Dubai'de Etohum Toplantıları - Son Dakika
Güncel

Dubai'de Etohum Toplantıları

Yurt dışında yaşayan teknoloji odaklı profesyonelleri, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen Etohum toplantıları, San Francisco, Londra, Bakü ve Dublin'den sonra Dubai'de gerçekleştirildi Etohum Kurucu Ortağı Büyükdemir: "Güçlü olduğumuz taraf Türkiye pazarının çok büyük olması.

04.05.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt dışında yaşayan teknoloji odaklı profesyonelleri, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen Etohum toplantıları, San Francisco, Londra, Bakü ve Dublin'den sonra Dubai'de gerçekleştirildi.

Teknoloji odaklı girişimcilerle yatırımcıların buluşmasını sağlayan Etohum toplantısına, Dubai'de çalışan Türk ve Arap üst düzey yöneticilerin yanı sıra bankacılıktan telekomünikasyona, internetten dış ticarete kadar uluslararası şirketlerde çalışan çok sayıda profesyonel katıldı.

Ülkede gerçekleştirilecek ikinci toplantının altyapısının oluşturulduğu görüşmelerde, stabil bir ekonomiye sahip olan Dubai'de yapılacak ticari çalışmaların bütün ortadoğuya yayılma noktasındaki verimi değerlendirildi.

Toplantıda, teknoloji anlamında sadece inşaat değil, yazılımdan bilişime teknolojiyi ilgilendiren diğer sektörlerde de çeşitli fırsatların ortaya çıkmaya başladığı, İstanbul ile Dubai arasında çift taraflı bağlantıların kurulması gerektiği konusunda fikirler aktarıldı.

Dubai'de gerçekleştirdikleri toplantı sonrasında AA muhabirine açıklama yapan Etohum Kurucu Ortağı Burak Büyükdemir, ilk toplantılardaki hedeflerinin gittikleri ülkelerde çalışan profesyonel Türkler ve yabancı yatırımcıları bir araya getirmek olduğunu kaydetti.

"Ülkedeki networkun birbiriyle tanışmasıyla enerji ve işbirliği ortaya çıkıyor" diyen Büyükdemir, yaptıkları bu toplantı sayesinde Dubai'de şirket kuran girişimcilerle çalışanların tanışmaya başladığını, böylece yurt dışında iş yapan Türkler arasında güçlü bir network ortaya çıktığını kaydetti.

Dubai'de planladıkları ikinci toplantıya Türkiye'den girişimci ve yatırımcıları da götüreceklerini kaydeden Büyükdemir, şöyle devam etti:

"Güçlü olduğumuz taraf Türkiye pazarının çok büyük olması ve yurt dışındaki şirketlerin Türkiye pazarıyla yakından ilgileniyor olması. Türkiye'den yatırımcıları da buraya getireceğiz ki yabancı girişimci ve yatırımcılarla tanışsınlar ve böylece İstanbul ile Dubai arasında yeni bir köprü kurmuş olalım."

-Türkiye'nin bu coğrafyadaki önemi hala çok büyük

Yurt dışındaki şirketlerin Türkiye'den çok sayıda profesyonel istihdam ettiklerini hatırlatan Büyükdemir, "Dubai'deki Türk çalışan sayısı artmış ve önemli yerlere gelmeye başlamışlar. Buradaki şirketler, Türkiye'deki yetenekli insanların tecrübelerinden yararlanıp hızlanmak istiyorlar. Ayrıca Türkiye pazarına bir şey alıp satarak işbirliği de yapmak istiyorlar. Türkiye'nin bu coğrafyadaki önemi hala çok büyük" ifadelerini kullandı.

Büyükdemir, Türk çalışanların yabancı şirketlerde iyi poziyonlara gelmesinin tecrübe birikimini arttıracağını, global şirketlerde yetişmiş profesyonellerin ortaya çıkmasıyla birlikte Türkiye'den çıkacak global ölçekli şirketlerin bu bilgi birikiminden faydalanacağını kaydetti.

"Türkiye'den marka veya global ölçekte başarı öyküsü çıkaramıyoruz. Bunun bir sebebi de organizasyonel olarak diğer ülkelerde nasıl hareket edeceğimizi bilmiyoruz veya yeni yeni öğreniyoruz" diyen Büyükdemir, global şirketlere sahip olmanın yolunun bütün dünyayı bir pazar olarak görüp her ülkede hareket edebilen yapılanmaya sahip olmaktan geçtiğini vurguladı.

Ethohum, teknoloji odaklı girişimci, şirket, yatırımcı ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan; şirketlerin ve yeni ortaklıkların kurulmasındaki süreçlerin hızlanması için danışmanlık yapan bir pazar yeri olarak biliniyor. Şirket, dünyanın farklı yerlerinde sektör buluşmaları, eğitim içerikli yılda 50'ye yakın toplantı ve Türkiye'de girişimciliğe yönelik programlar düzenliyor. - Dubai

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dubai'de Etohum Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement