Edirne'de, Fırıncılar, Yeni Uygulamalar Hakkında Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Edirne'de, Fırıncılar, Yeni Uygulamalar Hakkında Bilgilendirildi

Edirne'de, fırıncılar, yeni uygulamalar hakkında bilgilendirildi.

17.01.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de, fırıncılar, yeni uygulamalar hakkında bilgilendirildi.

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necdet Bayırlı, Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği'nin isteği üzerine Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenen Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ndeki değişikliklerle ilgili toplantıda, her sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde bazı değişiklikler olduğunu söyledi.

'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin 4 Ocak 2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Bayırlı, daha önce gıda ile ilgili yaptıkları denetimler sonucunda, kanunlara aykırı bir durum söz konusu olduğunda idari para cezası verdiklerini anımsattı.

5996 sayılı kanunla ilgili çok önemli bir değişiklik yapıldığını anlatan Bayırlı, şunları kaydetti:

"Yeni düzenleme ile izlenilebilirlik getirildi. Daha önce aykırı durumlar kamuoyuna bildirilmiyordu. Artık gıda sektöründe mevzuata uymayan bir hususun tespit edilmesi halinde bu ürünü üretenler, tüketiciye bildirilecek.

Bu durum çok ciddi bir kaygıyı gerektirir. Aynı durum fırıncılar içinde geçerli. Tüketici bir marketten ekmek alırken hangi fırının ekmeği olduğunu öğrenmek istiyor. Bu duruma çok şahit oluyoruz. Tüketici, aldığı ürünün üreticisini bilmek istiyor ve bu da en doğal hakkıdır. Dolayısıyla bundan sonraki çalışmalarınızda bu hususun aklınızdan çıkmaması gerekir. Çünkü tüketicinin güvenini kazanmak çok olumsuz bir durumdur. Ticari anlamda da bu durum sizleri etkileyecektir."

Daha sonra, Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı gıda mühendisleri söz konusu tebligatla ilgili fırıncılara bilgi verdi.

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de, Fırıncılar, Yeni Uygulamalar Hakkında Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement