Dünya, Mısır'daki Gelişmelere Sessiz Kalıyor" - Son Dakika
Güncel

Dünya, Mısır'daki Gelişmelere Sessiz Kalıyor"

Berkeley Üniversitesi'nde düzenlenen Mısır konulu konferansta söz alan Mısırlı Milletvekili Dr. Heşmat: "Mısır'da kan dökülürken tüm dünya sessiz kalıyor ve medya gerekli duyarlılığı göstermiyor"

06.02.2015 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısırlı milletvekili Dr. Muhammed Gamal Heşmat, ülkesinde kan dökülürken tüm dünyanın sessiz kaldığını ve medyanın gerekli duyarlılığı göstermediğini söyledi.

ABD'nin California eyaletindeki Berkeley Üniversitesi'nde düzenlenen "Mısır'da Demokrasiyi Sağlamak için İzlenecek Yol" konferansında konuşan Heşmat, Mısır'da askerin suç işleyerek terörizme hizmet ettiğini ileri sürdü.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderleri arasında yer alan ve 2009'da teşkilatın Şura Konseyi üyeliği yapan Dr. Heşmat, Mısır'da özgürlüğün ve sosyal yaşamın tamamen engellendiğini belirterek, "İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün dergisinde fotoğraflarını gördüğünüz insanlar, sadece barışçıl bir çağrı yapmak için protesto gösterisine katıldıkları için öldürüldü" dedi.

Mısır Parlamentosu Dışişleri Komitesi Sekreteri Dr. Abdul Mavgud Darderi, demokrasilerde halkın koyduğu kuralların, askeri darbe yönetimlerinde ise ordunun kurallarının geçerli olduğunu söyledi.

Darderi, "Mısır'ın verdiği mücadele, Müslüman ya da gayrimüslim olmakla, İslamiyet ya da başka bir dinle ilgili değil. Bu, demokrasi ve askeri darbe yönetimi arasında olan bir durum" ifadelerini kullandı.

Mısır Devrim Konseyi Genel Sekreteri Valid Şarabi de Mısır'da devrimin başladığı 5 Ocak 2011'den bu yana yargının ciddi bir biçimde ihlal edildiğini söyledi. Şarabi, rüşvetin ve yolsuzluğun yargının içine girdiğini iddia ederek "Yargı, Hüsnü Mübarek ve diğer zanlılara yönelik suçlamaların araştırılmasında etkisiz hale getirildi" diye konuştu. - California

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya, Mısır'daki Gelişmelere Sessiz Kalıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement