Dünya Göçmen Kuşlar Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Göçmen Kuşlar Günü

Türkiye'nin en büyük kuş gözlem istasyonları arasında yer alan Aras Kuş Cenneti Halkalama İstasyonu'nda, 'Dünya Göçmen Kuşlar Günü' kutlandı.

10.05.2017 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük kuş gözlem istasyonları arasında yer alan Aras Kuş Cenneti Halkalama İstasyonu'nda, 'Dünya Göçmen Kuşlar Günü' kutlandı.

2006 yılından bu yana tüm dünyadaki yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmek için 9-10 Mayıs tarihlerinde 'Dünya Göçmen Kuşlar Günü' olarak kutlanıyor. Her yıl değişik temaların işlendiği Dünya Göçmen Kuşlar Günü 2017 yılın için konusu ise, "Göçmen Kuşlar ve İnsanlar İçin Sağlık Bir Dünya " olarak belirlendi.

program kapsamında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürlüğünce, Tuzluca ilçesinin Çıyrıklı köyünde ki Aras Kuş Cenneti Halkalama İstasyonu'nda, ilk okul ve üniversite öğrencilerine yönelik kutlama etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, öğrencilere nasıl kuş halkalanır, uzman tarafından uygulamalı anlatıldı, göçmen kuşların göç yolları üzerinde ki konaklama alanlarının önemine dikkat çekildi. Programda, kuş halkalanmasını izleyen öğrenciler, daha sonra halkalanan kuşları doğaya bıraktı.

Konu hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, 2006 yılından bu yana kutlanan 10 mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü kapsamında bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Türkoğlu, "Bu programdaki amaç kuşların göç yollarının ve kuşlarının biyoçeşitlilik ve insanlık için ne kadar gerekli olduğuna dikkat çekmek istedik. Bu manada hedefimiz, toplumda kuşlarının bilincini artırmaktır. Bu günde öğrencilerimize ve gençlerimize kuş sevgisini aşılamak için çeşitli faaliyetler düzenledik." dedi.

Öğrencilerden Azize Üsküplü de konuşmasında, programı çok heyecanlı ve eğlenceli bulduğunun ifade ederek, "Kuşları seviyordum, bundan sonra da kuşlar daha da çok ilgimi çekecektir" diye konuştu.

Zeynep Aslan isimli öğrenci ise böylesi bir etkinliğe katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Aslan, "Bu gün doğa ile iç içeyiz, kuşları halkalanmasını izledim ve daha sonra kuşları doğa bıraktık. Benim için bu çok değişik ve eğitici bir faaliyet oldu. Kafkas Çılgını kuşunu ben uçurdum, bu beni çok mutlu etti. Burada kuş cenneti olduğunu bilmiyordum, böyle bir yerin olmasından dolayı çok memnun oldum" dedi.

Dünya Göçmen Kuşlar Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Göçmen Kuşlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement