Dünya Deri Sektörü Türk Başkana Emanet - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Deri Sektörü Türk Başkana Emanet

Deri Sektörünün Dünyadaki En Önemli Organizasyonlarından Biri Olan Deri Sanayicileri Uluslararası Konseyi (International Council Of Tanners-ıct) Başkanlığı'na, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Hazer Getirildi.

04.05.2008 12:59

Deri sektörünün dünyadaki en önemli organizasyonlarından biri olan Deri Sanayicileri Uluslararası Konseyi (International Council of Tanners-ICT) Başkanlığı'na, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Hazer getirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bülent Hazer, yeni devraldığı başkanlık görevinin özellikle Türk deri sektörünün dünya çapında tanınmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, kendisinin de bunun için çaba harcayacağını ifade etti. Türk deri sanayinin gücünün dünyada yeterince bilinmediğini söyleyen Hazer, "Uluslararası organizasyonlar arasında Türkiye yeterince temsil edilmiyor. Bu anlamda 2 yıllık başkanlık sürecimiz, Türk deri sanayisinin de tanınmasına katkı yapacaktır. ICT'nin yıllık toplantılarından birini ülkemizde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Hala ICT üyesi olup da Türkiye'nin deri ve deri ürünleri alanında öneminin farkında olmayan üye ülkeler ve temsilcileri var" dedi.

Bülent Hazer, Türkiye'nin ICT başkanlık sürecinin 2005 yılında Asya Pasifik Deri Fuarı esnasında düzenlenen ICT yıllık toplantısında başladığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu toplantıda yapılan ikna çalışmaları neticesinde önce başkan vekilliği görevini üstlendik. Bu yıl Hong Kong'da gerçekleştirilen Asya Pasifik Deri Fuarı'ndaki toplantıda da başkanlık görevini devraldık. Bu arada muhalif bir grubu politik olarak güç toplamak suretiyle devre dışı bırakabildik. Her üye ile tek tek temas kurmak ve onları ikna etmek zaman ve çaba gerektirdi. Başkanlık görevinin bize geçmesinde göz ardı edilmemesi gereken belki de en önemli nokta 2 yıllık başkan vekilliği süresince diğer üyelerle olan temaslarımız ve yaptığımız işbirlikleridir. Bu süreç bizim bilinirliliğimize olumlu katkılar yaptı." Bülent Hazer ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinde "çevre" başlığının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, başkanlık sürecinin, deri sektörünün çevresel uygulamaları bakımından daha da verimli geçmesini sağlayacağını söyledi.

Deri üreticisi ülkelerin, en önemli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan ICT'nin merkez ofisi İngiltere'de bulunuyor. Yılda 1 kere olağan toplantı ve gerekli hallerde de küçük çaplı toplantılar gerçekleştirilen ICT'nin öncelikli misyonu deri sanayi ile ilgili konuların uluslararası platformlara taşınması ve bu kapsamda değerlendirilmesini sağlamak. ABD, Arjantin, Brezilya, Çin, Japonya, Hindistan gibi dünyanın önde gelen ve deri sanayi konusunda söz sahibi ülkelerin yer aldığı ICT'nin 18 adet asil, 1 tane de gözlemci üyesi bulunuyor.

(SŞ-SŞ-NÇ-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dünya Deri Sektörü Türk Başkana Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement