Edremit'te Eğitim Eylemi - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Eğitim Eylemi

Edremit\'te Eğitim Eylemi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Alemizade İlköğretim Okulu’nun yeni eğitim sistemi kapsamında kapatılacağı gerekçesiyle geçtiğimiz haftalarda başlatılan protestolar ve imza kampanyaları, ilçe geneline yayılınca, bir grup öğrenci velisi, bazı eğitimciler ve öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde eylem yaptı.

11.06.2014 19:48

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Alemizade İlköğretim Okulu'nun yeni eğitim sistemi kapsamında kapatılacağı gerekçesiyle geçtiğimiz haftalarda başlatılan protestolar ve imza kampanyaları, ilçe geneline yayılınca, bir grup öğrenci velisi, bazı eğitimciler ve öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde eylem yaptı.

Müdürlük bahçesinde toplanan yaklaşık 40 kişi, ellerindeki pankart ve afişlerle basın açıklaması yaptı. Eğitim sistemini eleştiren bir basın açıklaması yapan topluluk, "Eğitimde tarafız, söyleyecek sözümüz, mücadele edecek gücümüz var. Eğitim, toplumların geleceğini belirleyici ölçüde etkileyebilen bir süreç olduğundan eğitim sistemindeki değişimler ve eğitim politikaları, toplumun bütün katmanlarını çok yakından ilgilendirmektedir. Devletin paralı eğitim için öne sürdüğü en temel gerekçe kaynak yokluğudur. Bu savunmanın gerçekle ilgisi yoktur. Kaynak yokluğu ileri sürülerek devlet okullarındaki öğrencilerden okulun tüm ihtiyaçları için para istenirken, özel okullara ve vakıf okullarına bedelsiz arsa tahsisi, vergi muafiyeti ve indirimleri, teşvik kredileri, gümrük muafiyetleri gibi kaynaklar cömertçe sunulmaktadır" denildi.

Okunan basın açıklamasının ardından, topluluk, olaysız bir şekilde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesinden ayrıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te Eğitim Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement