Edirne Belediye Başkanı, ROK'u Boşnak Böreği Yiyerek Protesto Etti - Son Dakika
Spor

Edirne Belediye Başkanı, ROK'u Boşnak Böreği Yiyerek Protesto Etti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Boşnaklara yönelik sözleri nedeniyle tepki alan Rasim Ozan Kütahyalı'yı 'Boşnak böreği' yiyerek protesto etti.

23.11.2017 14:20  Güncelleme: 16:29

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, bir televizyon programında Boşnaklara yönelik sözleri nedeniyle tepki alan Rasim Ozan Kütahyalı'yı protesto etti. Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki bir Boşnak börekçisine giden Gürkan, Boşnakların meşhur böreğini yiyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Boşnakların Türk milletinin değerli ve anlamlı bir parçası olduğunu ifade eden Gürkan, şu ifadeleri kullandı:

"TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN HALK, TÜRK MİLLETİDİR"

"Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda emeği geçen, can veren, kanını döken hiç kimseyi 'sen şusun', 'sen busun' diye ayırmamıştır. Demiştir ki, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halka Türk Milleti denir'. Sen Boşnak'sın, Arnavut'sun, Kürtsün, Çerkezsin dememiştir. Cumhuriyetin en büyük başarısı da budur. Bugün geldiğimiz noktada bakıyoruz ki, bazı kendini bilmezler, bazı meçzuplar, bazı zavallılar milleti etnik kökenleri ya da inançları itibariyle bölmeye çalışıyorlar.

"YERİ GELDİĞİNDE HEPİMİZ BOŞNAK OLURUZ"

Türkiye Cumhuriyeti'nin 94 yıldır en büyük başarısı, bütün inançları, bütün kültürleri, etnik kökenleri biraraya getirmesi ve ondan bu Cumhuriyeti ilelebet payidar kılacak ve sonsuza kadar böldürmeyecek tek bir millet yaratmış olması. Biz yeri geldiğinde hepimiz Boşnak oluruz, Arnavut oluruz, Kafkas kökenli oluruz, Myanmar'da ki Müslüman oluruz. Bunlar hepimizin gurur duyduğu kökenler ve inançlar. Ama asıl mesele büyük Türk milletinin bir ferdi ve parçası olabilmek"

"BUNLAR YANLIŞ ROL MODELLER"

Rasim Ozan Kütaylı'nın sözlerinin 'insanlık suçu' olduğunu anlatan Gürkan, "İsmi, sıfatı, kimliği kim olursa olsun bir insanın kökenine, inancına saygısızlık yapmak hele hele saldırıda bulunmak kabul edilebilecek bir şey değil. Bu bir insanlık suçudur. Bu bir kendinden olmayanı hor görmek, aşağılamaktır. Bunu kim yapıyorsa yapsın kabul edilmesi mümkün değil. Hele hele bu zihniyetteki insanların halkın sürekli izlediği televizyon, gazete, radyo gibi ortak paydalarda yer alması gerçekten halkı derinden yaralıyor. ve dolayısıyla biz insan olma, millet olma özelliklerimizi yitiriyoruz yavaş yavaş. Çünkü onlardan da mutlaka etkilenen var. Bunlar yanlış rol modeller. Hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan modeller. En son bu meczubun çalıştığı kanal işine son verdi. Bunların hiçbir yere sokulmaması lazım. Bunları kendi hayal dünyalarında bırakacaksınız, ne istiyorlarsa onu yaşasınlar ama toplumun gözü önünde olmaması gereken insanlar. Çünkü işledikleri gerçekten bir insanlık suçu" şeklinde konuştu.

Gürkan değerlendirmelerinin ardından gazetecilere Boşnak böreği ikram etti.

Edirne Belediye Başkanı, ROK\'u Boşnak Böreği Yiyerek Protesto Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Edirne Belediye Başkanı, ROK'u Boşnak Böreği Yiyerek Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement