Doğum yapan karısını hastane odasında bıçaklayan zanlıdan şok savunma: Öldürecek olsam üçünü de öldürürdüm - Son Dakika
Güncel

Doğum yapan karısını hastane odasında bıçaklayan zanlıdan şok savunma: Öldürecek olsam üçünü de öldürürdüm

Gaziantep'te doğum yapan eşini hastane odasında bıçakla yaralayan ve hakkında "kasten yaralama" suçundan dava açılan sanık Ahmet Yırtıcı'nın yargılanmasına başlandı. Müşteki Güldane Yırtıcı, "Kadına şiddetin benimle son olmasını istiyorum." dedi.

22.10.2019 16:27  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te doğum yapan eşini hastane odasında bıçaklayan ve hakkında "kasten yaralama" suçundan dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

11. Asliye Ceza Mahkemesinin salonu yetersiz olduğu için dava 8. Ağır Ceza Mahkemesinin salonunda görüldü.

Tutuklu sanık Ahmet Yırtıcı ile avukatının katıldığı duruşmada, müşteki Güldane Yırtıcı ve avukatı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, CHP milletvekilleri İrfan Kaplan, Gamze Taşçıer, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazır bulundu.
Hakim Zeynep Yılmaz, iddianameyi okuyarak sanığa söz hakkı verdi.

BARIŞMAYACAĞINI SÖYLEYİNCE BIÇAĞI ÇIKARDI

Sanık Yırtıcı, "hastaneye yuvasını kurtarmak ve eşini tekrar eve götürmek için" gittiğini iddia ederek, eşi ile yakınları tarafından kırıcı ve tahrik edici sözler sarf edildiğini öne sürdü.

Hakim Yılmaz'ın "O zaman yanına neden bıçak aldın" sorusuna ise sanık Yırtıcı, "Onlar kalabalık olurlar diye" şeklinde cevap verdi.

Yırtıcı, eşiyle konuştuğunda kesinlikle kendisiyle barışmayacağını söylemesi üzerine bıçağı çıkardığını, Güldane Yırtıcı'nın da bunun üzerine elini tuttuğunu kaydetti.

Hakimin, "Elinden tutsa elinden yaralanırdı" demesi üzerine sanık Yırtıcı, "Bıçağı eliyle tutmaya çalıştığı sırada müştekinin yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine gelmişti, arka taraftan da baldızım gelip elimi tutmaya çalıştı." dedi.

Sanık Yırtıcı, "Bıçağı kaç kere salladın" şeklindeki soruyu ise "Bilmiyorum, bıçağı eşime doğru savurduğumu hatırlamıyorum, öfkeye kapılmıştım." diye yanıtladı.

Doğum yapan karısını hastane odasında bıçaklayan zanlıdan şok savunma: Öldürecek olsam üçünü de öldürürdüm

"HAMİLEYKEN ŞİDDET UYGULAYAN BİR EVE DÖNMEM' DEDİM, BIÇAKLA SALDIRDI"

Müşteki Güldane Yırtıcı da gözyaşları içerisinde olay anını anlatarak, "O gün doğum yapmıştım. Çocuğumu kucağıma almıştım. O sevgiyi babası da tatsın diye haber verelim dedim. Sonra geldiğinde eve dönmemi istedi. 'Karnımda bebeğim varken beni boğarak öldürmeye kalktın' dedim ve kabul etmedim. 'Aklını başına al' dedi sonra gitti. Saat 23.00 civarında tekrar geldi. Bebeği özlediğini düşündüm önce, sonra eve dönmem için ısrar etti. 'Hamileyken şiddet uygulayan bir eve dönmem' dedim. Sonra belinden bıçağı çıkarıp saldırdı." diye konuştu.

Bu arada, hakim Güldane Yırtıcı'yı yanına çağırıp yakından yüzüne baktıktan sonra, yüzündeki yaraların fotoğraflarının çekilmesini istedi.

"GÖZÜMÜN ÖNÜNDE BIÇAKLAMAYA ÇALIŞIRKEN GÖRDÜM"

Anne Ayşe Değer de "Kızımı gözümün önünde bıçaklamaya çalıştığını gördüm. Gözümün önünden hiç gitmiyor. Her gün gözümün önüne geliyor. Bir anne için çok zor." diyerek gözyaşı döktü.

Sanık Yırtıcı, tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını öne sürerek "Ben hiçbir şekilde bahsedilen sözleri söylemedim, bu sözler benim cezalandırılmam için söylenen sözlerdir. Öldürecek olsam üçünü de öldürürdüm." dedi.
Müşteki avukatı da sanığın ağır cezada yargılanmasını talep ettiklerini söyledi.

Hakim de yargılamanın ağır ceza mahkemesinde yapılması için görevsizlik kararı vererek sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

"ADALET İNŞALLAH YERİNİ BULACAK"

Öte yandan duruşma sonrası bazı sivil toplum kuruluşlarınca basın açıklaması yapıldı. Güldane Yırtıcı'nın avukatı Hakan Kızılarslan, açıklama sırasında siyasi içerikli konuşmaların yapılmasına tepki göstererek, "Bizim politikayla ilgimiz yok. Güldane hakkını arayan bir kadındır. Biz sadece adalet arıyoruz. İktidarla, muhalefetle ilgimiz yok." dedi.

Güldane Yırtıcı da yaptığı açıklamada, "Çok şükür ki adalet inşallah yerini bulacak. Ben sadece adalete güveniyorum. Bundan sonraki süreçte de adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bu kadar kadın şiddetinin benimle son olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 24 Ağustos'ta erkek bebek dünyaya getiren Güldane Yırtıcı, eşinin bıçaklı saldırısı sonucu yaralanmıştı. Hastane görevlileri tarafından yakalanarak polise teslim edilen Ahmet Yırtıcı, tutuklanmıştı.

Ahmet Yırtıcı hakkında "eşi kasten yaralama" suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edilerek 11. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Doğum yapan karısını hastane odasında bıçaklayan zanlıdan şok savunma: Öldürecek olsam üçünü de öldürürdüm
Doğum yapan karısını hastane odasında bıçaklayan zanlıdan şok savunma: Öldürecek olsam üçünü de öldürürdüm
Doğum yapan karısını hastane odasında bıçaklayan zanlıdan şok savunma: Öldürecek olsam üçünü de öldürürdüm
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğum yapan karısını hastane odasında bıçaklayan zanlıdan şok savunma: Öldürecek olsam üçünü de öldürürdüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement