Din Yaşatmak İçindir" - Son Dakika
Güncel

Din Yaşatmak İçindir"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Çocuk, kadın yaşlı demeden öldürmek ve böyle bir saldırıyı din ve İslam adına yakıştırmak hiçbir şekilde mümkün değildir.

25.08.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Çocuk, kadın yaşlı demeden öldürmek ve böyle bir saldırıyı din ve İslam adına yakıştırmak hiçbir şekilde mümkün değildir." dedi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu saldırının sadece Gaziantep'e değil bütün Türkiye'ye ve ümmete yapıldığını söyledi.

Hakim güçlerin, coğrafyadaki değişimi ve dönüşümü fark ederek maşalarını yönlendirdiğini belirten Ünal, "Milletimizin yaşanan terör saldırısından sonraki serinkanlılığını gördüğümüzde bize güven telkin ediyor. Milletimiz yapılan eylemin nedenini biliyor. Umut ediyorum bir daha böyle bir şeyle karşılaşılmaz. Bu son olur." diye konuştu.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlarla birlikte olduklarını ifade eden Ünal, şunları söyledi:

"Çocuk, kadın, yaşlı demeden öldürmek ve böyle bir saldırıyı din ve İslam adına yakıştırmak hiçbir şekilde mümkün değildir. Biz kardeşlerimizin yanındayız. Onlar ne hissediyorsa hissediyoruz. Elimizden gelen ne varsa yapacağız. Bütün Antep halkına sabırlar diliyorum. Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de geçmiş olsun diliyorum."

Ünal, "Din yaşatmak içindir. Hem dünyada hem ahirette huzur, barış, sükun, mutluluk tanzim eder." dedi.

Yavuz Ünal, hafta sonu Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katılımıyla terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlit programı düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Din Yaşatmak İçindir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement