Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Kent Konseyi, Vali Hasan Duruer'i ziyaret etti.

11.02.2013 14:54

Edirne Kent Konseyi, Vali Hasan Duruer'i ziyaret etti.

Konseyden yapılan yazılı açıklamaya göre, valilikteki ziyarette Edirne Kent Konseyi üyeleri Duruer'den Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bahçesindeki ağaçların kesilmemesi talebinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Duruer, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir mimari eserin ağaçla örtülmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ağaç dikilir, nasıl dikilir- Peyzajını yaparsınız, dikersiniz. Bakın Mimar Sinan Selimiye'yi yaptığı zaman iki yüz bin tane gül siparişi veriyor. Neden çınar veya çam ağacı siparişi vermiyor da gül siparişi veriyor- Hiç düşündünüz mü bunu- Ağaç dikilir, nasıl ağaç dikilir- Bodur ağaçlar dikilir. Edirne'deki tarihi eserlerin tamamı şu an gözükmüyor. Peki, nasıl anlatacaksınız Edirne'nin tarihini- Formu bozulanlar kesilir, çürüyenler kesilir, tarihi yapıların görünümünü kapatanlar kesilir. Onların yerine yeni peyzaj yapılır. Bakın Tac Mahal'i örten bir ağaç yoktur."

Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bahçesindeki ağaçların kesilmemesi yönünde karar alındığı kaydedildi.

-Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi heyeti, yurda döndü-

Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi heyeti, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Kültür Programları Hayat Boyu Öğrenme Grundtvig Yetişkin Öğrenimi Ortaklığı Projesi'nin 5 hareketlilik buluşması için gittiği Portekiz'den döndü.

Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Fransa, Avusturya, İtalya, İspanya ve Portekiz'den ekiplerin katılımıyla yürütülen projenin 5. hareketlilik buluşması için Portekiz'in Evora şehrine giden heyetin, eğitimlerin yanı sıra çeşitli yarışmalar, açık hava oyunları gibi etkinliklere de katıldığı kaydedildi.

Muhabir: Gökhan Balcı - Cihan Demirci

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement