Diyarbakır'da Medya Okulu Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Medya Okulu Eğitimleri Devam Ediyor

Diyarbakır\'da Medya Okulu Eğitimleri Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) işbirliğiyle yeni nesil iletişimciler yetiştirilmesi amacıyla açılan Medya Okulu'nda eğitim sürüyor.

14.04.2018 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) işbirliğiyle yeni nesil iletişimciler yetiştirilmesi amacıyla açılan Medya Okulu'nda eğitim sürüyor.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi'nde verilen eğitimde, Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz sunum yaptı.

Yılmaz, katılımcılara "Televizyon Programcılığı ve Medya Etiği" konusunda bilgi vererek, medyanın insanlar üzerindeki etkisine değindi.

Amerika'da 50 milyon insanın sokaklarda yaşadığını belirten Yılmaz, sistemin bunlar için hiçbir şey yapmadığına dikkati çekti.

Afrika'daki tüm insanların açlığını bitirmek için gereken paranın yıllık 60 milyar dolar olduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yıllık 60 milyar dolar para ayrılırsa Afrika'da hiçbir çocuk açlıktan ölmeyecek. Fakat Afrika'da açlıktan ölen çocuklar için kılını kıpırdatmayan emperyalizm, bankalar krizinde batmak üzere olan 20 banka için iki ayda bir buçuk trilyon dolar piyasaya sürdü. 50 milyon insan için kılını kıpırdatmayanlar 20 banka batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı için harekete geçti. Parayı kontrol edenler bilgiyi de kontrol ediyor, bilgiyi kontrol edenler de medyayı kontrol ediyor."

Medya sistemini kontrol edenlerin 5-6 küresel firma olduğunu aktaran Yılmaz, eylem, yarışma, televizyon, çocuk programları ve haber akışlarının bu şirketler tarafından kontrol edildiğini aktardı.

Yılmaz, medyanın toplum üzerinde çok fazla etkisi olduğunu belirterek, milyonlarca insanın televizyon izlediğini ancak kitap okuma oranının çok düşük olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Medya Okulu Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement