Edirne'de Açlık Grevi Yapan Öğrencilere Polis Müdahele Etti: 4 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Açlık Grevi Yapan Öğrencilere Polis Müdahele Etti: 4 Gözaltı

Edirne\'de Açlık Grevi Yapan Öğrencilere Polis Müdahele Etti: 4 Gözaltı

Edirne'de, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklu bulunan 2 arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve 'parasız eğitim' talebiyle 1'i kız 4 öğrenci, çadır kurarak açlık grevi başlattı.

06.05.2011 16:11

Edirne'de, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklu bulunan 2 arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve 'parasız eğitim' talebiyle 1'i kız 4 öğrenci, çadır kurarak açlık grevi başlattı. Öğrencilerin izinsiz eylemine polis müdahale etti ve 4 öğrenci gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan'ın 14 Mart 2010 tarihinde İstanbul'da yaptığı 'Roman Çalıştayı' konuşması sırasında Ferhat Tüzel ve Berna Yılmaz isimli iki kişi 'Parasız eğitim istiyoruz. Alacağız' diye pankart açıp slogan atttıkları ile gözaltına alındıktan sonra 'Silahlı terör örgütüne' üye olmak suçundan tutuklandı. Edirne Gençlik Derneği üyeleri Edirne Belediyesi ile Edirne Valiliği'nden tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için çadır kurup imza kampanyası başlatmak için izin istedi. Ancak izin verilmedi. Buna rağmen 10 kişilik öğrenci grubu bugün öğle saatlerinde İlhan Koman Parkı'nda toplandı. Öğrenciler parkın içine çadır kurarak, tutuklanan 2 arkadaşlarının serbest bırakılması ve parasız eğitim istedikleri için imza kampanyası başlattılar. Öğrenciler imza kampanyasının yanı sıra 7 gün süreyle açlık grevi yapacaklarını açıkladılar. Açıklamanın ardından gruptan 6 öğrenci ayrıldı. Çadırda kalan 1'i kız 4 öğrenci çadır önünde imza toplamaya çalıştı.

Bu sırada gelen Edirne Belediyesi'ne bağlı Zabıta ekipleri, çadır kurması için izin almadıklarına ve kaldırmalarını istedi. Ancak öğrenciler bunu kabul etmedi ve eylemlerini sürdürdü. Tüm uyarılara rağmen öğrenciler eylemini sürdürünce, polis ekipleri devreye girerek öğrencilerin yanına giderek eylemi sondandırmaları konusunda uyardı. Ancak öğrenciler bu uyarılarıda dikkate almayınca polis tarafından gözaltına aldı. Kurulan çadır da kaldırıldı.

Polisin müdahalesinin bir saat sonra üç kişilik bir başka öğrenci grubu İlhan Koman Parkı'na gelerek yine çadır kurmak isteyince gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 7 öğrencinin sorgusu sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Açlık Grevi Yapan Öğrencilere Polis Müdahele Etti: 4 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement