeyde alındığı çok ciddi ve pahalı çalışmalar bunlar."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Çit çekilen yamaçlar

Çitlerden detaylar

Alpaslan Altındaş'ın konuşması

Orman çalışanları ve gazetecilerin fotoğraf çektirmesi

Çalışma yapılan alanın genel görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,

===========================================

Gaziantep'te 52 engelliye tekerlekli sandalye

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından 52 engelliye akülü ve manuel sandalye hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, protokol üyeleri engelliler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'i engelli dostu şehir yapmak için yola çıktıklarını belirterek, "Engelli kardeşlerimizin hizmet alabilmesi için öncelikle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Engelliler Daire Başkanlığını kurduk ve başına engelli bir kardeşimizi getirdik.  Şehrimizi engelsiz kılmak için göreve geldiğim günden beri; eğitim, sağlık, ulaşılabilirlik ve istihdam gibi 4 önemli alanda projeler hayata geçirdik. Bu projeleri hayata geçirirken sizin önemli ihtiyaçlarınızın medikal ihtiyaçlar olduğunu gördük. Bunun için bir çalışma başlattık ve 2 bin kardeşimizin ihtiyacını giderecek şekilde çalışmamızı tamamladık" diye konuştu.

Konuşmanın ardından engellilere 52 akülü ve manüel tekerlekli sandalye ile 20 konuşan saat ve beyaz baston verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Engellilerden görüntüler

Tekerlekli sandalyelerini alan vatandaşlar

Fatma Şahin'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Habur Gümrük Kapısı'nda devir teslim töreni

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Gümrük Kapısı'nda düzenlenen törende, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Tuncay Bayraktar, görevini Yalçın Özden'e devir etti. Törende konuşan Bayraktar, sigara kaçakçılığında gelinen noktada kadınlar ve çocukların kullanıldığını bunun da kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü olarak görev yapan Mehmet Tuncay Bayraktar, Ankara Orta Anadolu Bölge Müdür Yardımcılığı'na atandı. Bayraktar'ın yerine ise İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde görevli Yalçın Özden getirildi.

Makam odasında gerçekleşen devir-teslim töreninde konuşan İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Tuncay Bayraktar, 3 yıllık görev süresini değerlendirerek, "Silopi ve Cizre, eminim bundan sonraki dönemde ticaret anlamında üst düzeyde yerlerde olacak. Gümrük ve ticaret Bakanlığı'nın personeli olarak buna hazırlıklıyız. Kara sınır kapılarından geçen büyük araç sayısının 3'te biri şuanda Habur Sınır Kapısı üzerisinden yurt dışına sevk ediliyor. Dolayısıyla bu rakam herhalde dünyada da sayılıdır. Bizi büyük araç trafiği, büyük araç yoğunluğu kesinlikle yıpratmıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeli bu konuda hazırlıklı. Ancak küçük araçlarla ilgili özellikle bu olayı gayrimeşru kazanç kapısı haline getirmeyi isteyen gruplar tarafından, gümrük memurlarına, gümrük personeline karşı mukavemet eyleminde olan gruplar yüzünden, diğer işlemlerde de aksamalar oluyor. Gayrimeşru olarak bunu bir ticaret haline getiren ve gümrük personeline karşı devamlı mukavemet eğilimde olan gruplara karşıda devlet olarak bazı önlemler almak durumundayız. Son zamanlarda çocukları ve kadınları özellikle bunu vurgulamak istiyorum. Çocukları ve kadınları bu işlerde kullanmak istediklerini görüyoruz. Çünkü bizim için kadınlarımız çok önemli. Annelerimiz, bacılarımız onlar ama onların üzerinde sigara ya da kaçak eşya yakanınca utanıyorlar. Kimsenin kadınları devlete karşı utandırma hakkı yok. O yüzden ben buradan gitmeden önce son mesajım olsun bu. Kadınlar ve çocuklar buraya ait değiller. Bu yollarda sigara kaçakçılığı yapmak için gidip gelemezler buna bizim gönlümüz razı olmuyor. Buradaki bütün herkesin de buna razı olacağını zannetmiyorum. O yüzden son mesajım bu olsun istiyorum" dedi.

Görevi devralan Yalçın Özden ise görev değişiminin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, "Tuncay beyden görevi devralmaya geldim. Bu bir bayrak yarışı. Tuncay bey bayrağı ileriye taşıdı. Bizde ondan bayrağı teslim alıyoruz. Elimizden geldiği ölçüde bu bayrağı ileriye taşımaya çalışacağız. İstanbul gümrük ve ticaret bölge müdürlüğünden geliyorum. Yaklaşık hizmetim 30 sene oldu. Bu 30 yıllık birikimi inşallah burada mesai arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde sahaya yansıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Gümrük personelinin karşılama için beklemesi

Çiçekli karşılama

Makam odasına geçilmesi

Mehmet Tuncay Bayraktar'ın açıklaması

Yalçın Özden'in açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement