Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Teknik Kurulu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Teknik Kurulu Toplandı

Tarsus İlçesinde faaliyet gösteren Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü’nün teknik kurul toplantısı yapıldı.

14.11.2013 15:39

Tarsus İlçesinde faaliyet gösteren Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü'nün teknik kurul toplantısı yapıldı.

Enstitü müdürü Ersin Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, toplantıda enstitünün 2013 yılı çalışma raporu ile 2014 yılı çalışma programı ve projelerinin  görüşülmesi olduğunu belirterek, görevlerinin ormancılığın sorunlarına çözümler üreterek, gelişmesine katkıda bulunmak ve uygulayıcılar arasında koordinasyonu sağlamak olduğunu söyledi.

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer da teknik kurul toplantılarının ormancılığın kongreleri olduğunu ifade ederek,bu tür toplantılara sivil toplum kuruluşlarının da katkı sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ise enstitüde az personelle çok iş yapıldığını ve üniversite gibi çalıştığını söyledi.

Baca, "Araştırma, geliştirme ve bilgi çok önemli. Akdeniz Bölgemiz  ormancılık açısından önemli bir yere sahiptir. Dünyaya ormancılık bilgisi verecek konumdayız. Buradan çıkan sonuçlar saha çalışmalarımızda  biz uygulayıcılara çok önemli katıkılar sağlamaktadır"diye konuştu.

Konuşmaların ardından projelerin görüşülmesine geçildi.

Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirilen toplantıya Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Göçer, Tarsus Orman İşletme Müdürü Mehmet Fulin, Tarsus Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakıcı ve teknik personel katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Teknik Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement