Dursun Çiçek, Hasta Annesini Görebilmek İçin İzin İstedi - Son Dakika
Güncel

Dursun Çiçek, Hasta Annesini Görebilmek İçin İzin İstedi

Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı emekli Albay Dursun Çiçek, kanser olan annesini ziyaret için izin talebinde bulundu.

31.01.2012 12:09

Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı emekli Albay Dursun Çiçek, kanser olan annesini ziyaret için izin talebinde bulundu. Mahkeme heyetine seslenen Dursun Çiçek, "Dilekçeme hemen cevap verilsin. Annemin durumu acil. Aksi halde vicdani sorumluluk size ait olacaktır" dedi.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 249'u tutuklu 365 sanıklı davanın 69. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli albay Dursun Çiçek, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 164 tutuklu sanık katıldı. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 85 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada ayrıca 48 tutuksuz sanık da hazır bulunurken, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar emekli Orgeneral Ergin Saygun ve İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 68 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

"ANNEMİN DURUMU ACİL"

Mahkeme Başkanı Ömer Diken'in yerine mahkeme heyetine bugün başkanlık yapan üye hakim Ali Efendi Peksak, mahkemeye emekli albay Dursun Çiçek'in dilekçe sunduğunu belirtti. Hakim Peksak, sanık Çiçek'in dilekçesinde, ağır hastalığı nedeniyle annesini ziyaret etmek ve ölmeden önce görüşmek için gerekli iznin verilmesini istediğinin belirtildiğini söyledi. Dilekçesinin okunmasının ardından söz alan sanık Dursun Çiçek, "Dilekçeme hemen cevap verilsin. Annemin durumu acil. Aksi halde vicdani sorumluluk size ait olacaktır. Bu konuda yasal düzenleme yapılmadığı gerekçesiyle reddedilirse de yine vicdani sorumluluk mahkemeye ait olacaktır" ifadelerini kullandı. Sanık Dursun Çiçek Balyoz Davası kapsamında 11 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Bu sorunu çözmesi gereken mahkemedir" dedi.

"BABAM BABAANNEMİ SON KEZ GÖRMEK İSTİYOR"

Sanık Dursun Çiçek'in kızı ve aynı zamanda avukatı olan İrem Çiçek ise babaannesinin kanser hastası olduğunu belirterek, "80 yaşındaki babaannem 10 yıldır kanser hastasıdır, uzun süre kemoterapi gördü. Ancak artık kemoterapiye de cevap vermiyor. Babaannemin durumu çok ciddi. Babam da babaannemi son kez görmek istiyor. Babaannem şuan Tokat'da ancak tedavi için İstanbul'a gelecek. Babam da babaannemi İstanbul'da görecek" dedi. Avukat İrem Çiçek, babannesi Halime Çiçek'in durumuyla ilgili hastaneden aldıkları sağlık raporlarını mahkemeye ve savcılığa sunduklarını da sözlerine ekledi.

TUTUKLU SANIK ULUGÜLER SAVUNMA YAPTI

Duruşmada daha sonra tutuklu sanıklardan Korgeneral Rıdvan Ulugüler savunma yaptı. Sanık Ulugüler, "Halil İbrahim Fırtına'nın direktifiyle "Oraj Hava Harekat Planı" içerisinde "Özel Filo" hazırlanması konusunda "Özel Filo.Eğitim" isimli belgeyi hazırladığı, bu filonun uçuş eğitimlerini planladığı iddialarına değindi. Sanık Ulugüler, "Kimseden sözlü direktif almadım. Bu dijital veriler sahtedir" diyerek hakkındaki suçlamaları reddetti. Sanık Ulugüler, Hava Kuvvetleri'nde özel filonun ancak genelkurmay başkanının onayıyla kurulabileceğini söyledi. Duruşma, sanık savunmalarının alınması ile devam ediyor.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dursun Çiçek, Hasta Annesini Görebilmek İçin İzin İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement