Diyarbakır'da 422 Polis Adayı Mezun Oldu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 422 Polis Adayı Mezun Oldu

Diyarbakır\'da 422 Polis Adayı Mezun Oldu

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda mezun olan 422 polis adayı törenle diplomalarını alarak, yemin etti.

06.06.2013 14:22  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda mezun olan 422 polis adayı törenle diplomalarını alarak, yemin etti. Törende konuşan Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Gezi Parkı olaylarında polisin gaz kullanmasına yapılan eleştirilere değinip, mezun olan adaylara seslenerek, "Unutmayınız ki son zamanlarda sadece biber gazıyla anılan 168 yıllık bu teşkilat aslında vatandaşın kan ihtiyacı duyulduğunda ilk başvurulan yerdir. Sahipsiz bebeklerin, annelerin, babaların olmadığı yerlerde, anne şefkati kucağının açıldığı yer" dedi.

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 2012-13 eğitim öğretim yılında mezun olan 422 polis adayının diplomalarını almak için okulun bahçesinde düzenlenen törene, Vali Cahit Kıraç, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Hilmi Atabay, Emniyet Müdürü Recep Güven, öğrenciler ile aileleri katıldı. Törende mezun olan 422 polis adayı diplomalarını alırken, yemin etti. Dereceye giren öğrencilerin diplomalarını Vali Kıraç ile protokol üyeleri verdi.

Mezun olan adaylar diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlattı. Törende duygulu anlar da yaşanırken, polis adaylarının aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Türk polisinin kimi zaman sahipsiz bebekleri kucakladığını, mesai gözetmeksizin toplumun huzur ve güvenini sağladığını belirtti. Suçlarla mücadelede esas unsurun insan sevgisini temel alan yaklaşımların olduğunu belirten Kıraç, şöyle konuştu:

"Sevgi üzerine inşa edilemeyen her yapının akamete uğrayacağının farkında olan polisimiz, gücünü belindeki silahtan değil yüreğindeki insan sevgisi ve yasalara uygun hareket etmesinden almaktadır. Polisimizdeki bu insan sevgisidir ki halkımız nazarında takdir edilmektedir. Darda kalmışların ve kimsesizlerin kimsesi olma yolunda gönüllerde taht kurmaktadır. Bugün Türk polisi toplumsal düzeni sağlarken, insani değerleri öne alna bir yaklaşım sergilemektedir. Tüm demokratik hukuk devletlerinde olduğu gibi sadece suç ve suçluya değil aynı zamanda bireylere saygı, insan sevgisi temel hak ve özgürlüklerin güvenlik altına alınması esas alınan bir anlayışla görev yapmakta olduğunuzu asla unutmayın. Siz suçlunun da polisisiniz, suçsuzunda polisisiniz bütün yaklaşımlarınızda insani değerleri öne alarak, hukuk kuralları içerisinde duygusallığa yer vermeden göreviniz yapmak durumundasınız."

168 YILLIK TEŞKİLAT, BİBER GAZIYLA ANILIYOR

Vali Kıraç, Gezi Parkı olaylarıyla polisin gaz kullanmasına yönelik eleştirileri de gündeme getirerek, şöyle dedi:

"Unutmayınız ki son zamanlarda sadece biber gazıyla anılan 168 yıllık bu teşkilat aslında vatandaşın kan ihtiyacı duyulduğunda ilk başvurulan yerdir. Sahipsiz bebeklerin, annelerin, babaların olmadığı yerlerde, anne şefkati kucağının açıldığı yer. Hatta sahipsiz hayvanların barınaklarının olmadığı zaman, onlara kucak açılan bir yuva olduğunu asla unutmayın. Sevgili genç polis arkadaşlarım, sizler bugün milletimizin huzuru, asayişin temini ve devletimizin güvenliği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canla, başla bizlere hizmet veren tarihi şan, şeref ve başarı dolu Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kurumlarından biri olan polis teşkilatımıza adımınızı atmış bulunmaktasınız. Bundan sonra demokratik hukuk devletlerinin ön gördüğü gibi özellikle ülkemizde Atatürk ilke ve inkılaplarının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının ülkemizdeki Türkiye Cumhuriyetinin ilkelerinin korunması, huzurun, asayişin temini güvenin tesisi ve devamı için mesai gözetmeksizin, vatandaşlarımızla iç içe, onların sevgilerini kazanarak, desteklerini alarak olanların içinde halkımıza hizmet etmek için ilerliyorsunuz bunu hiçbir zaman unutmayın. Bu hizmeti ifa ederken anayasamızın ön gördüğü, herkesin dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, inanç, mezhep, din ve benzeri sebeplere hiçbir şekilde ayrım gözetmeksizin halka eşit hizmeti hakka hizmet olduğunu unutmayınız."

CA,SS(GG) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 422 Polis Adayı Mezun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement