DTSO-AB Bilgi Merkezi Kısa Film Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

DTSO-AB Bilgi Merkezi Kısa Film Günleri Başladı

DTSO-AB Bilgi Merkezi Kısa Film Günleri Başladı

"AB-Türkiye: Diyarbakır Kısa Dalga Film Günleri" Cegerxwin Kültür Merkezi'nde yapılan açılış etkinliği ile başladı.

26.04.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası(DTSO) AB Bilgi Merkezi ve Kayapınar Belediyesi tarafından organize edilen "AB-Türkiye: Diyarbakır Kısa Dalga Film Günleri" Cegerxwin Kültür Merkezi'nde yapılan açılış etkinliği ile başladı.

Rêzan Yeşilbaş'ın Sessiz isimli filmiyle başlayan açılış gecesinde Mustafa Biber ve arkadaşları, mbiber quintet müzik grubu, kendilerinin yaptığı film müziklerinden oluşan bir konser verdiler.

ASLAN: BİZİM GİBİ TOPLUMLAR İÇİN SANAT, VAZ GEÇİLMEZ BİR İFADE EYLEMİDİR

Açılış konserinin ardından kısa bir konuşma yapan DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Sanatın aynı zamanda çalışma hayatı içindeki tekdüzelikten çıkmamızı sağlayan, hayatı renklendiren ve motivasyonu sağlayan, güzelleştirici bir etkisi olduğunu söyleyerek, "Sanat, toplumların moral değerlerini oluşturmada, düşünce ufkunu genişletmede, temel insani değerleri sahiplenerek geliştirmede çok önemli bir işleve sahip olan estetik bir çabadır. Bizim gibi, felaketler yaşamış ve her seferinde yeniden kendini yaratmayı başarmış toplumlar için ise sanat, vaz geçilmez bir ifade eylemidir" dedi.

Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ticaret ve Sanayi Odası olarak, asli görevimiz olan; bu kentin ekonomik tablosunu daha iyi yerlere taşımak üzere yapmakta olduğumuz çalışmaların yanı sıra, bu ve bunun gibi kültür sanat çalışmalarının da destekçisi olmaya devam edeceğiz."
Daha sonra kürsüye gelen Kayapınar Belediyesi Kültür Müdürü İsmail Kardaş ise, Diyarbakır'a böylesi güzel bir etkinlik armağan ettikleri için DTSO'ya ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Gecenin sonunda, Nazif Coşkun'un Welat isimli kısa filminin galası yapıldı.

AMED SEÇKİSİNDE SON YILLARIN ÖNE ÇIKAN KISA FİLMLERİ VAR

Yirmiyi aşkın kısa filmin izleyiciyle buluşacağı Kısa Dalga Film Günlerinde, ayrıca iki uzun filmin gösterimi de yapılacak.

Film Günleri'nin ana programı olan Kısa Dalga Amed Seçkisi, son yıllarda yapılan filmleri Diyarbakır penceresinden bakarak bir araya getiren bir program. Akademi Kısaları ise Diyarbakır'da yapılan öğrenci filmlerini bir araya getiren bir bölüm. Bu seçkide sadece Diyarbakır akademilerinin değil, İstanbul'dan öğrencilerin de filmleri yer alıyor.

Ayrıca Kısa Film Günleri'ne iki adet uzun metraj da eşlik ediyor. Bunlardan biri Diyarbakır'da yaşayan ve burada film yapan Ali Kemal Çınar'ın bir kısa film yönetmeninin hikayesini anlattığı "Kısa Film", diğeri ise ünlü yazar Saroyan'ın Bitlis'e köklerine yaptığı yolculuğu anlatan Lusin Dink'in "Saroyan Ülkesi" isimli belgeseli.

Pazar günü Cegerxwin Kültür Merkezi'nde yapılacak olan 14:00 ve 16:30 seanslarında Amed Seçkisinin tüm kısalarını görmek mümkün.

Saroyan Ülkesi, Pazar günü, saat 19:00'da Surp Giragos Kilisesi'nde izleyici ile buluşacak.
Aynı gün gerçekleşecek son gösterimde ise; 21:30'da Sülüklü Han'da, seçki içinden seçilecek tek bir kısa film gösterilecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DTSO-AB Bilgi Merkezi Kısa Film Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement