Din Görevlilerinden Başkan'a Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Din Görevlilerinden Başkan'a Teşekkür Ziyareti

Din Görevlilerinden Başkan\'a Teşekkür Ziyareti

İzmit Belediyesi'nin organizasyonuyla Türklerin yoğun yaşadıkları Bulgaristan'ın Mestanlı, Filibe, Asenograt ve Nevrekop ile Yunanistan'ın Drama, Selanik, Kavala, Gümülcine kentlerini karış karış gezen İzmitli din görevlileri güzel anılarla yurda...

22.06.2012 12:39

İzmit Belediyesi'nin organizasyonuyla Türklerin yoğun yaşadıkları Bulgaristan'ın Mestanlı, Filibe, Asenograt ve Nevrekop ile Yunanistan'ın Drama, Selanik, Kavala, Gümülcine kentlerini karış karış gezen İzmitli din görevlileri güzel anılarla yurda döndü.

Belediye Meclis Üyesi İbrahim Elgin'in başkanlık ettiği geziye ve aralarında Kocaeli Müftü Yardımcısı Bayram Erdoğan, İzmit Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu'nun da aralarında bulunduğu 45 din görevlisi katıldı.

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen gezi kapsamında din görevlileri ilk olarak İzmit Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Bulgaristan'ın Mestanlı Belediyesi'ni ziyaret ettiler. İzmit heyeti burada Belediye Başkanı Akif Akif tarafından ağırlandı. Bulgaristan'daki soydaşlarla görüşen ve tarihi yerleri gezen İzmitliler, daha sonra Yunanistan'a geçtiler. Belediye Meclis üyesi İbrahim Elgin ve beraberindekiler, Yunanistan da önemli etkinliklere katıldılar. Selanik'te Başkonsolos Tuğrul Biltekin ile birlikte Atatürk'ün doğdu evi ziyaret eden İzmitli din görevlileri, Regaip Kandili için Gümülcine'nin 4 ayrı camisine dağılarak etkinlik düzenlediler. Etkinliğe katılanlara unutamayacakları bir Kandil gecesi yaşatan İzmitliler, Cuma günü de 5 ayrı camiye dağılıp Cuma namazı kıldırdılar. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sağnıç'ın kentteki etkinliklerde İzmitlileri yalnız bırakmadı.

Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Bayram Erdoğan, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu ve İzmit Din Görevlileri Derneği Başkanı Şener İnce bu güzel gezi için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a teşekkür ettiler. Başkan Doğan'ı makamında ziyaret eden din görevlileri, "Çok güzel bir organizasyon ile soydaşlarımızla kucaklaşıp Kandil ve Cuma etkinliklerine katıldık. Bu güzel organizasyon için Başkan Doğan'a ne kadar teşekkür etsek azdır" şeklinde konuştular. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Din Görevlilerinden Başkan'a Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement