Dördüz Buzağılar Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

Dördüz Buzağılar Şaşırttı

Dördüz Buzağılar Şaşırttı

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde, bir inek, tek seferde dört buzağı dünyaya getirdi.

26.04.2017 16:07

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde, bir inek, tek seferde dört buzağı dünyaya getirdi.

İlçenin Yakındaş Mahallesi'nde yaklaşık 40 yıldır büyükbaş hayvan besiciliği yapan 53 yaşındaki Erkan Canalp'ın montofon cinsi ineği, suni tohumlama ile bir seferde dört buzağı doğurdu. Bölge halkı durumu şaşkınlıkla karşılarken, besici Canalp, ineğin bundan önce yaptığı üç doğumda da ikiz buzağı dünyaya getirdiğini belirtti.

Dördüz buzağıların kendilerine de sürpriz olduğunu ifade eden Canalp, "3 dişi ve 1 erkek buzağı dünyaya geldi. Benim de 3 oğlum var, beraber hayvancılık işiyle uğraşıyoruz. Bu yavruların çocuktan farkı yok. Gece saatlerinde dünyaya geldiler, biz de biberonla ağız sütlerini verdik. Dördüzlerin toparlanması için yumurtayı sütle çırpıp içiriyoruz, vitamin takviyeleri veriyoruz, kendi yediğimizden onlara da yediriyoruz. Yavruları bizden isteyen oldu, ancak şu an için satmayı düşünmedik, kıyamadık" dedi.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, dördüz buzağıların sahibi Erkan Canalp'i tebrik ederek, "İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü olarak, daha öncesinde olduğu gibi bundan sonraki aşamalarda da bu üreticimizin ve tüm üreticilerimizin yanında olduğumuzu bu vesileyle hatırlatmak isterim" dedi.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dördüz Buzağılar Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement