Dünya'da Her 10 Dakikada Bir Çocuk Susuzluktan Ölüyor - Son Dakika
Yerel

Dünya'da Her 10 Dakikada Bir Çocuk Susuzluktan Ölüyor

Dünya\'da Her 10 Dakikada Bir Çocuk Susuzluktan Ölüyor

Aydın'da dünya su günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) 21.Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, kalitesiz ve yetersiz su nedeniyle meydana gelen acı olayları anlattı.

22.03.2012 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da dünya su günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, kalitesiz ve yetersiz su nedeniyle meydana gelen acı olayları anlattı. Susuzluk nedeniyle dünyada her on dakikada bir çocuğun öldüğünü dikkat çeken Deniz, kısa süre sonra dünyanın üçte birinin şiddetli derecede su sıkıntısı çekeceğini belirtti.

Dünya Su Günü dolayısıyla Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Bestami Alkan, DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, daire müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende günün anlam ve önemini anlatan DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, suyu; insanların en temel gereksinimi, hayat kaynağı dünyanın dörtte üçü olarak anlattı. Son yıllarda tatlı su arzı üzerindeki su talebinin 6-7 kat arttığını dikkat çeken Ali Rıza Deniz, "Halen yoksul ve gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere dünya nüfusunun yarısından fazlası yetersi ve kalitesiz su nedeniyle sağlıksız koşullarda yaşamaktadır. Her on dakikada bir çocuk yeterli ve temiz içilebilir bir su olmadığı için ölmektedir. Yine her yıl 5 Milyon insan temiz su ile ilgili hastalıklardan ölmektedir. ve yine 2015 yılında dünya nüfusunun üçte biri şiddetli derecede su sıkıntısı çekecektir. Bu veriler baz alındığında görülmektedir ki; artan dünya nüfusuyla birlikte gelecekte içme suyu ve gıda ihtiyacı karşılanması en önemli sorun olarak yer almaktadır" dedi.

Program çerçevesinde Türk Amerikan Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriyle su tasarrufu anlatıldı.

Etkinliğin son bölümünde ise Dünya Su Günü dolayısıyla ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya'da Her 10 Dakikada Bir Çocuk Susuzluktan Ölüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement