Dokun Bana Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Dokun Bana Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Sedef Hastaları Dayanışma Derneği'nin (SHHD) sedef hastalığına dikkat çekmek ve hastalığın bulaşıcı olmadığını aktarmak amacıyla başlattığı "Dokun Bana" fotoğraf yarışması sonuçlandı.

03.11.2014 11:23

31 Ekim günü düzenlenen törenle kazananlarının açıklandığı yarışmanın fotoğrafları 31 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü'nde sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye'deki sedef hastalarını temsil etmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla 2010 yılından bu yana faaliyetler gerçekleştiren Sedef Hastaları Dayanışma Derneği'nin (SHDD) başlattığı "Dokun Bana" fotoğraf yarışması sonuçlandı. Novartis, Tazefikir Reklam Ajansı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler son sınıf öğrencilerinin koşulsuz desteğiyle düzenlenen fotoğraf yarışmasının kazananları 31 Ekim 2014, Cuma günü gerçekleşen ödül töreniyle açıklandı.

SHHD Başkanı Mustafa Yıldırım'ın ev sahipliğinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü'nde düzenlenen törende kazanan ilk 3 fotoğraf açıklanarak fotoğraf sahiplerine ödülleri verildi. Tören, fotoğraf sanatçıları Muammer Yanmaz, Mustafa Seven ve Emre Yunusoğlu, Tazefikir Reklam Ajansı Kreatif Ajans Başkanı Çağlar Gözüaçık, Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Ulviye Atılganoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Bilgili ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Koordinatörü Barika Göncü'nün katılımıyla gerçekleşti.

Yarışmanın birincisi Bolkan Gökçen olurken, ikincilik Veli Dölek ve üçüncülük ise Deniz Nida Şener'in oldu. Finalistler sırasıyla, Canon 6D 50 MM 1.8 MM, Nikon D5300 - 18-55 MM VR ve VR Olympus PEN E-P3 fotoğraf makinalarıyla ödüllendirildi. Kazananlara ödülleri fotoğraf sanatçıları Mustafa Seven, Muammer Yanmaz ve Emre Yunusoğlu tarafından takdim edildi.

Tören sırasında bir konuşma yapan SHDD Başkanı Mustafa Yıldırım, "Dernek olarak 10 yılı aşkın bir süredir sedef hastalarını en iyi şekilde temsil etmek, toplumu hastalık konusunda bilinçlendirmek ve hastalara en doğru bilgiyi ulaştırmak amacıyla çalışıyoruz. Sedef hastalığıyla ilgili çok önemli bir yanılgıya dikkat çekmek ve dokunmanın önemine değinmek adına gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda bize destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Törende İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler son sınıf öğrencilerinin Sedef Hastaları Dayanışma Derneği'ne destek amacıyla hazırladıkları farkındalık videosu ve sokak röportajları beğeniyle karşılandı. Ödül töreni sonunda katılımcılara yapılan sedef makyajı ile farkındalık yaratılmaya çalışan etkinliğin fotoğrafları SEDEFLEYASAM hesabıyla instagram adresinden paylaşıldı.

Yarışmaya katılan 33 fotoğraf 31 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü E1/301 salonunda açılacak bir sergiyle sanatseverlerle buluşacak.

Dokun Bana fotoğraf yarışması ve sergisi "dokunmak" ana temasıyla; sevdiklerine dokunmak, hayata dokunmak, hayallere dokunmak gibi pek çok konuda, günlük hayatın içinden, yaşam ve umut dolu fotoğraflardan oluşuyor. Sergide bulunan fotoğraflarla hastalığın bulaşıcı olmadığına dikkat çekmek amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dokun Bana Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement