Diş Hekimliği Fakültesinden "Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası" Programı - Son Dakika
Yerel

Diş Hekimliği Fakültesinden "Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası" Programı

Diş Hekimliği Fakültesinden "Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası" Programı

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

01.12.2014 16:21  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bir hafta boyunca liselerde, anaokullarında ve çermik ilçesinde ağız ve diş sağlığı hakkında konferanslar verildi. Ağız ve diş bakımı yapıldı.


Yenişehir İlçesi Gaffar Okkan Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik "Diş Hekimliği Mesleği ve Günümüzde ki Önemi" konulu konferans düzenlendi.

Konferansın amacı lise son sınıf öğrencilerinin meslek seçiminde dikkat etmeleri gereken noktaları hatırlatmak ve diş hekimliği mesleğini tanıtmak, diş hekimliğini seçecek kişilerin nasıl bir eğitimle karşılaşacaklarının farkındalığını sağlamak.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali İhsan Zengingül tarafından ilki gerçekleştirilen konferans, 2015 yılı içerisinde Diyarbakır merkezinde ki bütün lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak devam ettirilecektir.

DİŞ HEKİMLİĞİNDE MİNİMAL İNVASİV YAKLAŞIMLAR

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları Ve Tedavisi Anabilim dalı Başkanlığı tarafından düzenlenen Yrd. Doç. Dr. Şeyhmus Bakır'ın sunduğu 'Diş Hekimliğinde Minimal İnvasiv Yaklaşımlar 'konulu bir konferans verildi.

Konferansta, konservatif diş tedavisinde çürüğün oluşumunun önlenmesi, çürük lezyonlarının oluşumu esnasında erken teşhis ve tedavisi anlatıldı ve bu tedavilerde dişe en az zarar verecek tedavilerin uygulanması ve minimalize edilme yöntemleri ele alındı. Tükürüğün ve florun önemi, fırçalamanın faydaları da belirtildi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ FLOR VERNİK UYGULAMALARINA KATILDI

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri flor vernik uygulamalarına katıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sur İlçe Kaymakamlığı işbirliği ile Merkez Sur İlçesi Ziya Gökalp İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokuluna bağlı Sur İlçe Kaymakamlığı bünyesindeki Sur Ana Çocuk Eğitim Merkezleri (SAÇEM) Anasınıfları ile Merkez Zübeyde Hanım Anaokulu'ndaki öğrencilere Ağız Diş Taraması ve Koruyucu Flor Vernik Uygulaması yapıldı.

Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil ağız diş taraması çalışmalarına katılarak çocuklara oyunlar eşliğinde flor vernik uyguladı.

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden öğrenciler de programa katılarak eğitim ve flor vernik uygulamalarında yer aldılar.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ, BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİ MİSAFİR ETTİ

Diş Hekimliği Haftası kapsamında yapılan etkinliklerde Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Bahçeşehir Koleji öğrencilerini misafir etti. Çocuk Diş Hekimliği ve Ortodonti Anabilim dalları Kliniklerinde öğrencilere diş hekimliği mesleği, diş fırçalama teknikleri hakkında bilgiler verildi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÇERMİK İLÇEMİZDE FLORJEL UYGULAMASI YAPTI

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Emrullah Bahşi, Diş Hekimliği Fakültesi Genel Sekreteri Erdal Çolak ve Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden öğrenciler, Çermik İlçesinde ilkokul ikinci sınıf öğrencilerine flüorür uygulaması yaptılar. İlçede 600 öğrenci diş taramasından geçirildi.

Doç. Dr. Emrullah Bahşi ve Erdal Çolak sadece diş taraması uygulamasının değil, aynı zamanda öğrencilerin üniversitenin birçok kademesini ziyarete gelmeleri için yardımcı olabileceklerini, böylelikle öğrencilerin meslek seçiminde fikir edinmelerine olanak sağlayacaklarını belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diş Hekimliği Fakültesinden 'Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement