Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 9

Dha Yurt Bülteni - 9

Bakan Gül: Makamlar, alındığı gün teslim edilmek üzere oturulur ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, makamlara alındığı gün teslim edilmek üzere oturulduğunu belirterek, "İnşallah ülkemize adalet duygusunun daha da perçinleşmesine çok büyük katkılar sağlarız" dedi.

22.07.2017 16:57

Bakan Gül: Makamlar, alındığı gün teslim edilmek üzere oturulur

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, makamlara alındığı gün teslim edilmek üzere oturulduğunu belirterek, "İnşallah ülkemize adalet duygusunun daha da perçinleşmesine çok büyük katkılar sağlarız" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakan olduktan sonra ilk ziyaretini memleketi Gaziantep'e yaptı. Havalimanında Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandıktan sonra valiliğe gelen Bakan Gül, Şeref Defteri'ni imzaladı. Gül, Gaziantep'e hizmet etmek için tüm kamu kurumları ve yöneticilerle gayret ettiklerini belirterek, "Hepimiz gece gündüz Gaziantep'e hizmet için gayret eden bir ekibiz. Hepimizin ortak sevdası Gaziantep'tir, memleket sevdasıdır. Bu birlik ve beraberlik inşallah Gaziantep'te kıyamete kadar kalıcı olacaktır. Hükümette bazı bakanlar hakkında tasarruflar oldu ve şahsımıza da Adalet Bakanlığı görevi tevcih edildi. Ben bu görevi tevcih eden, tensip buyuran başta sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımıza çok teşekkürlerimi ve bu ümitlerinden, bu taktirlerinden dolayı kendilerine saygılarımı sunuyorum. İnşallah başta zat-ı alilerine mahcup olmadan, milletimize mahcup olmadan, hemşerilerimize mahcup olmadan, inşallah bu görevi layıkıyla yaparız" dedi.

Farklı kesimlerden tebrik mesajlarını aldığı için mutlu olduğunu ve herkese teşekkür eden Gül, "Bu makamlar  hizmet makamlarıdır. Makamlar, alındığı gün teslim edilmek üzere oturulur. İnşallah ülkemize adalet duygusunun daha da perçinleşmesine çok büyük katkılar sağlarız. Bu vesileyle çok değerli yol arkadaşlarım, her zaman desteklerini hissettiğim milletvekili arkadaşlarıma, belediye başkanlarımıza, emniyetimize, askerimize, bütün kamu görevlilerine çok teşekkür ediyorum, mesailerinde başarılar dilerim" diye konuştu.

Konuşmasının ardından makamda Vali Ali Yerlikaya ve protokol üyeleriyle bir süre görüşen Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i de ziyaret etti. Fatma Şahin, ziyaret anısına Bakan Gül'e, üzerinde Ayetel Kürsi yazılı tablo ve bakırdan yapılan sürahi hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Gaziantep Valiliği

Bakan Abdulhamit Gül'ün gelmesi

Gül'e çiçek verilmesi

Gül'ün Valilik Şeref Defteri'ni imzalaması

Bakan Gül'ün konuşması

Büyükşehir Belediyesi ziyareti

Fatma Şahin'in bakana bilgi vermesi

Bakan Gül'ün konuşması

Şahin'in bakana hediye vermesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Eyyüp BURUN, Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

=======================================

Zonguldak'ta dolmuş durağındaki kavgada yaralanan şoför hastanede öldü

ZONGULDAK'ta 5 gün önce dolmuş durağı kahyası Murat Ç.'nin, para vermediği için tabancayla ateş ederek ağır yaraladığı dolmuş şoförü 56 yaşındaki İrfan Topal, öldü.

Olay, geçen 17 Temmuz'da kent merkezindeki dolmuş durağında meydana geldi. Durağın kahyalığını yapan Murat Ç., para alamadığı dolmuş şoförü İrfan Topal'a tepki gösterdi. Murat Ç. ve aynı durakta dolmuş şoförü ağabeyi Sait Ç., İrfan Topal ile kavga etmeye başladı. İrfan Topal, bıçakla Sait Ç.'yi kaburgasından yaraladı. Murat Ç. de yanında taşıdığı ruhsatsız tabancasıyla İrfan Topal'a ateş etti. Yaralanan ve Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırılan İrfan Topal, 5 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Adli kontrol koşulu ile serbest bırakılan Murat Ç., İrfan Topal'ın ölmesi ardından tekrar gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Murat Ç.'nin tabancayla Topal'a ateş etme anı cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde Murat Ç.'nin ateş etmesinden bir süre sonra İrfan Topal'ın yaralı halde dolmuşa bindirilerek hastaneye götürülmesi yer aldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Olay anı cep telefonu görüntüsü

-Olay yeri

-Hastaneden detaylar

Süre: (1.37) Boyut: (52 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=======================================

Savaştepe'de zincirleme kaza, 1 yaralı

BALIKESİR'in Savaştepe ilçesinde 2 otomobil, 1 hafif ticari araç ve 2 motosikletin karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesi ile Manisa'nın Soma ilçesini birbirine bağlayan karayolunun Karaçam Mahallesi kavşağında, kontrolsüzce yola çıkan 10 L 4986 plakalı motosikletin sürücüsü 55 yaşındaki Salim Er'e, Kadir Sedat Hızarcı'nın kullandığı 34 KY 3178 plakalı otomobil çarptı. Zihinsel engeli bulunduğu öğrenilen ve ağır yaralanan Er, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada, kaza nedeniyle trafiğe kapanan yolda bekleyen Turan Karabulut idaresindeki 16 RU 791 palakalı hafif ticari araç ile Hasan Karagöz'ün kullandığı 10 L 5901 plakalı motosiklete, arkadan gelen Muhtaç Genç'in kullandığı 45 R 9472 plakalı otomobil çarptı. 2 otomobil, 1 hafif ticari araç ve 2 motosikletin karıştığı zincirleme kaza sonrası olay yerine gelen jandarma ekiplerine bilgi veren sürücülerden Kadir Sedat Hızarcı, "Ben yolumda normal hızımda gidiyordum. Birden bire motosiklet yan yoldan ana yola çıktı. İlk gördüğüm anda frene bastım. Hatta benim geldiğimi görüyordu. Bana baktı yine de yola çıktı" dedi.

Kaza sonrası Soma karayolunda yaklaşık 1 saat boyunca trafik akışı tek yönden sağlanabildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Kaza yerinden görüntü

-Sürücü Kadir Sedat Hızarcı'nın konuşmasından görüntü

Haber - Kamera: Alper ÇOBANOĞLU/ SAVAŞTEPE (Balıkesir),

========================================

Hırsızın rahat tavrı şaşırttı

ANTALYA'da bir camiinin giriş kısmında bulunan 5 hasır, kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındı. Hırsızlık anı, güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülenirken çalan kişinin çevresini umursamadan dinlene dinlene hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Polisi alarma geçiren hırsızlık olayı, salı günü Muratpaşa İlçesi Şirinyalı Mahallesi'nde bulunan Seyyid Halid Göyük Camii'nde meydana geldi. Sabah namazı sonrasında camiye gelen bir kişinin etrafını kontrol ettikten sonra sırasıyla hasırları aşağıya attı. Daha sonra yavaş adımlarla aşağıya inen şüpheli bu kez hasırları şadırvan yanına sırayla koyarak istif yaptı. Olay sırasında bir süre hasırların yanına oturarak dinlenen şüpheli, daha sonra hızla alıp ortadan kayboldu. Hırsızlık anı, güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Cami imamının ihbarı üzerine gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Kendisini görüntüleyen kameralara rağmen oldukça rahat bir tavır sergileyen hırsızın eşkalinden yola çıkarak kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Hırsızlık olayının güvenlik kamera görüntüleri

Cami dış plan görüntü

111 MB/// 03.29ö

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

==============================================

Tekirdağlı klarnet ustası 'Katil Hasan'ın yaşarken heykeli dikildi

TEKİRDAĞ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi'nde gençlik yıllarında çıktığı programların ardından klarnetini kırdığı için lakabı 'Katil Hasan' olarak kalan 60 yaşındaki Roman klarnet ustası Hasan Gizlenci'nin yaşarken heykeli dikildi. Açılışta Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın hediye ettiği yeni klarnetiyle mini konser veren Gizlenci, "Kendi heykelimi görünce çok heyecanlandım" dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ'da 50 yıllık klarnet ustası olan 'Katil Hasan' lakaplı Hasan Gizlenci'nin heykelini yaptırdı. Sahil Caddesi üzerindeki bir parka konulan heykelin açılışına 'Katil Hasan'ın yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Ekrem Eşkinat ve müzisyen arkadaşları katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Katil Hasan'a yeni bir klarnet hediye etti. Açılışa katılanlara mini bir konser veren Hasan Gizlenci, kendi heykelini görünce çok heyecanlandığını söyledi. Katil lakabının sorulması üzerine konuşan Hasan Gizlenci, "Bu lakap bana gençlik yıllarımda müzisyen arkadaşlarım tarafından verildi. Sebebi de ben çıktığım bazı programlarda klarnetim ile yaptığım gösteriden sonra klarnetimi kırardım. ve arkadaşlarım bana,'Klarnet Katili Hasan' derlerdi. Daha sonra Aydoğdu Mahallesi'nde adım 'Katil Hasan' olarak kaldı" şeklinde konuştu.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 'Katil Hasan' lakaplı klarnet ustasının heykelini yaptırmaya karar verdiklerinde istemeyenler olduğunu ifade ederek, "Heykeli istemeyenlerde oldu, bize engel çıkarmaya çalıştılar. Ancak biz Hasan ağabeyin çok kaliteli bir müzisyen olduğunu biliyoruz. Kendisinin şehrimizin bir değeri olduğuna yürekten inanıyoruz. ve çekemeyenlerin inadına 'Katil Hasan'ın heykelini diktik ve bugün açılışını birlikte gerçekleştirdik" dedi.

Gizlenci de beraberindeki müzisyen arkadaşları, açılışa katılanlara müzik ziyafeti sunarken, roman havalarında da göbek atıp heykelinin açılışını kutladı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Heykelden detay görüntüler

-Heykelin kitabesi

-Hasan Gizlenci ile röp.

-Belediye Başkanı Eşkinat ile röp.

-Klarnet hediye edilmesi

-Heykelin açılışı

-Çalınan müzikler ve davetlilerin oynaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement