Ebru Sanatı 'Esma-i Hüsna' Sergisi ile Can Buldu - Son Dakika
Yerel

Ebru Sanatı 'Esma-i Hüsna' Sergisi ile Can Buldu

‘Pendik Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması’ açılış programı kapsamında, ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil’in, ’Esma-i Hüsna’ sergisi Pendik Belediyesi’nin katkılarıyla sanatseverlerle buluştu.

04.09.2015 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Pendik Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması' açılış programı kapsamında, ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil'in, 'Esma-i Hüsna' sergisi Pendik Belediyesi'nin katkılarıyla sanatseverlerle buluştu.

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen, 'Pendik Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması' kapsamında ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil'in, Allah'ın 99 isminin yer aldığı 'Esma-i Hüsna' sergisi sanatseverle buluştu. Sergi açılışına, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'in yanı sıra 33 farklı ülkeden 50'ye yakın sanatçı katıldı. Sanatseverlerin ilgisinin yoğun olduğu serginin açılış kurdelesi, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, AK Parti 1'inci Bölge Milletvekili Erol Kaya ile ilçe protokolü tarafından kesildi.

"AMAÇ İSLAM KARDEŞLİĞİNİN PEKİŞMESİ"

Düzenledikleri festival ile İslam kardeşliğinin pekişmesini hedeflediklerini belirten Başkan Şahin, "Bu yıl 33 farklı ülkeden 50'ye yakın sanatçımız etkinliğimize katılıyor. Ana temamız İslam ülkeleri arasındaki kardeşliğin pekişmesi adına İslam kardeşliği. 33 sanatçımız, en yetkin eserleri ile 10 gün süreyle Pendik'te vatandaşlarımıza sanatlarının en güzel taraflarını sergileyecekler. Biz ev sahipliği yapmaktan çok memnunuz. Bugün burada açılış sergimizi çok değerli sanatçımız Hikmet Barutçigil'in Esma-i Hüsna'nın ebru üzerindeki çalışmasıyla serginin açılışı festivalimizin ilk programıyla gerçekleşecek" diye konuştu.

EBRU SERGİSİ 8 YIL ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil'in, 8 yıl çalışmalarının ürünü olan sergide ilk defa ve özel olarak ebrulanmış paspartular kullanıldığı belirtildi. Sanatçı Barutçugil, Pendik Belediyesi'ne serginin açılmasına katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Ebru bizim en eski en köklü sanatlarımızdan biri. Orta Asya'dan getirdiğimiz bir sanatımız. Yakın tarihte kaybolma tehlikesindeydi fakat artık öyle değil. Biz bu gelişmeler içinde Allah'ın güzel isimlerini ebru sanatına taşıdık. Tabii bu zahmetli bir yöntemdir. Bu çalışma bizim için uzun sürdü. Başlangıcımız 8 sene öncesine gidiyor. Bugün Belediye Başkanımız Kenan Şahin Bey'in çalışmaları ile Pendik Belediyesi'nde bu sergiyi açmak nasip oldu" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ebru Sanatı 'Esma-i Hüsna' Sergisi ile Can Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement