Duman Avcıları"Nın Zorlu Mesaisi - Son Dakika
Yerel

Duman Avcıları"Nın Zorlu Mesaisi

Orman yangını ilk müdahale ekipleri, yangınlara karşı yazın 24 saat esasına göre görev yapıyor.

08.07.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman yangını ilk müdahale ekipleri, yangınlara karşı yazın 24 saat esasına göre görev yapıyor.

Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kanlıgeçit İstasyonunda görevli ekipler, yangın bölgesine en kısa sürede ulaşmanın mücadelesini veriyor.

Yangına ilk müdahale ekibinden arazöz şoförü ve ekip başı Adam Ağca, AA muhabirine, zamana karşı yarışarak orman yangınına ilk müdahaleyi yaptıklarını söyledi.

Görevlerinin büyük sorumluluk taşıdığını ve ihmal kabul etmediğini belirten Ağca, "Hava sıcağına bir de yangının sıcağı eklenince etkilenmememiz mümkün değil. Bizim için en kötü gün sıcaklık değerleri yüksekken yangın çıkması. Bu durumda hem sıcak hava hem de yangının sıcağıyla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bir de o gün oruçluysak çok zorlanıyoruz. İşimizin ağırlığına rağmen orucumuzu aksatmamaya çalışıyoruz. Allah kolaylığını veriyor" diye konuştu.

"Bize duman avcıları derler, yangına koşarak gideriz"

Ekipte görevli Ökkeş Gök de yangın bölgesine en kısa zamanda ulaşmak için her an göreve hazır olarak beklediklerini anlattı.

Ramazanın ekip için farklı ve güzel geçtiğini ifade eden Gök, şunları söyledi:

"Yangın mevsimi boyunca ailelerimizden uzaktayız. Burada aynı çatı altında aile gibiyiz. Eğitimlerimiz, bakım ve onarım işlerimiz oluyor. Arkadaşlarla yemek, bulaşık, temizlik konularında iş bölümü yapıyoruz. Burada mesai kavramı yok, ilk önceliğimiz görevimiz, yangın olmadığı sürece bir sorunumuz yok. Gözümüz dağlarda, kulağımız telsizde bütün yaz mevsimini nöbette geçiririz. Bize duman avcıları derler, yangına koşarak gideriz."

"Hedefimiz, en geç 15 dakika içinde yangın bölgesine ulaşmak"

Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer ise orman yangınlarıyla mücadelenin zor bir görev olduğunu vurgulayarak, ramazanda işlerinin zorluğunun bir kat daha arttığını söyledi.

Orman yangınına ilk müdahale ekiplerinin hedefinin yangın bölgesine en geç 15 dakika içinde ulaşmak olduğuna işaret eden Özer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ekiplerimiz çok özveriyle görev yapan, yeri geldiğinde canlarını esirgemeyen arkadaşlarımızdan oluşuyor. Bizim işlerinin gecesi-gündüzü-hafta sonu yok. Ramazan aylarında bu işin zorluğu bir kat daha artıyor. Tam iftar saatinde yangın ihbarı geliyor, bir lokma yemek yemeden yangın bölgesine hareket etmek zorunda kalıyor. Yangının içerisinde çalışıyorlar, bayılan fenalık geçiren arkadaşlarımız oluyor. Sıcağın karşısında mücadele etmek kolay değil bu iş oldukça meşakkatli ve zor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Duman Avcıları'Nın Zorlu Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement