Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Hafızların zekatı, hafız yetiştirmektir" - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Hafızların zekatı, hafız yetiştirmektir"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Hafızların zekatı, hafız yetiştirmektir" 128 hafızın İcazet Programı vesilesi ile Ankara'da bir camide hafızlarla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Hafızların zekatı, hafız yetiştirmektir.

19.12.2021 14:39  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Hafızların zekatı, hafız yetiştirmektir"

ANKARA - 128 hafızın İcazet Programı vesilesi ile Ankara'da bir camide hafızlarla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Hafızların zekatı, hafız yetiştirmektir. Ne kadar hafız yetiştirirseniz o kadar hafızlığınızın zekatını vermiş olursunuz" dedi.

Ankara Altındağ Müftülüğü'ne bağlı Kuran Kurslarından mezun olan 128 hafızın İcazet Programı Melike Hatun Camii'nde düzenlendi. Programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Ankara İl Müftüsü Yusuf Doğan, Altındağ İlçe Müftüsü Orhan Örnek katıldı.

"Hafızların zekatı, hafız yetiştirmektir"

İcazet programında hafızlara Kuran eğitimine ömürlerini vermeleri gerektiğinin altını çizen Erbaş, "Rabbimizin vesile kıldığı unsurlar var. Bunlardan birisi vahi katiplerinin Kuran'ı yazmaları, bir diğeri hafızlarımız. Kıyamete kadar hafızlarımızın zihinlerindeki Kuran korunmuş olacak. Rabbimizin vaadidir bu. Sizler bu lütfun gereği olarak Kuran eğitimine ömrünüzü vereceksiniz. Hafızların zekatı, hafız yetiştirmektir. Ne kadar hafız yetiştirirseniz o kadar hafızlığınızın zekatını vermiş olursunuz" ifadelerini kullandı.

"Kuran'ı ezberlediniz, esas iş bundan sonra başlıyor"

Hafızların görevinin, hayatlarını Kuran'a göre yaşamaları ve diğer insanlara anlatması olduğunu dile getiren Erbaş, "Kuran'ı ezberlediniz, esas iş bundan sonra başlıyor. Onu muhafaza etmek, onu görmeyen gözlere göstermek, duymayan kulaklara duyurmak, anlamayan kalplere anlatmak sizin vazifeniz olacak. Önce kendimiz, hayat rehberi Kuran'a göre yaşamak, sonra da insanlara Kuran'ı anlatmaktır" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Hafızların zekatı, hafız yetiştirmektir"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Hafızların zekatı, hafız yetiştirmektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement