Dünya Edebiyatının Önemli İsmi Günter Grass Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Dünya Edebiyatının Önemli İsmi Günter Grass Vefat Etti

Dünya Edebiyatının Önemli İsmi Günter Grass Vefat Etti

1999'da "Tarihin unutulmuş yüzünü betimleyen eğlenceli kara masallarıyla" Nobel Edebiyat Ödülü'ne değer görülen Alman yazar Günter Grass 87 yaşında yaşama veda etti.

13.04.2015 12:35  Güncelleme: 13:16

1999'da "Tarihin unutulmuş yüzünü betimleyen eğlenceli kara masallarıyla" Nobel Edebiyat Ödülü'ne değer görülen, Teneke Trampet, Köpek Yılları, Lokal Anestezi, Pisi Balığı, Dişi Fare, Kafadan Doğumlar, Uzak Tarla, Yüzyılım ve Kanser Yolunda yapıtlarıyla tanınan Alman yazar Günter Grass 87 yaşında yaşama veda etti.

Geçtiğimiz yıl sağlık sorunları nedeniyle bir daha roman yazmayacağını açıklayan Grass, "Şimdi 86 yaşındayım. Bir romanla daha başa çıkabileceğimi hiç sanmıyorum" demiş ve eklemişti: "Sağlığım, bir roman yazmak için gerekli olan beş-altı yıllık bir projeye başlamama izin vermez." Grass, geri kalan zamanını suluboya resim çalışmalarına ayıracağını belirtmişti.

EDEBİYAT DÜNYASINDA ÖNEMLİ YERE SAHİPTİ

Günter Grass, gerek romanlarıyla gerekse politik duruşuyla pek çok tartışmaya yol açtı. 1959 tarihli büyük romanı Teneke Trampet'le (Die Blechtrommet) edebiyat dünyasında esaslı bir yer edineceğinin sinyallerini veren Günter Grass, 2006'da Soğanı Soyarken'de "İnanmış bir Genç Nazi'ydim ben; faşizmin neferlerinin arasında uygun adım yürümüştüm" itirafıyla Waffen SS üniformasıyla savaşa gittiğini de açıklamıştı.

'PERSON NON GRATA' İLAN EDİLMİŞTİ

Yunan krizinden Avrupa'yı sorumlu gösteren Europas Schande/ Avrupa'nın Ayıbı şiiriyle şimşekleri üzerine çeken Grass, 2012'de de Söylenmesi Gereken adlı şiiriyle İsrail'in nükleer politikasının dünya barışını tehdit ettiğini öne sürmüş; sonrasında İsrail'de "persona non grata" ilan edilmişti.

Günter Grass, eski NSA sistem analisti Edward Snowden'ın ortaya çıkardığı Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) izleme skandalı hakkında ise "Böyle sürekli gözlem altında tutulan bir insan özgür değildir" diyerek skandalı kınamıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Dünya Edebiyatının Önemli İsmi Günter Grass Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • xxx: müslümanmıda vefat etti yazıyon son dakka 0 3 Yanıtla

Advertisement