Diyarbakır'da Gençlik Filmleri Festivali Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Gençlik Filmleri Festivali Etkinliği

Diyarbakır\'da Gençlik Filmleri Festivali Etkinliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sinema Kolektifi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali başlıyor.

25.03.2013 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sinema Kolektifi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali başlıyor.

Programda kadın filmleri özel gösterimin de olacağı festivalde, yönetmenlerle söyleşiler ve kısa film seçkileri de yer alacak. Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra TMMOB'un da desteklediği etkinliklerde film gösterimleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sümerpark Sosyal Yaşam Merkezi, Cegerxwin Kültür Merkezi, Dicle Fırat Kültür Merkezi, Sülüklü Han ve Diyarbakır Evi'nde yapılacak. Barış temasının işleneceği festivalde savaş çığırtkanlıklarına karşı gençliği barışa köprü etmeyi amaçlıyor. Gençlik Filmleri Festivali gönüllüleri ve kolektif sinema ekibi savaşların parçası olmamak ve dünya üzerindeki halkları düşman etmeye çalışanlara karşı durmak için barış çığlığını Türkiye'de ve dünyada yaşayan insanlarla birlikte yükselttiklerini belirtiyor. Bu yıl ki

festivalde darbeleri, mevsimlik işçileri, sınırda yaşayan insanları, soykırımları, mültecileri, zorla göç ettirilenleri, sınırda yaşayan insanları konu alan filmler de gösterilecek. Festival, bir anlatı ve iletişim biçimi olan sinemayı kullanarak barış için dünyada çekilmiş filmleri üniversitelilerle buluşturacak, gençliğin barış sesini ortaklaştıracak.

28 mart tarihine kadar devam edecek film festivalinde, "Yoldan Çıktık", "Ölüm Elbisesi - Kumalık", "Dilberlerin Düğünü", "Ekmek ve Güller", "Kadının Fendi", "Simurg", "Uçurtmayı Vurmasınlar","Abluka", "Sonbahar", "19 Ocak'tan 19 Ocak'a Neler Değişti-", "Dalga", "Red", "Selam'ın Annesi", "Sarhoş Atlar Zamanı", "Ben Geldim Gidiyorum", "Dom", "Av Su Mai", "Yol", "Dr. Strangelove", "Hrant Dink Belgeseli","Ben Geldim Gidiyorum", Dersim 38" "Bu Son Olsun", "Veritas: Harward'ın Gizli Tarihi" filmleri gösterime sunulacak - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Gençlik Filmleri Festivali Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement