Diyarbakır Kurtulmuş 3'üncü Dünya Savaşı Çoktan Başlamıştır - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Kurtulmuş 3'üncü Dünya Savaşı Çoktan Başlamıştır

Kurtulmuş: 3'üncü dünya savaşı çoktan başlamıştır (2)AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI TOPLANTISINA KATILDIDicle Üniversitesi'ndeki programının ardından AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve beraberindeki protokol, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Diyarbakır İl...

10.10.2018 19:30

Kurtulmuş: 3'üncü dünya savaşı çoktan başlamıştır (2)

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI TOPLANTISINA KATILDI

Dicle Üniversitesi'ndeki programının ardından AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve beraberindeki protokol, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Kurtulmuş'a, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Ebubekir Bal da eşlik etti.

"KAYYUMLAR, 20 YILDIR VERİLMEYEN HİZMETİ SUNDU"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende ilk olarak AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker konuştu. Diyarbakır'da huzur ve güven ortamının hakim olduğunu konuşmasında anlatan Eker, kentte kayyumların yönettiği belediyelerin Diyarbakır'da 20 yıldır mahrum edilen hizmetlerin vatandaşa sunduğunu belirterek, "Tehdit ve baskılarla aileleri veya yakınları dağa kaçırılmak suretiyle bir çok sıkıntıya göğüs gerdiler. Bugün hükümetimizin bu konuda sağladığı başarıyla terör örgütüne karşı, açık bir galibiyet elde edilmiştir. Diyarbakır barışın kalbi olduğu kadar, huzurun merkezi olma sürecinde çok önemli bir mesafe kat etmiştir. Belediyelerin dağa, Kandil'e adama devşirmenin aracı kurumları haline getiren zihniyet, milletin oyuyla, vergileriyle sağlanmış olan imkan ve destekleri bu milletin fedakar ve çilekeş evlatları için harcamak yerine maalesef paraları başka yerlere harcıyorlardı. Bugün hükümetimizin yerinde ve dirayetli uygulamasıyla kayyum olarak atanan Belediye Başkanlarımız o hizmeti halkın beklediği ihtiyaç hissettiği hizmetleri, Diyarbakır'ın neredeyse son 20 yılda mahrum bırakıldığı belediye hizmetlerini halkımıza sunmaktadır" şeklinde konuştu.

" PKK, FETÖ VE DEAŞ AYNI ÇEŞMEDEN BESLENİYOR"

Terör örgütleri PKK, FETÖ ve DEAŞ'ın aynı çeşmeden beslendiğini belirten Mehdi Eker, " Biz hep beraber görmedik mi çözüm sürecinde biz demokratikleşme ve sivilleşmeyi ülkenin bütün vatandaşları ve elbette ki Kürtler için uygulamaya çalışırken onlar o fırsatı yerin altın kablolar döşeyerek, mayınlar döşeyerek, el yapımı bombalar döşeyerek, onlar bu süreci hep sabote ettiler. Çözüm sürecini AK Parti sona erdirmedi, çözüm sürecini baltalayan, başından beri onaylamayan, PKK ve onu siyasi türevledir" dedi.

"MİLLETİN ADAMLARI İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da yaptığı konuşmada, ana dilin ana sütü kadar helal olduğunu ifade ederek, "Herkes kendi hak ve özgürlüklerini konuşacak, çünkü bizim kitabımızda insanları ana dili konuşmasına göre ayırmak yoktur. Çünkü biliriz ki ana dilde ana sütü kadar helaldir. Hiç kimse hangi ana diliyle dünyaya geleceğine karar vermedi. Her dil ve renk kendisince kendi haklarına sahiptir. Önümüzdeki yıl seçime gidiyoruz. Bizim için önemli olan sahadaki bu huzur ortamının bütün Diyarbakırlı kardeşlerimizi ev ev ziyaret ederek, dükkan, dükkan ziyaret ederek onları ikna ederek, bu yürüyüşün, bu kutlu davanın, birlik, dirlik davası olan bu davanın daha ileriye gitmesi için mücadele edeceğiz. Gayret edeceğiz, bunu yaparken de en kuvvetli, en güçlü adayları göstereceğiz. Benim tanıdığım, benim hısımım, benim akrabam, kardeşim, yeğenim, benim aşiretimden, benim köylüm, komşum yok artık. Böyle bir şey yok, hiç kimsenin adamı değil milletin adamı olan arkadaşlarımızla yolumuzda yürüyeceğiz. AK Diyarbakır'ın en iyi adaylarını çıkaracak" diye konuştu.

PLATFORMA ÇIKAN KİŞİ PANİK YARATTI

Kurtulmuş'un kürsüde konuşması sırasında, salonda bulunan bir kişi aniden platforma fırlayarak, "Beni dinlermisiniz" diye bağırması, kısa süreli paniğe yolaçtı. Adı açıklanmayan kişinin sözüne Kurtulmuş da, "Tamam seni dinleyeceğim" diyerek karşılık verdi. Korumalar tarafından dışarı çıkarılan kişinin KHK kapsamında Kayapınar Belediyesinden ihraç edildiği öğrenildi.

Diyarbakır Kurtulmuş 3\'üncü Dünya Savaşı Çoktan Başlamıştır
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Kurtulmuş 3'üncü Dünya Savaşı Çoktan Başlamıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement