Diyarbakır Hdp'li Kemalbay, Necmettin Öğretmeni Katleden PKK'yı Diyarbakır'da Kınadı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Hdp'li Kemalbay, Necmettin Öğretmeni Katleden PKK'yı Diyarbakır'da Kınadı

Hdp'li Kemalbay, Necmettin öğretmeni katleden PKK'yı Diyarbakır'da kınadıHALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin Diyarbakır'da dün başlattığı, "Vicdan ve Adalet" nöbetine katılarak, burada yaptığı konuşmada, PKK'nın kaçırarak katlettiği öğretmen...

26.07.2017 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Kemalbay, Necmettin öğretmeni katleden PKK'yı Diyarbakır'da kınadı

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin Diyarbakır'da dün başlattığı, "Vicdan ve Adalet" nöbetine katılarak, burada yaptığı konuşmada, PKK'nın kaçırarak katlettiği öğretmen Necmetin Yılmaz ölümünü kınayarak, "Bu coğrafyada başka bir Necmettin, Hakkari Yüksekova'da 7 çocuğu ile evinde otururken, devlet güçleri tarafından yapılan ev baskınında katledildi. Bu infazlar devam ediyor. Bizim başlattığımız nöbet, bütün sivil ölümlerine itiraz ve mücadele etmek içindir" dedi.

HDP'nin dün Diyarbakır'daki bir parkta başlattığı vicdan ve adalet nöbetine katılan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, dünden bu yana nöbet tutan milletvekillleriyle bir araya geldi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı parkta, partisinin başlattığı nöbet ve gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Kemalbay, burada başlattıkları vicdan ve adalet nöbetinin, Türkiye halklarına bir sesleniş olduğunu belirterek, "İçinden geçtiğimiz bu karanlık tünelde, muhakkak bir çıkış yolunu halklar birlikte el el vererek başaracaklar. Burada başlattığımız nöbet, halklarımızın özgürlüğe, adalete ve barışa kavuşması için bir mücadeledir" dedi.

"SİVİLLERE YÖNELİK YAPILAN SALDIRILARI HER ZAMAN KINADIK"

Geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde evinde ölü bulunan inşaat işçisi Necmetin Fendik ile Tunceli'de PKK'lılar tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ölümlerine atıfta bulunarak, sivillere yönelik saldırıları her zaman kınadıklarını söyledi. Kemalbay, "Necmettin öğretmen katledildi. Partimiz grup toplantısında ve basın açıklaması ile bu cinayeti kınadı. Biz HDP olarak sivillere yönelik yapılan saldırıları her zaman kınadık ve kınamaya devam ediyoruz. Bu coğrafyada başka bir Necmettin, Hakkari Yüksekova'da 7 çocuğu ile evinde otururken devlet güçleri tarafından yapılan ev baskınında katledildi. 7 çocuğunun gözü önünde öldürülen bir inşaat işçici. Bu baskında 9 aylık çocuğu polisler tarafından havaya fırlatıldı. Halen tedavi görüyor. Biz sivil katliamlarına duyarlı olacağız ama bütün sivil katliamlarına duyarlı olmak zorundayız. Ama görüyoruz ki inşaat işçisi Yüksekovalı Necmettin'in adı hiçbir yerde anılmıyor. Onun yaşadığı katliam bu coğrafyanın çok tanığı olduğu bir katliamdı. Bu kurşunları Kürt halkı tanıyor. Bu yargısız infazdır. Bundan önce binlerce yargısız infaz olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu infazlar devam ediyor. Bizim başlattığımız nöbet bütün sivil ölümlerine itiraz ve mücadele etmek içindir" diye konuştu.

Partisinin vicdan ve adalet nöbetinin yapıldığı Kayapınar İlçesi'ndeki Ceren Ekin Park'ta, polislerin aldığı yoğun güvenlik önlemlerine de tepki gösteren Kemalbay, "Bu abluka nasıl bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyuyor. Bizler ablukaya karşı direnişimizi sürdüreceğiz. Barışı, adaleti, özgürlüğü, adaleti eşitliği savunacağız. Halkların eşitliği ve özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

"SAAT 21.00'DA DİYARBAKIR'DA VİCDANLARA BİR SES GÖNDERELİM"

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir de, Diyarbakırlılar'ın sürdürdükleri eyleme destek için akşam saat 21.00'da tencere ve tava eylemi yapmaları çağrısında bulunarak, şöyle konuştu:

"Şu an burada gördüğümüz abluka legal demokratik siyasatten ne kadar korkulduğunun ifadesidir. Aslında halkın vicdanından, adalet cağrısından ve adalet buluşmasından ne kadar korkulduğunun ifadesidir. Dünden şu ana kadar tecrit altında tutulduğumuz bu alan içerisinde adeta bir Kerbela eziyeti yaşatılıyor. İçeriye milletevekillerinin kullanımları için bir hasır dahi alınması uzun tartışmalar ve arbedelere vesile oluyor. En insani ihtiyacın karşılanması dahi bu parkın içerisinde engelleniyor. Tek bir yurttaşımızın içeriye girmesine vekilliyle buluşmasına müsaadel edilmiyor. Bize dayatılan Kerbela zulmüdür. Bize dayatılan bu kerbala zulmüne karşı andolsun ki Hüseyin olmaya devam edeceğiz. Eğer onlar halkın seçtikleriyle buluşmasına korkuyorlarsa ve buna izin vermiyorlarsa özü itibariyle ahlaktan, demokrasiden ve onurlu bir barıştan kortuklarının ifadesidir. Bu bariyerleri kaldırmanın bir başka yolu daha var. Çünkü bu hareket Gandivari bir harekettir. Bu hareket şiddet dışı bir harekettir. Çok iyi biliyoruz onlar şiddetten besleniyorlar. Diyarbakır halkına cağrımızdır, adalet, özgürlük, onurlu bir barış 21'inci yüzyılın bir çağrısıdır. 21'nci yüzyılın değerlerini savunmak için Diyarbakır'ın plakası olan saat 21: 00'de 21'inci yüzyılda Diyarbakır'da vicdanlara bir ses gönderelim. Bu tecriti kırmanın bir yolu da tencere, tava ve kaşıklarımızla balkonlarımıza çıkalım vicdan çığlığına bir ses gönderelim. kornalarımızla, zılgıtlarımızla, alkışlarımızla halka buluşmanın tecrit altınta tutulamayacağın bütün dünyaya duyuralım."

Konuşmaların ardından HDP Eş Genel Başkanı Serbil Kemalbay, eylemdeki milletvekilleriyle birlikte volta attı. Voltadan sonra Kemalbay, nöbet tutan milletvekilleri ve bazı HDP yöneticileri ile parkta oturma eylemine geçti.

Diyarbakır Hdp\'li Kemalbay, Necmettin Öğretmeni Katleden PKK\'yı Diyarbakır\'da Kınadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Hdp'li Kemalbay, Necmettin Öğretmeni Katleden PKK'yı Diyarbakır'da Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement